Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Musikken rett i hodet – uten hodetelefoner!

SoundBeamer er en lydenhet for skrivebordet, som stråler lyden direkte til hvert øre.

Skrevet av / 16.11.20 - 16:08
Musikken rett i hodet – uten hodetelefoner!

Når man jobber på kontor, er det kjekt å ha sin egen lyd rett i ørene, uten å måtte plage kollegaene med sin egen dårlige musikksmak, eller at hemmelige telefonsamtaler annonseres for alle og hvermannsen. Svaret på det har til nå vært hodetelefoner, men hadde det ikke vært digg å kunne slippe klamheten som hører med? Og hva hvis du faktisk har lyst til å kunne høre når kollegaene snakker til deg? Joda, mange hodetelefoner har passthrough-funksjon for omgivelseslyd, men det blir ikke helt det samme.

Les også Oversetter rett i øret – babelfisken er ekte! Som en ekte babelfisk oversetter disse øreproppene alt du sier – og tilbake – på direkten.

Lydstråling

Det israelske selskapet Noveto Systems har en annen løsning, nemlig i form av «lydstråling». Det dreier seg om en slags høyttaler, med en spesiell teknologi. Den har nemlig en 3D-gjenkjenningsmodul som finner ørenes plassering ved hjelp av ultralydbølger. Deretter sendes lyden – uhyre retningsbestemt – til hvert øre.

Soundbeamer 1.0 front
Soundbeamer 1.0 måler hvor ørene dine er ved hjelp av ultralyd, og stråler lyden direkte til hvert øre. Ingen andre enn deg kan høre noe. Foto: Noveto Systems

Stereo eller 360

Lyd kan høres i vanlig stereo, eller oppfattes i 360 grader rundt lytteren.

– De fleste sier bare: «Wow, jeg kan ikke tro det,» sier produktsjef Ayana Wallwater til Assosiated Press.

Hun fortsetter:

– Du tror det ikke, fordi det låter som en høyttaler, men ingen andre kan høre det.

Ved å forandre på en innstilling kan lyden følge lytteren rundt, selv når man beveger på hodet. Man kan også flytte seg utenfor lydstrålens spredningsområde, da hører man ingenting i det hele tatt.

Soundbeamer 1.0
Soundbeamer 1.0, bakside. Foto: Noveto Systems

SoundBeamer 1.0

Konseptet med lydstråling er ikke nytt, og jeg kan godt huske å ha hørt noe lignende på Teknisk museum i Oslo. Men Noveto blir første selskap til å lansere teknologien på forbrukermarkedet. Naturlig nok vil det første produktet hete SoundBeamer 1.0.

Mer info: noveto.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Blir det Google-AI i iPhone?

Solcellepaneler i øynene?

Googles AI fantiserar fram spill

Nye funksjoner for Pixel-enheter

Ny AI utfordrer GPT-4

Google lanserer mini-AI

Kinas superdatamaskin slår rekorder

AI-generator lager realistiske videoer

Kan dette pannebåndet kontrollere drømmer?

ISS oppgraderer sine datamaskiner

Nå blir Googles AI mye flinkere - på norsk!

Hyperloop i Italia

0
Scroll to Top