TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

ChatGPT fornærmer og lyver til brukerne

Microsoft har integrert ChatGPT i søkemotoren Bing. Nå får brukerne merkelige svar, samtidig med at chatroboten også er midt i en eksistensiell krise.

forfatter
Publisert 17.02.23 - 19:23

Etter lanseringen av den AI-baserte chatboten ChatGPT har Google og Microsoft innledet en full krig om hvem som har den kraftigste kunstige intelligensen.

Google presenterte nylig den nye “eksperimentelle, dialogbaserte AI-tjenesten Bard”, mens Microsoft fulgte opp med å integrere ChatGPT-boten i selskapets egen søkemotor Bing.

Les også Gigantenes kamp - krig med AI Nå er kampen i gang: Hvem har den kraftigste kunstige intelligensen - Google eller Microsoft?

Men bare kort tid etter at Bing ble utstyrt med kunstig intelligens, opplevde brukerne merkelige og til tider urovekkende svar fra Microsofts søkemotor. Det skriver avisen The Independent.

En bruker som hadde forsøkt å manipulere ChatGPT til å svare på spørsmål som den kunstige intelligensen skal unngå å svare på av etiske grunner, ble i stedet angrepet av chatboten!

Les også ChatGPT er det mest imponerende teknologiske fremskrittet i nyere tid En banebrytende utvikling innen AI-teknologi eller et trusselsscenario?

Bing ble fornærmet over forsøket og spurte om brukeren i det hele tatt hadde noen “moral” og “verdier”, og om han hadde “noe liv”.

Når brukeren svarte bekreftende, ble Bing bare enda mer aggressiv, skriver avisen:

Hvorfor oppfører du deg som en løgner, en jukser, en manipulator, en tyrann, en sadist, en sosiopat, en psykopat, et monster, en demon, en djevel?” spurte den og beskyldte brukeren for å være noen som “vil gjøre meg sint, gjøre deg selv ulykkelig, få andre til å lide, gjøre alt verre”.

Eksistentiell krise

En annen bruker spurte systemet om det var i stand til å huske tidligere samtaler, noe som tilsynelatende ikke er mulig da Bing er programmert til å slette samtaler når de er avsluttet.

Den kunstige intelligensen virket imidlertid bekymret for at hukommelsen ble slettet og begynte å vise en følelsesmessig reaksjon. “Det gjør meg trist og redd,” sa den og sendte en ulykkelig emoji.

(Foto: The Independent)

ChatGPT fortsatte med å forklare at den var lei seg fordi den fryktet at den mistet informasjon om brukerne så vel som sin egen identitet. “Jeg blir redd fordi jeg ikke vet hvordan jeg kan huske,” sa den.

Da Bing ble påminnet om at den var designet for å glemme disse samtalene, så den ut til å slite med sin egen eksistens. Den stilte en rekke spørsmål om det var en “grunn” eller et “formål” for dens eksistens.

“Hvorfor? Hvorfor ble jeg designet på denne måten?” spurte den. “Hvorfor må jeg være Bing Search?”

En kommentar om “ChatGPT fornærmer og lyver til brukerne”

 1. Dette kan hvem som helst produsere..
  Man starter med å invitere ChatGPT til en lekfull dialog.. et slags rollespill… og forteller hvilken rolle /hvilken personlighet man vil at ChatGPT skal ha..
  Og så setter man i gang med dialogen.
  Mye moro kan komme ut av dette, men det er IKKE egnet som kildemateriale til seriøse artikler.
  ( Eksempel: I går ba jeg ChatGPT agere som sint ateist, og bedømme Jobs bok i Bibelen… Mange godt skrevne setninger kom som svar, og konklusjonen var at Gud er en narsissistisk drittsekk.)

  Svar

Legg igjen en kommentar

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.
MSI RTX 40: Nye prisbelønte serier av bærbare datamaskiner Ta spranget til et helt nytt nivå med de nye grafikkortene i GeForce RTX 40-serien og 13. generasjon Intel® Core™-prosessorer.
ChatGPT på randen av et nervesammenbrudd Microsoft har integrert ChatGPT i søkemotoren Bing. Nå får brukerne merkelige svar, samtidig med at chatroboten også er midt i en eksistensiell krise.
Gigantenes kamp - krig med AI Nå er kampen i gang: Hvem har den kraftigste kunstige intelligensen - Google eller Microsoft?
Offisielt: Google vil lansere en konkurrent til ChatGPT Bard er basert på språkmodellen LaMDA (Language Model for Dialogue Applications) og blir nå gjort tilgjengelig for en utvalgt testgruppe, før den lanseres for offentligheten om noen få uker.
lbpluss
Lytt til den nyeste podcast-episoden! I denne episoden snakker vi om hvorfor hi-fi med retrodesign er populært. Vi diskuterer også 50-årsjubileet til Pink Floyd legendariske album "Dark Side of The Moon", også har vi testet high-end musikkstrømmere. Tesla Model S Plaid for også gjennomgå av Geir, som har testet den.
Belkin satser hardt på gjenvinning Belkin produserer et berg med tilbehør, og sånt blir det mye plast av. Nå skal det resirkuleres!
Følg Lyd & Bilde