TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR
Nyhet

Musikken rett i hodet – uten hodetelefoner!

SoundBeamer er en lydenhet for skrivebordet, som stråler lyden direkte til hvert øre.

forfatter
Publisert 16.11.20 - 16:08

Når man jobber på kontor, er det kjekt å ha sin egen lyd rett i ørene, uten å måtte plage kollegaene med sin egen dårlige musikksmak, eller at hemmelige telefonsamtaler annonseres for alle og hvermannsen. Svaret på det har til nå vært hodetelefoner, men hadde det ikke vært digg å kunne slippe klamheten som hører med? Og hva hvis du faktisk har lyst til å kunne høre når kollegaene snakker til deg? Joda, mange hodetelefoner har passthrough-funksjon for omgivelseslyd, men det blir ikke helt det samme.

Les også Oversetter rett i øret – babelfisken er ekte! Som en ekte babelfisk oversetter disse øreproppene alt du sier – og tilbake – på direkten.

Lydstråling

Det israelske selskapet Noveto Systems har en annen løsning, nemlig i form av «lydstråling». Det dreier seg om en slags høyttaler, med en spesiell teknologi. Den har nemlig en 3D-gjenkjenningsmodul som finner ørenes plassering ved hjelp av ultralydbølger. Deretter sendes lyden – uhyre retningsbestemt – til hvert øre.

Soundbeamer 1.0 front
Soundbeamer 1.0 måler hvor ørene dine er ved hjelp av ultralyd, og stråler lyden direkte til hvert øre. Ingen andre enn deg kan høre noe. Foto: Noveto Systems

Stereo eller 360

Lyd kan høres i vanlig stereo, eller oppfattes i 360 grader rundt lytteren.

– De fleste sier bare: «Wow, jeg kan ikke tro det,» sier produktsjef Ayana Wallwater til Assosiated Press.

Hun fortsetter:

– Du tror det ikke, fordi det låter som en høyttaler, men ingen andre kan høre det.

Ved å forandre på en innstilling kan lyden følge lytteren rundt, selv når man beveger på hodet. Man kan også flytte seg utenfor lydstrålens spredningsområde, da hører man ingenting i det hele tatt.

Soundbeamer 1.0
Soundbeamer 1.0, bakside. Foto: Noveto Systems

SoundBeamer 1.0

Konseptet med lydstråling er ikke nytt, og jeg kan godt huske å ha hørt noe lignende på Teknisk museum i Oslo. Men Noveto blir første selskap til å lansere teknologien på forbrukermarkedet. Naturlig nok vil det første produktet hete SoundBeamer 1.0.

Mer info: noveto.com

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Teslas 4680-batterier: temmelig ordinære På Battery Day lovet Elon Musk nye batterier med helt ny teknologi og banebrytende kapasitet. Nå er batteriene her ... og de er ganske alminnelige.
Superdatamaskin er Teslas våpen Superdatamaskinen Tesla Dojo er deres våpen i kampen om å ha de sikreste, mest selvkjørende bilene.
Ikonisk studiomikrofon er tilbake Neumanns ikoniske rørmikrofon M 49 er tilbake. Men den er langt fra billig.
Robotklippere feirer Curiositys bursdag Curiosity Rover har i dag vært på Mars i 10 år. Det feires av 100.000 robotgressklippere.
EU vil ha totalovervåkning av alle samtalene dine Et forslag fra EU-kommisjonen vil innføre omfattende granskning av samtaler, med hensikten om å beskytte barn mot overgrep, et inngrep som i praksis betyr totalovervåkning av alle borgere.
Slik lager du din egne fantasy-illustrasjoner Med en enkelt kommando lager maskinen fantastiske bilder basert utelukkende på din fantasi.
Følg Lyd & Bilde