TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
L&B JULEKALENDER 2022

Amazon vil levere pakker med droner

Helt sant!

forfatter
Publisert 03.12.13 - 11:39

Det lyder kanskje som en aprilsnarr, men nå er det altså desember, og dette er ikke en spøk. Amazon vil fra neste år begynne å levere pakker til kunder med en drone – altså en flyvende robot, som transporterer varen direkte fra Amazons lager til kundens dørmatte. Til å begynne med blir det bare i USA og kun for få, utvalgte kunder, men likevel…

Den nye tjenesten kommer til å hete Amazon Prime Air, og vil til å starte med kun være tilgjengelig som en test, inntil de amerikanske luftfartsmyndighetene FAA gir endelig grønt lys til de automatiske dronene. Det vil forhåpentligvis skje i løpet av 2015, lyder den optimistiske gjetningen fra Amazon.

prime-air_high-resolution02

Når tjenesten kommer opp og kjører (flyr!) for alvor, regner Amazon med å kunne levere til kunder innen 30 minutter etter bestilling. Sjukt.

Dronene vil imidlertid bare kunne bære på pakker med en vekt på inntil 2,5 kilo, men i følge Amazon utgjør pakker i denne vektklassen 87 prosent av alle ordrer.

En video fra Amazon, som demonstrerer den nye Prime Air-tjenesten kan du se under:

youtu.be/98BIu9dpwHU

Annonse
forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
En Musk-mobil? Ja takk! Elon Musk hevder at Apple truer med å fjerne Twitter fra App Store. Skulle det skje, lover teknologi-milliardæren å utvikle sin egen smarttelefon. Vi gleder oss allerede.
Nei, USA forbyr IKKE alle Huawei-produkter Amerikanske myndigheters fokus er på å stoppe salget av telekommunikasjonsutstyr og overvåkningsteknologi fra fem navngitte kinesiske selskaper
Ikke-en-flammekaster? Jo, det er det! Myndighetene i tyske Karlsruhe ser ikke humoren ved Elon Musks 'Not a Flamethrower'.
Er dette fremtidens sammenrullbare data? I forbindelse med selskapets egen Tech World '22 konferanse viste Lenovo frem et 'proof of concept' av en sammenrullbar skjerm til smarttelefoner og datamaskiner.
Teslas 4680-batterier: temmelig ordinære På Battery Day lovet Elon Musk nye batterier med helt ny teknologi og banebrytende kapasitet. Nå er batteriene her ... og de er ganske alminnelige.
Superdatamaskin er Teslas våpen Superdatamaskinen Tesla Dojo er deres våpen i kampen om å ha de sikreste, mest selvkjørende bilene.
Følg Lyd & Bilde