Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

– Ikke ha sex med roboten din!

Kjøpere av den snakkesalige roboten Pepper må signere på at de ikke har sex med den.

Skrevet av / 26.09.15 - 12:37
– Ikke ha sex med roboten din!

Mens det faktum at robotene stadig blir smartere og mer menneskelige skremmer enkelte, er det ikke til å komme bort fra at mange av dem kan være svært nyttige. For eksempel kan de brukes til både hjemmehjelp og på sykehus.

Den 120 cm høye roboten Pepper selges på privatmarkedet til rundt 14.000 kroner, og er laget for å holde ensomme mennesker med selskap, gjennom samtaler og vittigheter. Roboten leser dine følelser gjennom en algoritme som gjenkjenner ansiktsuttrykk og kroppsspråk, og settes i et passende program for kommunikasjon.

Klausul
Når du skal kjøpe Pepper, må du signere en klausul, hvor det blant annet står: ”Eieren må ikke utføre seksuelle handlinger eller annen uanstendig atferd.» Det er heller ikke lov å tukle med programvaren for å gi roboten en sexy stemme.

https://www.youtube.com/watch?v=NvJ7KWlgCaU

At enkelte bruker robotgjenstander til å kose seg litt ekstra, er intet nytt.
I tillegg får man ikke ta med roboten ut, eller benytte den til å ”påføre skader på mennesker.” Ellers forbys det at Pepper brukes til å sende ut søppel-epost.

Roboten har uansett vist seg å raskt bli populær blant folk, da det første opplaget på 1.000 enheter ble utsolgt gjennom nettbutikken på bare ett minutt.

Kilde: AFP

(Artikkelfoto: SoftBank)

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Blir det Google-AI i iPhone?

Solcellepaneler i øynene?

Googles AI fantiserar fram spill

Nye funksjoner for Pixel-enheter

Ny AI utfordrer GPT-4

Google lanserer mini-AI

Kinas superdatamaskin slår rekorder

AI-generator lager realistiske videoer

Kan dette pannebåndet kontrollere drømmer?

ISS oppgraderer sine datamaskiner

Nå blir Googles AI mye flinkere - på norsk!

Hyperloop i Italia

0
Scroll to Top