Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Samsung dobler rekkevidden

Lanserte batteriteknologi som skal garantere 70 mil på én ladning.

Skrevet av / 11.09.19 - 09:10
Samsung dobler rekkevidden

Tenk en bil som går lenger på én ladning enn en typisk bensin- eller dieselbil på en tank. Uten å øke størrelsen på batteriet! Da snakker vi. Det er ikke vanskelig å tenke seg at den samme teknologien kan brukes til å doble batteri-tiden til smartmobilen og laptopen.

TEST: Slik låter lydanlegget i Tesla Model 3

Vi har hørt om ny batteriteknologi en stund nå, men det kommer nesten alltid fra innovative oppstartsselskaper, som er avhengige av kraftige investeringer – og som gjerne mangler lobbyeringsevnen – for å få teknologien masseprodusert.

Denne gangen er det energiteknologiselskapet Samsung SDI som er ute og rasler med sablene, på bilmessen i Frankfurt. Under slagordet «Charged for Auto 2.0» lanserte de flere ulike typer batteriteknologier.

Samsung SDI batteri
Samsung SDI jobber med morgendagens batteriteknologier. Foto: Samsung SDI

 

De nye produktene forventes øke energikapasiteten og dessuten kraftig redusere antallet batteri-celler som trengs pr. kjøretøy. Som igjen betyr lavere produksjonskostnad pr. kjøretøy. Noe som igjen bør reflekteres i utsalgsprisen til sluttbruker.

Solid state og silisiumanoder

Blant annet ble det vist frem komponenter for bruk i batterier i solid tilstand (solid state batteries), som skal garantere høy sikkerhet og dessuten inntil 70 mil rekkevidde på én ladning.

Samsung viste også hvor langt de har kommet med morgendagens batteri-komponenter som for eksempel silisiumanoder, som også antas å ville kraftig forbedre rekkevidden i forhold til dagens grafitt-anoder.

 

Kilder:

Korea Herald

Korea IT Times

Samsung SDI

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

KI planlegger ferien vår

Styr datamaskinen med hjernen

Blir det Google-AI i iPhone?

Solcellepaneler i øynene?

Googles AI fantiserar fram spill

Nye funksjoner for Pixel-enheter

Ny AI utfordrer GPT-4

Google lanserer mini-AI

Kinas superdatamaskin slår rekorder

AI-generator lager realistiske videoer

Kan dette pannebåndet kontrollere drømmer?

ISS oppgraderer sine datamaskiner

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top