Jurassic Park blir 3D!

Det er 20 år siden Jurassic Park skremte oss. Nå kommer originalversjonen i 3D! Norsk kinopremiere blir 14. juni.
forfatter

Sent i 2012 ble det offentliggjort at det skulle komme 3D-versjon av ”Jurassic Park”. Nå kommer den! Allerede førstkommende fredag 5. april har nemlig Jurassic Park 3D kinopremiere i USA.

Det er 20 år siden dinosaurene ble levende, i denne milepælen av en film – med den gang så spektakulære effekter at vi helt trodde på det vi så.

Noe mer er det egentlig ikke å si. Historien kjenner vi alle: To arkeologer blir med på en ekspedisjon til en park, hvor det viser seg at en eksentrisk vitenskapsmann har klonet frem dinosaurer basert på fossilt blod fra en forhistorisk mygg.

Noen planteetende brachiosaurer, et par velociraptorer og en tyrannosaurus rex på menyen, og vips har man en familiefilm fylt med spenning, vakre naturbilder og morsomme øyeblikk som når den plagsomme advokaten fullt fortjent blir dinosaurføde.

Originalfilmen holder stand selv i dag, selv med enkelte kunstige scener med flittig bruk av bluescreen og greenscreen. Hvorvidt 3D-effekter vil hjelpe den til å bli oppdatert til dagens standard på spesialeffektfronten, gjenstår å se.

At det er mulig å konvertere en klassisk 2D-film til 3D ble bevist med ”Titanic”. Men vi forbeholder oss retten til å være sunt skeptiske, og lar oss heller bli bevist feil. Men spent er vi selvsagt!

Norsk kinopremiere blir som nevnt 14. juni.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.