Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

EU må utsette forslag om chattekontroll igjen

Det belgiske formannskapet klarte ikke å samle et flertall av medlemslandene til fordel for en ny versjon av den omstridte chattekontrollen.

Skrevet av / 20.06.24 - 15:27
EU må utsette forslag om chattekontroll igjen

EU-kommisjonens forslag om å innføre omfattende overvåking av chatter på alle europeeres mobiltelefoner for å beskytte barn mot overgrep, ble nok en gang møtt med sterk motstand fra flere EU-land i dag.

Belgia, som har formannskapet i EU frem til slutten av juni, valgte derfor i dag å avstå fra å stemme over et kompromissforslag som forsøkte å jevne ut motsetningene mellom de landene som var for forslaget (f.eks. Danmark, Spania og Ungarn) og de som var sterkt imot (f.eks. Polen, Sverige, Tyskland og Østerrike).

Les også EU vil ha totalovervåkning av alle samtalene dine Et forslag fra EU-kommisjonen vil innføre omfattende granskning av samtaler, med hensikten om å beskytte barn mot overgrep, et inngrep som i praksis betyr totalovervåkning av alle borgere.

Belgias kompromissforslag, som ganske enkelt gikk ut på at chattekontrollen skulle overvåke alle chatter der brukerne kan sende bilder og videoer til hverandre, mens blant annet lydmeldinger skulle unntas fra overvåking, møtte massiv motstand, ikke bare fra de nevnte EU-landene, men også fra appleverandører som den krypterte meldingstjenesten Signal.

Les også Kryptert meldingstjeneste truer med å forlate EU Edward Snowdens foretrukne meldingstjeneste har ikke mye til overs for EUs fortsatte planer om å spionere på alles chat-meldinger.

Ungarn, som overtar formannskapet i EU fra 1. juli, planlegger ifølge landets arbeidsprogram å fortsette arbeidet med å finne en løsning som er akseptabel for et flertall av EU-landene, slik at forslaget om chattekontroll kan vedtas.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Sommertilbud

LB+ Total

Få full tilgang i 7 uker for kun 7 kr.

LB+ Total mnd

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+ Total år

Tilgang til ALT innhold i et år

7,- / for 7 uker
49,- / for 30 dager
1,650,- / år
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.

EUs planer for chattekontroll utsatt på ubestemt tid

McDonald's har fått nok av kreativ KI

Lær blindeskrift med LEGO

Kryptert meldingstjeneste truer med å forlate EU

Google: Dårlig humor er skyld i svar om lim i pizzaost

- Google lyver

Googles nye KI-funksjon anbefalte brukere å ha lim på pizzaen

Den første KI-loven er vedtatt

Smartere KI-funksjoner i Googles tjenester

Nå kan du snakke med ChatGPT

NASAs robottog på månen

Google Gemini blir mer allmektig

Scroll to Top