Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Tegn din egen synthesizer

Du skal spille konsert, men innser at du har glemt synthen din. Slapp av, du kan tegne din egen!

Skrevet av / 24.09.12 - 14:34
Tegn din egen synthesizer

Det stemmer, nå kan du tegne din egen synthesizer, som faktisk funker. Det hele er takket være Billy Keyes, student på Carnegie Mellon University, som har konstruert programmet SketchSynth. Med dette kan du rett og slett tegne opp ditt eget kontrollpanel ved bruk av et internettkamera, et stykke papir og en penn eller blyant.

– Etter den er tegnet, sender kontrolleren Open Sound Control (OSC)-beskjeder til alt som kan motta dem; i dette tilfellet, en enkel synthesizer som opererer i Pure Data, forklarer Keyes på sin hjemmeside. – Det er et morsomt leketøy som også demonstrerer mulighetene til å tilføre digitale egenskaper til skissede eller på andre måter ikke-digitale grensesnitt.

Programmet er utviklet for å gjenkjenne tre grunnlegende symboler. Tegn en sirkel, og du har en midlertidig knapp. Tegn et rektangel, og du har en vippebryter. Hvis du ønsker en glidebryter (fader), tegner du rett og slett en lang linje med kortere vinkelrette linjer i enden. Altså et langt linjestykke.

– Selv om programmet er utviklet for å kjenne igjen disse symbolene, avviser det ikke alle andre tegn, skriver Keyes. – Hvis du ønsker det, kan du tegne hva som helst og se hva det tolkes som.

Se videodemonstrasjon av SketchSynth her:

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

KI planlegger ferien vår

Styr datamaskinen med hjernen

Blir det Google-AI i iPhone?

Solcellepaneler i øynene?

Googles AI fantiserar fram spill

Nye funksjoner for Pixel-enheter

Ny AI utfordrer GPT-4

Google lanserer mini-AI

Kinas superdatamaskin slår rekorder

AI-generator lager realistiske videoer

Kan dette pannebåndet kontrollere drømmer?

ISS oppgraderer sine datamaskiner

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top