Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV
MAI TILBUD - 17 UKER FOR 17,- KJØP

Nyhet

IFA 2023: Hisense ULED-TV med knallsterk kontrast

Hisense viser et bredt utvalg av TV-er på IFA 2023. Den aller største går til 100 tommer!

Skrevet av / 03.09.23 - 12:36
IFA 2023: Hisense ULED-TV med knallsterk kontrast

Hisense viser et bredt utvalg av TV-skjermer i ulike størrelser og prisklasser på IFA 2023. Her fikk vi blant annet stifte bekjentskap med flaggskipmodellen UX, U8K, og U7K. Den aller største modellen, 100U7K, leveres i skjermstørrelser opp til 100 tommer.

ULED-TV?

Hisense satser på det de kaller ULED-TV(Ultra LED TV), som egentlig en variant av LCD med kvanteprikker og Mini-LED baklys. Men når man legger alle disse teknikkene sammen, kan de potensielt skape en «OLED-killer», mener Daniel Eriksson, som er nordisk salgsdirektør for Hisense TV.

Ved hjelp av tett grupperte lysdioder loves det presis bakgrunnsbelysning og bedre kontrastkontroll, mens Quantum Dot gir mer autentiske farger. Skjermene støtter opptil 144Hz bildefrekvens, og drives av en videoprosessor kalt Hi-View Engine.

Hisense fremhever også at de har en «Total HDR Solution» – med støtte for alle de etablerte HDR-formatene(Dolby Vision IQ, HDR10+ Adaptive, HDR10 og HLG).

Hisense UX-serien

Flaggskipmodellen UX har en ny videoprosessor kalt Hi-View Engine X, med 16-bits databehandling. Den kan derfor kontrollere baklyset meget presist og sømløst fra dypeste svart til blendende lyst, noe som bidrar til å redusere den typiske halo-effekten vi forbinder med LED. Skjermen klarer 2500 nits lysstyrke og har over 5000 dimming-soner. Den har også en overflatebehandling som reduserer gjenskinn. Bildet så blendende lyssterkt og kontrastrikt ut på IFA-messen.

 

 

Hisense U8K-serien

Rett under UX finner vi premium-serien U8K, også det en LCD-TV med MiniLED-baklys for opptil 1500 nits lysstyrke. Den har ikke like råsterk videoprosessor-kraft som UX-serien, og må klare seg med færre dimming-soner, men ser like fullt lovende ut. Foruten Dolby Vision har den også IMAX Enhanced sertifisering og Filmmaker mode for nøytralt og rent bilde.

Hisense U8K. (Foto: Audun Hage)
Les også Se, en ULED-TV! På jakt etter en stor TV uten at det koster skjorta? Hisense U8GQ kan skilte med kontrastrikt bilde, og et bredt spekter av finesser til en gunstig pris.

Hisense U7K- og U6KQ-serien

Den mer prisgunstige U7K-serien henvender seg til spill- og sportsentusiaster. Blant annet har den 144Hz Game Mode Pro med VRR, og AI Sports Mode, og leveres i opptil 100 tommer skjermstørrelse! (100/85/75/65/55″). Nederst på «rangstigen» kommer U6KQ med litt enklere bildebehandling, men likevel med MiniLED-baklys, i 55 og 65 tommer.

Hisense 100″ U7K. (Foto: Audun Hage)

Hisense Laser TV

Den kinesiske produsenten viser også flere «Laser TV» modeller som i praksis er laserprojektorer med ultrakort kasteavstand. Disse projektorene gir meget god lysstyrke og bredt fargespekter, og kan projisere kjempestore bilder når de står tett inntil veggen. Dette kan være et alternativ til vanlig storskjerm-TV, spesielt takket være en mindre klumpete formfaktor. Lysstyrken er selvsagt moderat sammenlignet med de blendende sterke TV-skjermene. Men det gir spennende muligheter, for eksempel som å koble sammen to projektorer og oppnå et kjempebredt bilde på 200 tommer i kinoformat.

To stykk Hisense Laser TV projektorer kan gi 200 tommer i 21:9 format! (Foto: Audun Hage)

Operativsystemet VIDAA

Hisense satser også på sitt eget operativsystem kalt VIDAA, som byr på et bredt utvalg av applikasjoner som Netflix, Prime Video, YouTube og Disney+(tilgangen på lokale tjenester vil naturligvis variere). Det har innebygd stemmestyring via fjernkontrollen, og ut fra den kjappe demoen vi fikk på IFA, virker systemet veldig raskt.

Hisense VIDAA operativsystem. (Foto: Audun Hage)

Satser i Europa og Norden

Hisense er et relativt ferskt TV-merke for oss nordboere, men det kinesiske selskapet har vokst til å bli verdens nest største TV-produsent etter Samsung. Du har sikkert sett Hisense-logoen rulle over skjermen på fotballkamper tidligere, og på IFA kunngjorde de de sponsoravtalen for neste års fotball-EM (UEFA Euro 2024).

Les også Se, en ULED-TV! På jakt etter en stor TV uten at det koster skjorta? Hisense U8GQ kan skilte med kontrastrikt bilde, og et bredt spekter av finesser til en gunstig pris.

Se utdrag fra Hisense pressekonferansen på IFA 2023 under:

 

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde

LB+ Home

Tilgang til ALT innhold på L&B Home

49,- / for 30 dager
119,- / mnd
65,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.

Loewe OLED-TV er nå "Made in Germany"

Enorm 3D-skjerm fra LG

Her er Samsungs nye TV-modeller 2024: Full av AI-funksjoner

TCLs 163-tommer X11H demonstrert i Kina

Nå vet vi prisene på årets nye OLED-TV-er fra LG

Her er Sonys nye TV-modeller for 2024

Nå kan du gjøre et TV-kupp

TCL C855 går til 98 tommer

Her er TCL 115X955 MAX

Nå kan du se OLED-TV på flytur

Mer Philips Hue på Samsung TV

TCL 115X955: Gigant-TV klar for Norge

Scroll to Top