Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Seagate bøtelegges for eksport av harddisker til Huawei

Seagate er funnet skyldig i brudd på forbudet mot eksport av amerikansk teknologi til Huawei, og er nå pålagt å betale en bot på 300 millioner dollar.

Skrevet av / 24.04.23 - 16:28
Seagate bøtelegges for eksport av harddisker til Huawei

I 2019 ble Huawei svartelistet fordi amerikanske myndigheter var bekymret for at de utgjorde en sikkerhetsrisiko. Som kjent betydde dette blant annet at Google ikke lenger kunne levere Android eller Play Store til Huaweis mobiltelefoner. I august 2020 ble en ny regel innført, som innebar at produkter med amerikansk teknologi ikke kunne selges til selskapet.

Dette førte blant annet til at Western Digital og Toshiba sluttet å levere harddisker til selskapets datamaskiner. Dette etterlot Seagate som eneste leverandør, og de skal angivelig ha levert 7,4 millioner harddisker i løpet av ett år etter at forbudet ble iverksatt. Det sies at dette var en avtale verdt 1,1 milliarder dollar.

Foto: Matti Blume, Wikimedia

Etter at dette ble oppdaget, har det amerikanske handelsdepartementet truet selskapet med eksportforbud. Nå har det blitt inngått en avtale der Seagate må betale en bot på 300 millioner dollar, som er mer enn fortjenesten for salget.

Even after «its competitors had stopped selling to them … Seagate continued sending hard disk drives to Huawei,» Matthew Axelrod, assistant secretary for export enforcement at the Commerce Department’s Bureau of Industry and Security said in a statement. «Today’s action is the consequence.»

Seagate mente at harddisker produsert utenfor USA ikke var omfattet av eksportforbudet. Selskapet har produksjon i Kina, Nord-Irland, Malaysia, Singapore, Thailand og USA.

«While we believed we complied with all relevant export control laws at the time we made the hard disk drive sales at issue, we determined that … settling this matter was the best course of action,» Seagate CEO Dave Mosley said in a statement.

Boten vil bli delt opp i 15 millioner dollar per kvartal i fem år.

 

Huawei hardt presset av boikott

Den kinesiske elektronikkgiganten har meddelt til sine leverandører, at de må regne med et markant fall i bestillinger av komponenter til smarttelefoner i år.

Les videre
Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhetsredaktør. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Styr datamaskinen med hjernen

Blir det Google-AI i iPhone?

Solcellepaneler i øynene?

Googles AI fantiserar fram spill

Nye funksjoner for Pixel-enheter

Ny AI utfordrer GPT-4

Google lanserer mini-AI

Kinas superdatamaskin slår rekorder

AI-generator lager realistiske videoer

Kan dette pannebåndet kontrollere drømmer?

ISS oppgraderer sine datamaskiner

Nå blir Googles AI mye flinkere - på norsk!

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top