Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

LEGO Braille Bricks blindeskrift med lek – nå på norsk

LEGO vil gjøre læring av blindeskrift mer tilgjengelig og engasjerende for barn med synshemninger. Det prisbelønte LEGO Braille Bricks-konseptet støtter nå endelig norsk.

Skrevet av / 09.06.24 - 08:00
LEGO Braille Bricks blindeskrift med lek – nå på norsk

Siden 2020 har LEGO Braille Bricks blitt distribuert gratis til organisasjoner som jobber med opplæring av synshemmede barn. Tilbakemeldingene har vært overveldende positive, skal vi tro LEGO, med en stor etterspørsel etter en allmenn versjon. I fjor høst ble derfor “Lek med Braille”-settene lansert, slik at familier kunne ta i bruk konseptet hjemme.

LEGO_40656_Box1
Foto: LEGO

Nå tas altså neste steg, med utvidelse til norsk, i tillegg til dansk, svensk, finsk, nederlandsk og portugisisk. Dermed blir LEGO Braille Bricks tilgjengelig for enda flere brukere over hele verden.

Sverre Fuglerud, seksjonsleder i Norges Blindeforbund, er svært positiv til lanseringen på norsk.

– Dette vil gjøre punktskriften kjent for mange flere, noe som er viktig både for barn som bruker punktskrift og for oss voksne som leser med fingrene, sier han, og legger til at han selv gleder seg til å introdusere barnebarna for punktskrift gjennom lek med LEGO.

Les også LEGO har laget en gaming-PC til Halloween Med Halloween like rundt hjørnet, trekker Lego sløret av sitt hittil skumleste(?) byggverk.

Alle kan delta

LEGO Braille Bricks fungerer ved at hver kloss har punkter på toppen som representerer bokstaver, tall og symboler i blindeskrift. Samtidig er de trykte tegnene angitt på klossene, slik at seende også kan delta i leken. Settet inneholder 287 klosser i fem farger, samt to baseplater. Påfyllingspakkene gir mulighet for å legge til spesialtegn fra de ulike språkene.

– Lek har kraften til å forandre liv. Når barn leker, lærer de viktige ferdigheter, sier Rasmus Løgstrup, designansvarlig for LEGO Braille Bricks. Han forteller at de ble overveldet over den positive mottakelsen i fagmiljøene og de mange forespørslene om en kommersiell versjon. Gjennom samarbeid med brukere og eksperter fra hele verden har de nå utviklet et produkt de mener vil gi stor verdi for familier med synshemmede barn.

LEGO Braille Bricks har allerede mottatt anerkjennelse som en TIME Best Invention i 2023 og “Årets tilgjengelige produkt” av SCOPE i 2024. Nå kan enda flere barn og familier få glede av denne innovative måten å utforske blindeskrift på.

LEGO Braille _40656_Box5_v29
Foto: LEGO

LEGO Braille Bricks: Pris og tilgjengelighet

LEGO Braille Bricks “Lek med Braille”-settet koster 1200 kroner, mens påfyllingspakkene koster 73,40 kroner. Settene er tilgjengelige nå på LEGO.com/braille-bricks og påfyllingspakkene på LEGO.com/pick-a-brick.

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Sommertilbud

LB+ Total

Få full tilgang i 7 uker for kun 7 kr.

LB+ Total mnd

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+ Total år

Tilgang til ALT innhold i et år

7,- / for 7 uker
49,- / for 30 dager
1,650,- / år
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.

EUs planer for chattekontroll utsatt på ubestemt tid

McDonald's har fått nok av kreativ KI

Lær blindeskrift med LEGO

Kryptert meldingstjeneste truer med å forlate EU

Google: Dårlig humor er skyld i svar om lim i pizzaost

- Google lyver

Googles nye KI-funksjon anbefalte brukere å ha lim på pizzaen

Den første KI-loven er vedtatt

Smartere KI-funksjoner i Googles tjenester

Nå kan du snakke med ChatGPT

NASAs robottog på månen

Google Gemini blir mer allmektig

Scroll to Top