Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Google svarer på kritikken av AI Overviews

Manglende data og misforstått satirisk innhold var skyld i feil KI-svar, sier Google, som nå lover å gjøre det godt igjen.

Skrevet av / 01.06.24 - 11:53
Google svarer på kritikken av AI Overviews

AI Overviews ble lansert på Google I/O og ble utviklet for å gi brukere (i første omgang bare amerikanske brukere) raske svar på kompliserte søk. Takket være kunstig intelligens, som nå er i stand til å forstå kompliserte spørsmål og oppsummere svar fra mange ulike kilder.

Men som vi skrev om for en uke siden, gikk det ikke lang tid etter lanseringen av AI Overviews før brukere på internett begynte å legge ut eksempler på usmakelige og direkte farlige råd fra Googles KI-funksjon.

En bruker spurte for eksempel Google hvordan han kunne hindre osten i å gli av pizzaen sin. Svaret han fikk? Du kan blande lim i osten, så fester den seg bedre!

Nå svarer Google på kritikken. I et blogginnlegg skriver Liz Reid, VP, Head of Google Search, at de mange mystiske resultatene skyldes det hun kaller «data voids».

Les også Googles nye KI-funksjon anbefalte brukere å ha lim på pizzaen Googles nye søkefunksjon basert på kunstig intelligens har vist seg å være problematisk. KI-modellen henter mange av svarene sine fra Reddit.

Ifølge Liz Reid betyr dette at brukerne begynte å søke etter absurde ting som ingen noen gang hadde søkt etter før, og at AI Overviews derfor ikke kunne finne nyttige data å basere et fornuftig svar på:

Et av områdene vi identifiserte, var vår evne til å tolke meningsløse spørsmål og satirisk innhold. La oss ta en titt på et eksempel: «Hvor mange steiner bør jeg spise?» Før disse skjermbildene gikk viralt, var det praktisk talt ingen som stilte Google det spørsmålet.»

I tillegg fører mangelen på innhold av høy kvalitet om enkelte temaer til at satiriske svar, for eksempel fra brukere på Reddit, når ut til brukerne som svar på seriøse spørsmål. Som i eksempelet med lim på pizza.

Skaermbillede-2024-05-31-kl.-14.57.41 Skaermbillede-2024-05-31-kl.-14.58.08 Skaermbillede-2024-05-31-kl.-14.57.53
<
>
Eksempler på merkelige - eller til og med forfalskede - svar fra AI-Overviews har florert på nettet de siste ukene. Men nå lover Google å rette opp i dette.

Google lover bot og bedring

Men det kommer til å bli bedre i fremtiden, lover Liz Reid. Blant annet vil Google redusere mengden brukergenerert innhold i svarene AI Overviews gir til brukerne.

For spesifikke emner som nyheter og helse, der det er enda viktigere å unngå desinformasjon og falske svar, vil Google innføre ytterligere restriksjoner.

Det er ennå ikke klart når og om AI Overviews vil bli lansert utenfor USA.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Sommertilbud

LB+ Total

Få full tilgang i 7 uker for kun 7 kr.

LB+ Total mnd

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+ Total år

Tilgang til ALT innhold i et år

7,- / for 7 uker
49,- / for 30 dager
1,650,- / år
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.

EUs planer for chattekontroll utsatt på ubestemt tid

McDonald's har fått nok av kreativ KI

Lær blindeskrift med LEGO

Kryptert meldingstjeneste truer med å forlate EU

Google: Dårlig humor er skyld i svar om lim i pizzaost

- Google lyver

Googles nye KI-funksjon anbefalte brukere å ha lim på pizzaen

Den første KI-loven er vedtatt

Smartere KI-funksjoner i Googles tjenester

Nå kan du snakke med ChatGPT

NASAs robottog på månen

Google Gemini blir mer allmektig

Scroll to Top