Teknologi

Rolls Royce vil gjøre verden mer som internettet, ved å erstatte bemannede fraktskip med droneskip.
forfatter

I fremtiden vil distributører og logistikere kunne sette i gang et fraktskip fra andre siden av verden, kun ved hjelp av en mobilapp.

I følge Bloomberg jobber Rolls Royce, som ellers er best kjent for sine luksusbiler, med å utvikle droneskip som vil være både mer klimavennlige, mer effektive – og mindre kostbare – enn de bemannede fraktskipene som i dag transporterer mesteparten av verdens produkter.

Håpet er at de nye ubemannede farkostene blir en viktig ingrediens i en menneskefri forsyningskjede innen forbruksvarer.

Logistikkindustrien ser stadig etter nye muligheter for effektivisering. Rolls Royce sitt bidrag, gitt suksess, vil være et kvantesprang i så måte.

Kilde: Bloomberg

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.