Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Sonos Ace er her

Sonos' etterlengtede hodetelefon er nå offisielt en realitet. Vi har fått en sniktitt.

Skrevet av / 21.05.24 - 15:00
Sonos Ace er her

Ryktene om at Sonos skulle komme med en hodetelefon har svirret lenge. Faktisk hørte vi først om det i 2021, men nå er det endelig her: Sonos har laget en hodetelefon, og navnet er Ace. Og den kommer i butikkene i begynnelsen av juni.

I tillegg til å fungere som støyreduserende (ANC) hodetelefoner med Bluetooh (også tapsfri via AptX Lossless), er Sonos Ace designet med tanke på hjemmekinoopplevelser – sammen med Sonos’ egne hjemmekinosystemer. Vi kommer tilbake til hvordan alt dette passer sammen.

Sonos Ace utnytter alt vi har lært gjennom to tiår som en ledende lydleverandør for å gi fantastisk lyd, elegant design og langvarig komfort til en av de største og mest populære lydkategoriene i verden,” sier administrerende direktør i Sonos, Patrick Spence.

Trådløse hodetelefoner fra Sonos. Vi har ventet lenge på dem – men nå er de her. (Foto: Sonos)

Designet er enkelt, på grensen til forsiktig, men også ganske elegant. Sonos Ace har ovale ørekopper og en mykt polstret hodebøyle. Alt i samme farge, som enten er matt hvit eller matt svart. Hodebøylen er av metall. Den eneste visuelle finessen er på innsiden av ørekoppene, der en farge viser forskjellen mellom høyre og venstre side.

Les også Den ultimate Sonos-pakken Med Sonos Arc, Sub og de nye Era 300 høyttalerne i surroundkanalene bak, er det duket for en imponerende stor, livaktig og omsluttende lyd. Sirkelen er sluttet!

Øreputene i minneskum og imitert skinn kan byttes ut og holdes på plass med magneter. Det er en fin detalj. Sonos får også poeng for å velge ekte, fysiske kontroller fremfor berøring.

Med et tastetrykk kan du flytte lyden fra høyttalerne til hodetelefonene (Foto: Sonos)

Flytt lyden med et trykk

Det som umiddelbart skiller Sonos Ace fra mengden av luksuriøse trådløse ANC-hodetelefoner, er en ekstra knapp på høyre ørekopp som veksler mellom hjemmekinolyd og personlig lytting. Tanken er at du med et tastetrykk kan «flytte» lyden fra høyttalerne til hodetelefonene. Slik kan du for eksempel fortsette å se på filmen eller serien din uten å forstyrre naboer, barn eller bedre halvdel. Ved hjelp av hodesporing og romlig lyd via Dolby Atmos forblir lydbildet på samme sted i rommet som det gjorde på hjemmekinoanlegget.

Vi fikk en forsmak på funksjonen under en pressedemonstrasjon i København nylig. Hvordan Sonos Ace høres ut og føles i detalj, kommer vi tilbake til i en test. Men hodesporingen og simuleringen av lytting over høyttalere virket ganske overbevisende på demoen.

Ace fås i sort og hvit. (Foto: Sonos)

Batterilevetiden er oppgitt til 30 timer, og hvis det kniper, kan man oppnå tre timers batterilevetid med en tre minutters lading. Nok til å se hele Dune 2.

Tilgjengelighet og pris

Sonos Ace vil være tilgjengelig fra 6. juni. Den er tilgjengelig i hvitt og svart, og har en pris på 5.499 kr

 

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde

LB+ Home

Tilgang til ALT innhold på L&B Home

49,- / for 30 dager
119,- / mnd
65,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.
Annonsørinnhold: Huawei Watch Fit 3

Den riktige smartklokken er den perfekte treningskameraten

Les mer

Forbedrer flaggskipet

Ny streamer fra McIntosh

Billig og bra musikkstreamer fra FiiO?

Her er lyden fra McIntosh

Harman åpner lydforskningssenter i Danmark

Cambridge-streamer får oppdatering

Rega lover en ny pickup-era

Kompakt strømmeforsterker

Liten detalj eliminerer støy

Bambusspiller fra Lenco

Sonos hadde et ess i ermet

Revuelto får bedre lyd

Scroll to Top