Nyhet

Tilbered flere retter samtidig med Split&Cook

Beko har lansert en ny innbyggingsovn med Split&Cook - ovnen kan deles i to, slik at man kan tilberede to forskjellige retter samtidig.

Skrevet av / 24.07.23 - 11:16
Tilbered flere retter samtidig med Split&Cook

Takket være en varmeisolert plate og en konstruksjon med to vifter i stedet for én, kan ovnsrommet splittes i to i Bekos nye BBVM13400-ovn, og man kan tilberede to forskjellige retter (med en temperaturforskjell på maks. 80 °C) uten at smakene i de to rettene påvirker hverandre, hevder Beko.

Det er naturligvis mulig å bruke hele ovnsrommet på 72 liter til én rett hvis man vil det, og man kan spare litt energi (18 % ifølge Beko) ved å bare bruke den øverste eller nederste halvdelen av ovnen når man ikke trenger mer.

Bekos nye ovn BBVM13400 med Split&Cook. Foto: Beko

Den nye ovnen styres via LCD-displayet og to knotter, og temperaturen kan stilles inn med en nøyaktighet på fem grader. Det er egne timere for hver ovnsseksjon, og ovnen tilbyr hele 14 oppvarmingsmoduser – i tillegg til over-/undervarme og varmluft finnes det programmer for blant annet tining, grill, pizza og varmholdning. Ovnen har energiklasse A+.

Les også Miele Smart Food ID med AI i ovnen Kombiner Mieles ovner med innebygd kamera med Smart Food ID, og du får automatisk matlaging ved hjelp av AI.

Beko var ikke først

Det å dele en vanlig stekeovn i to, og dermed skape en dobbel stekeovn, er ikke noe nytt og har blitt gjort av en rekke andre merker opp gjennom årene. For eksempel hadde Grundig (som er et søsterselskap til Beko, og som begge er en del av Arcelik-gruppen) for åtte år siden en ovn med Divide&Cook.

Samsung har også lenge hatt doble stekeovner i sitt sortiment. Deres ovner med denne funksjonen kalles Dual Cook, og på EuroCucina 2018-messen presenterte de Dual Cook Flex som en videreutvikling på teknologien. Den nyeste varianten fra Samsung er Dual Cook Steam, og her er det ikke snakk om en delbar stekeovnsdør som i Flex, men heller at den ene delen av ovnen kan brukes som dampovn, mens den andre delen brukes som vanlig stekeovn.

Mattias Johansson, Samsung, presenterer Samsung Dual Cook Flex på EuroCucina 2018. Foto: Ola Larsson

Det nye med Dual Cook Flex er at ovnen har en dør som lar deg velge mellom å åpne øvre halvdel eller hele døren, med den fordelen at hvis du bare åpner øvre halvdel, slipper du ikke ut varme fra den nedre delen. Ovnen har innebygd WiFi og fungerer med Samsung Smart Things-appen, som er en hjelper på kjøkkenet», forklarte Mathias Johansson fra Samsung på EuroCucina 2018.

Les også Komfyr med doble ovner, induksjonstopp og stekeplate I over 140 år har de frittstående komfyrene vært hjertet i Bertazzonis virksomhet, og nå lanseres nye flaggskipsprodukter i form av 120 cm brede komfyrer med doble ovner, induksjonstopper og innebygd stekebord.
Ola Larsson
(f. 1970): Frilansjournalist for L&B Home. Ola har i 24 år jobbet med å holde oversikt over - og skrive om - trender, innovasjoner og produkter innenfor forbrukerelektronikk, hvitevarer og husholdningsapparater. I perioden 1999-2017 jobbet Ola i de svenske fagbladene Rateko, El&Vitt og ElektronikBranschen som journalist, teknisk redaktør og sjefredaktør. Siden 2017 har Ola jobbet som konsulent - i sitt eget firma Eor AB, grunnlagt i 2014 - med hovedvekt på det skrevne ord.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

Ønsker du kun tilgang til Lyd & Bilde eller L&B Home?

Klikk her for å bestille tilgang til Lyd & Bilde.

Klikk her for å bestille tilgang til L&B Home.

Fargerik espressomaskin fra Smeg

Bedre og billigere sikkerhetskameraer

Siemens temperaturstyrte platetopper

Miele Aerium fresher opp klærne dine!

Smart hjem med finsk teknologi

Slutt for Meet på Google Nest

Scroll to Top