Curiosity Rover er 10 år - feires av robotgressklippere
TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Mars-robot har bursdag – feires av gressklippere

Curiosity Rover har i dag vært på Mars i 10 år. Det feires av 100.000 robotgressklippere.

forfatter
Publisert 05.08.22 - 09:55

I dag er det 10 år siden Curiosity-fartøyet landet på Mars. Den feiret seg selv på sin første årsdag ved å spille «Happy Birthday». Men det ble med den gangen, for å bruke energien på mer prekære oppgaver. Husqvarna ønsker derimot å gjenta feiringen på selveste 10-årsdagen, ved å la 100.000 robotgressklippere fremføre bursdagssangen her på jorden. Og dermed hylle det de selv kaller «Universets mest ensomme robot».

Om du eier en Automower-robotklipper fra Husqvarna av typen 405X, 415X eller 435X AWD, må du oppdatere programvaren i Husqvarna-appen, og godkjenne at gressklipperen fremfører sangen. Dette er mulig, takket være klipperens alarmmodul.

Les også Nå kommer Segway med robotgressklippere Lover perfekt plen uten tilpasset kanttråd
Navimow 1 scaled e1652385317544

Sangen spilles i dag, den 5. august, klokken 12.00, 15.00 og 18.00 lokal tid.

– Curiosity er den største og mest avanserte roveren som noensinne er sendt til Mars. For dens aller første bursdag på Mars var den programmert til å synge Happy Birthday – til seg selv. For å spare batteri har resten av bursdagene blitt forbigått i stillhet. Men i år blir ting annerledes, heter det i pressemeldingen fra Husqvarna.

Husquarna Automower Curiosity mountains
Tre Automower-modeller vil spille bursdagssangen for Curiosity Rover den 5. august. Foto: Husqvarna

Bursdagssangen fortsetter etter Curiosity

Husqvarna har valgt å la bursdagssangen være permanent tilgjengelig etter dette, slik at de tre Automower-modellene kan være med på familiens bursdagsfeiringer fremover.

Mer info: husqvarna.com/happybirthday

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Superdatamaskin er Teslas våpen Superdatamaskinen Tesla Dojo er deres våpen i kampen om å ha de sikreste, mest selvkjørende bilene.
Ikonisk studiomikrofon er tilbake Neumanns ikoniske rørmikrofon M 49 er tilbake. Men den er langt fra billig.
Robotklippere feirer Curiositys bursdag Curiosity Rover har i dag vært på Mars i 10 år. Det feires av 100.000 robotgressklippere.
EU vil ha totalovervåkning av alle samtalene dine Et forslag fra EU-kommisjonen vil innføre omfattende granskning av samtaler, med hensikten om å beskytte barn mot overgrep, et inngrep som i praksis betyr totalovervåkning av alle borgere.
Slik lager du din egne fantasy-illustrasjoner Med en enkelt kommando lager maskinen fantastiske bilder basert utelukkende på din fantasi.
Nå er sjøsykkelen tilgjengelig i Norge Med Hydrofoiler XE-1 kan du sykle på vannet, mens det føles som du svever bortover i over 20 km/t. Den kan kjøpes nå.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend