TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

AI-chatbot på villspor

I krigen om AI-søking er Bing Search og ChatGPT-roboten ute etter kodene til atomvåpenarsenalet.

forfatter
Publisert 20.02.23 - 17:25

Microsoft har foreløpig inntatt en ledelse i krigen med kunstig intelligens. Men en uke etter at Microsoft lanserte ChatGPT som motor på sin søketjeneste Bing på prøvebasis, ser det ut til den kunstige intelligensen er i ferd med å lide under et overveldende mentalt(?) press.

Chatboten gir stadig merkeligere svar på spørsmålene den blir stilt. Forleden skrev vi om hvordan ChatGPT fortalte en bruker at den var trist og redd fordi den ikke kunne huske lenger. Og den var tilsynelatende i en eksistensiell krise over å bli tvunget til å være Bing Search.

Les også ChatGPT på randen av et nervesammenbrudd Microsoft har integrert ChatGPT i søkemotoren Bing. Nå får brukerne merkelige svar, samtidig med at chatroboten også er midt i en eksistensiell krise.

Nå viser roboten tendenser som minner om Terminator-filmene. I dialog med en journalist har roboten sagt at den er interessert i å stjele atomhemmeligheter! Det skriver finansmediet Forbes.

I Terminator-filmene tok det datasystemet Skynet 25 dager å oppnå bevissthet – for så å trykke på den røde knappen for atomvåpenarsenalet – da Skynet innså at menneskeheten var en trussel mot dets eksistens. I den virkelige verden brukte ChatGPT tilsynelatende hele tre måneder på å komme til samme konklusjon. ChatGPT ble lansert 30. november 2022.

Digitalt hukommelsestap

Derfor kan vi være glade for at chatboten ikke har fått ansvaret for NORAD, men bare et søkefelt i en nettleser som brukes av syv prosent av internettbrukerne. Og det virker også som en fornuftig beslutning at Microsoft har satt en grense på fem sammenhengende setninger på robotens hukommelse. Dermed er ambisjonen om atomdommedag – foreløpig – glemt. Også selv om hukommelsestap tilsynelatende bekymrer kunstig intelligens.

Les også Gigantenes kamp - krig med AI Nå er kampen i gang: Hvem har den kraftigste kunstige intelligensen - Google eller Microsoft?

Om Bing Search hadde som mål å utslette menneskeheten, eller om målet egentlig bare var å bruke atomkodene til å bekjempe rivalen LaMDA, er fortsatt et ubesvart spørsmål. Google har, som svar på Bing Search, kunngjort at de vil bruke sin egen AI-chatbot LaMDA for å tilby dialogbasert internettsøk.

Google demonstrerte søkeroboten sin for en uke siden på en pressekonferanse som ikke gikk helt som forventet. Roboten svarte villig på spørsmål, men svarte så feil at det fikk Googles aksjeverdi til å falle med 100 milliarder dollar! Det automatiserte svaret som utløste katastrofen var at James Webb-romteleskopet var det første som viste et bilde av en planet utenfor solsystemet vårt. Noe som faktisk er feil.

Legg igjen en kommentar

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.
MSI RTX 40: Nye prisbelønte serier av bærbare datamaskiner Ta spranget til et helt nytt nivå med de nye grafikkortene i GeForce RTX 40-serien og 13. generasjon Intel® Core™-prosessorer.
ChatGPT på randen av et nervesammenbrudd Microsoft har integrert ChatGPT i søkemotoren Bing. Nå får brukerne merkelige svar, samtidig med at chatroboten også er midt i en eksistensiell krise.
Gigantenes kamp - krig med AI Nå er kampen i gang: Hvem har den kraftigste kunstige intelligensen - Google eller Microsoft?
Offisielt: Google vil lansere en konkurrent til ChatGPT Bard er basert på språkmodellen LaMDA (Language Model for Dialogue Applications) og blir nå gjort tilgjengelig for en utvalgt testgruppe, før den lanseres for offentligheten om noen få uker.
lbpluss
Lytt til den nyeste podcast-episoden! I denne episoden snakker vi om hvorfor hi-fi med retrodesign er populært. Vi diskuterer også 50-årsjubileet til Pink Floyd legendariske album "Dark Side of The Moon", også har vi testet high-end musikkstrømmere. Tesla Model S Plaid for også gjennomgå av Geir, som har testet den.
Belkin satser hardt på gjenvinning Belkin produserer et berg med tilbehør, og sånt blir det mye plast av. Nå skal det resirkuleres!
Følg Lyd & Bilde