TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Segway utvider sortimentet – satser på robotgressklippere!

Lover perfekt plen uten tilpasset kanttråd

forfatter
Publisert 17.05.22 - 09:45

Navnet Segway forbinder nok de fleste med en tohjulet kreasjon man bruker for å bevege seg fra a til b. Men nå vil selskapet inn på utendørsmarkedet, og først ut er robotgressklipperen Navimow.

Gressklipperen er ment å brukes sammen med en app, som med et forenklet brukergrensesnitt skal gjøre det enkelt å endre innstillinger, administrere tidsplaner m.m. I appen har man et kart for å stille inn soner og grenser – for eksempel hvor Navimow skal klippe gresset, hvor grensene går og hvilke soner i hagen den bør unngå. Om man gjør endringer i hagen, f.eks. et nytt blomsterbed, kan du enkelt sette opp off-limit-soner i appen.

Der de fleste gressklippere bruker kanttråd for å definere ytterkantene, lover Segway at Navimow klipper perfekt uten behov for kanttråd. Dette er takket være Exact Fusion Location-systemet (EFLS) med fusjonslokaliseringsteknologi som hjelper Navimow å oppnå høyest mulig posisjoneringspresisjon.

«Kjernen i denne teknologien er bruken av GNSS-satelittsignaler for å oppnå posisjoneringsnøyaktighet på centimeternivå gjennom kinematikk i realtid, forklarer George Ren, General Manager for Segway BU. «Når man har stilt inn arbeidsområdet i hagen, kjører ikke Navimow på kryss og tvers, men følger i stedet et systematisk klippemønster takket være sin intelligente navigeringsalgoritme,» forklarer George Ren.

Segway Navimow
Gressklipperen oppdager automatiskt hindringer og unngår dem. Den klipper systematisk gresset, noe som skal øke effektiviteten og gi en perfekt vedlikeholdt og klippet plen. Med sine fem centimeter tykke terrenghjul skal Nasimow klare bakker på opptil 45 grader. Takket være IPX6-klassifiseringen tåler den nedbør, kraftig vannsprut og høyttryksspyler. (Foto: Segway)

 

Pris og tilgjengelighet Segway Navimow

Robotgressklipperen kommer i fire ulike modeller:

Segway Navimow H500E, for plener på opptil 500 m2: 14 299 kroner.

Segway Navimow H800E, for plener på opptil 800 m2: 17 199 kroner.

Segway Navimow H1500E, for plener på opptil 1 500 m2: 21 499 kroner.

Segway Navimow H3000E, for plener på opptil 3 000 m2: 28 599 kroner.

De første enhetene er på vei til Europa og forventes å være tilgjengelige i begynnelsen av juni.

forfatter

Åsa Hallen

(f. 1972): Endte i 1995 tilfeldigvis opp i magasinet "Elektronikvärlden" (som til slutt endret navn til Ljud & Bild). Helt fram til 2013 da hun valgte å prøve seg andre steder, i mellomtiden hadde hun da vært prosjektleder, journalist og sjefsredaktør. Siden mars 2021 er hun tilbake på frilansbasis. Åsa skriver for det meste om smarte gadgets som gjør livet morsommere. Hun har en evne til å se ting fra et litt annet perspektiv enn sin kolleger.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud prisguiden
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
You’ll want to hear this: Everything you need to know about Belkin’s audio range Consumer electronics leader Belkin celebrates its forty-year legacy with innovations that help you to be ready for today
lbpluss
Ny HomePod kommer til Norge Apple lanserer sin større høyttaler i en ny og smartere versjon.
Et helselaboratorium i miniatyr Å holde orden på helsen for å ha et så bra og kvalitativt liv som mulig er viktig. Men det er ikke alltid du tar deg tid til å besøke legen for å sjekke generell status. Med mindre du virkelig føler deg syk selvfølgelig.
Støvsuger bedre og spiser ikke ledninger Ny generasjon med kraftigere støvsuging og bedre moppvasking.
Skarpe og kloke kameraer D-Links nye overvåkningskameraer til hjemmet har 2K-oppløsning og kunstig intelligens.
Hold styr på helsa Hold styr på vekten og helsa med Body Scan.
Følg Lyd & Bilde