Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

OpenAI presenterer Sora

Nært fotorealistiske videoer basert utelukkende på tekstbeskrivelser.

Skrevet av / 16.02.24 - 11:31
OpenAI presenterer Sora

Sora har som mål å gi kunstig intelligens evnen til å forstå og fremstille den fysiske verden grafisk. Systemet kan generere videoer på opptil ett minutt.

Modellen er trent på datamateriale bestående av tekstbeskrivelser og videoer og kan skape en rekke ulike scenarier, blant annet landskap, bymiljøer og innendørsområder.

 

Videoeksemplene som OpenAI viser frem, dekker et bredt spekter: fra en kveldstur i en neonopplyst Tokyo-gate til en sulten katt som tidlig om morgenen forteller sitt menneske at den vil ha mat. Ifølge OpenAI er alle eksempelvideoene laget direkte av Sora uten noen form for redigering.

OpenAI erkjenner at Sora har sine begrensninger. Modellen kan for eksempel ha problemer med å gjengi komplekse scener eller forstå forskjellen mellom årsak og virkning. Selskapet jobber med å forbedre Sora og planlegger å lansere en mer avansert versjon i fremtiden.

I første omgang er tilgangen til Sora begrenset til et lite antall forskere og kreative utviklere. OpenAI planlegger å utvide tilgangen til Sora i fremtiden, men vil først implementere sikkerhetstiltak for å forhindre misbruk av teknologien.

 

Teknologien bak Sora er basert på avanserte diffusjonsmodeller og transformatorarkitekturer, inspirert av metodene som er brukt i OpenAIs tidligere prosjekter, som for eksempel DALL-E. Den samme tilnærmingen brukes også i Googles nylig presenterte Lumiere.

Googles video-AI Lumiere gir imponerende resultater

Kan lage videoklipp fra tekst eller bilder, i ulike stiler eller manipulere video.

Les videre
Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

KI planlegger ferien vår

Styr datamaskinen med hjernen

Blir det Google-AI i iPhone?

Solcellepaneler i øynene?

Googles AI fantiserar fram spill

Nye funksjoner for Pixel-enheter

Ny AI utfordrer GPT-4

Google lanserer mini-AI

Kinas superdatamaskin slår rekorder

AI-generator lager realistiske videoer

Kan dette pannebåndet kontrollere drømmer?

ISS oppgraderer sine datamaskiner

Lyd & Bilde
Scroll to Top