Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Italia kan få verdens første kommersielle hyperloop

Den første Hyperloop-strekningen i Europa blir Venezia-Padova.

Skrevet av / 01.02.24 - 13:28
Italia kan få verdens første kommersielle hyperloop

I juni 2023 ble det klart at ingeniørselskapet Webuild skulle foreta en konsekvensutredning for en mulig hyperloop-strekning mellom Venezia og Padova i Italia. Nå er avtalen underskrevet, og hyperloop-selskapet Hyperloop Transportation Technologies (HyperloopTT) bekrefter at de er teknologileverandør for prosjektet.

Les også Rørpost-tog fra Teslas grunnlegger Elon Musk, mannen bak el-sportsbilen Tesla, har offentliggjort sitt neste prosjekt: Et ultralyntog, som skal bringe pendlere av sted i nesten 1.300 kilometer i timen.

Superlyntog i vakuumrør

Hyperloop-teknologien går ut på å frakte passasjerer eller gods i kapsler gjennom vakuumrør i nær – eller til og med raskere enn – lydens hastighet. Målet er å redusere reisetider mellom byer fra timer til minutter.

Ifølge planene skal hyperloop-systemet, kalt «Hyper Transfer», først bygges som en prototype mellom Venezia og Padova. På sikt er planen et kommersielt system i full skala.

Les også Hyperloop har kjørt sin første tur Det første forsøket med Elon Musks supertog gikk bra, selv om det kjørte ut i sanden.

Verdens første operative Hyperloop?

HyperloopTT betegner prosjektet som et vendepunkt etter over ti års utvikling. Hvis alt går etter planen, kan «Hyper Transfer» bli verdens første operative hyperloop-system.

Det vil i så fall sette Italia i førersetet innen bærekraftig fremtidstransport. Samtidig vil det åpne døren for lignende prosjekter over hele verden.

Hva tror du? Gjennomførbart, eller bare nok et luftslott? Bruk gjerne kommentarfeltet.

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

KI planlegger ferien vår

Styr datamaskinen med hjernen

Blir det Google-AI i iPhone?

Solcellepaneler i øynene?

Googles AI fantiserar fram spill

Nye funksjoner for Pixel-enheter

Ny AI utfordrer GPT-4

Google lanserer mini-AI

Kinas superdatamaskin slår rekorder

AI-generator lager realistiske videoer

Kan dette pannebåndet kontrollere drømmer?

ISS oppgraderer sine datamaskiner

Lyd & Bilde
Scroll to Top