TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR
Nyhet

Segway utvider sortimentet – satser på robotgressklippere!

Lover perfekt plen uten tilpasset kanttråd

forfatter
Publisert 17.05.22 - 09:45

Navnet Segway forbinder nok de fleste med en tohjulet kreasjon man bruker for å bevege seg fra a til b. Men nå vil selskapet inn på utendørsmarkedet, og først ut er robotgressklipperen Navimow.

Gressklipperen er ment å brukes sammen med en app, som med et forenklet brukergrensesnitt skal gjøre det enkelt å endre innstillinger, administrere tidsplaner m.m. I appen har man et kart for å stille inn soner og grenser – for eksempel hvor Navimow skal klippe gresset, hvor grensene går og hvilke soner i hagen den bør unngå. Om man gjør endringer i hagen, f.eks. et nytt blomsterbed, kan du enkelt sette opp off-limit-soner i appen.

Der de fleste gressklippere bruker kanttråd for å definere ytterkantene, lover Segway at Navimow klipper perfekt uten behov for kanttråd. Dette er takket være Exact Fusion Location-systemet (EFLS) med fusjonslokaliseringsteknologi som hjelper Navimow å oppnå høyest mulig posisjoneringspresisjon.

«Kjernen i denne teknologien er bruken av GNSS-satelittsignaler for å oppnå posisjoneringsnøyaktighet på centimeternivå gjennom kinematikk i realtid, forklarer George Ren, General Manager for Segway BU. «Når man har stilt inn arbeidsområdet i hagen, kjører ikke Navimow på kryss og tvers, men følger i stedet et systematisk klippemønster takket være sin intelligente navigeringsalgoritme,» forklarer George Ren.

Segway Navimow
Gressklipperen oppdager automatiskt hindringer og unngår dem. Den klipper systematisk gresset, noe som skal øke effektiviteten og gi en perfekt vedlikeholdt og klippet plen. Med sine fem centimeter tykke terrenghjul skal Nasimow klare bakker på opptil 45 grader. Takket være IPX6-klassifiseringen tåler den nedbør, kraftig vannsprut og høyttryksspyler. (Foto: Segway)

 

Pris og tilgjengelighet Segway Navimow

Robotgressklipperen kommer i fire ulike modeller:

Segway Navimow H500E, for plener på opptil 500 m2: 14 299 kroner.

Segway Navimow H800E, for plener på opptil 800 m2: 17 199 kroner.

Segway Navimow H1500E, for plener på opptil 1 500 m2: 21 499 kroner.

Segway Navimow H3000E, for plener på opptil 3 000 m2: 28 599 kroner.

De første enhetene er på vei til Europa og forventes å være tilgjengelige i begynnelsen av juni.

forfatter

Åsa Hallen

(f. 1972): Endte i 1995 tilfeldigvis opp i magasinet "Elektronikvärlden" (som til slutt endret navn til Ljud & Bild). Helt fram til 2013 da hun valgte å prøve seg andre steder, i mellomtiden hadde hun da vært prosjektleder, journalist og sjefsredaktør. Siden mars 2021 er hun tilbake på frilansbasis. Åsa skriver for det meste om smarte gadgets som gjør livet morsommere. Hun har en evne til å se ting fra et litt annet perspektiv enn sin kolleger.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Gjør deg klar til vinterens blackouts med en transportabel strømkilde Den transportable strømstasjonen kan drive kjøleskapet ditt i opptil 14 timer.
Den populære dørlåsen blir endelig smart Ingen kodelås for inngangsdør er like populær som Yale Doorman. Nå kan du enkelt gjøre den smart, med appstyring.
Wiz scanner stuen din som en radar Smartlysprodusenten WiZ får med en softwareopdatering Wi-Fi-lyspærene til å fungere som bevegelsessensorer!
Prisgunstig og kraftfull En selvtømmende støvsuger med moppefunksjon til en rimelig pris – virker som om høsten er reddet.
Rent uten besvær Ecovacs utvider sine støvsuge- og mopperoboter med Deebot T10-familien, først ut er Plus og Turbo
La Bob og Joe hjelpe deg på kjøkkenet Franske Daan Tech vil selge sin nye minioppvaskmaskin Bob på det norske markedet. På IFA-messen i Berlin viste selskapet også frem den splitternye smarte miniovnen Joe.
Følg Lyd & Bilde