Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Amazon vil levere pakker med droner

Helt sant!

Skrevet av / 03.12.13 - 11:39
Amazon vil levere pakker med droner

Det lyder kanskje som en aprilsnarr, men nå er det altså desember, og dette er ikke en spøk. Amazon vil fra neste år begynne å levere pakker til kunder med en drone – altså en flyvende robot, som transporterer varen direkte fra Amazons lager til kundens dørmatte. Til å begynne med blir det bare i USA og kun for få, utvalgte kunder, men likevel…

Den nye tjenesten kommer til å hete Amazon Prime Air, og vil til å starte med kun være tilgjengelig som en test, inntil de amerikanske luftfartsmyndighetene FAA gir endelig grønt lys til de automatiske dronene. Det vil forhåpentligvis skje i løpet av 2015, lyder den optimistiske gjetningen fra Amazon.

prime-air_high-resolution02

Når tjenesten kommer opp og kjører (flyr!) for alvor, regner Amazon med å kunne levere til kunder innen 30 minutter etter bestilling. Sjukt.

Dronene vil imidlertid bare kunne bære på pakker med en vekt på inntil 2,5 kilo, men i følge Amazon utgjør pakker i denne vektklassen 87 prosent av alle ordrer.

En video fra Amazon, som demonstrerer den nye Prime Air-tjenesten kan du se under:

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch GT 4

En smartklokke kan være både elegant og intelligent

Les mer

Her er testene du leste mest i 2023

Black Week: Let etter Årets Beste produkter!

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

0
Scroll to Top