Lad elbilen mens du kjører

Britene satser på elbiler. Ladestasjoner for hver 36 kilometer er begynnelsen. Neste skritt blir trådløs lading på farten.

Skrevet av / 20.08.15 - 15:40
Lad elbilen mens du kjører

Elbiler gir mulighet for bilkjøring uten CO2-forurensing. Og så er de dessuten fete! Men frykten for å strande midt i veien med flate batterier kan holde folk fra å investere i el-biler.

I England vil man gjøre noe for å utrydde problemet med elbilers korte rekkevidde. Britene vil plassere ladestasjoner med 20 miles (36 km) mellomrom langs de engelske motorveiene.

elopladning_i_motorveje_dialgram
Slik forestiller de engelske motorveismyndighetene seg trådløs lading av elbiler. Foto: Highways England.

Men det er bare begynnelsen. De engelske motorveismyndighetene jobber med et system for trådløs lading av elbiler. En spesiell grønn bane på motorveien skal forsynes med kabler i veien til induksjonaslading. Hvis det lykkes, vil elbileiere kunne glede seg over ubegrenset kjørelengde, i motsetning til de gammeldagse bensinbilene som må tankes opp for evig og alltid.

tasla_charge_finland
Muligheten for opplading er avgjørende for elbileiere. Her en Tesla-stasjon sør i Finland. Men man må passe på strømmen, for det finnes kun to i hele landet! Foto: John Alex Hvidlykke

Kilde: Highways England

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

Ønsker du kun tilgang til Lyd & Bilde eller L&B Home?

Klikk her for å bestille tilgang til Lyd & Bilde.

Klikk her for å bestille tilgang til L&B Home.

Nå gjelder EUs strenge nettverksregler

Luna 25 krasjet på månen

Nå kan Google oppsummere for deg

Russlands første romrakett på 50 år

De første turistene i verdensrommet

Google Assistant får AI-motor

Scroll to Top