Nyhet

Smart Food ID – ansiktsgjenkjenning for mat

Kombiner Mieles ovner med innebygd kamera med Smart Food ID, og du får automatisk matlaging ved hjelp av AI.

Skrevet av / 20.07.23 - 15:10
Smart Food ID – ansiktsgjenkjenning for mat

2019 introduserte Miele innebygde kameraer i sine ovner, som overførte bilder i sanntid til mobilen – og brukeren kunne enkelt kontrollere og justere matlagingen uten å stå ved ovnen. Et år senere «tyvstartet» Smart Food ID, som innebærer at ovnskameraet identifiserer hvilken rett som er i ovnen, og så foreslår et passende matlagingsprogram. Alt man så trenger å gjøre er å klikke på OK.

Smart Food ID har blitt lansert i blant annet Sveits og Østerrike, og i løpet av kort tid vil det bli bredere lansert, blant annet i Tyskland. Men selv om det ennå ikke har blitt lansert på alvor i Norge kan man benytte funksjonen.

Hvordan fungerer det?

Når man har satt maten inn i ovnen, tar det innebygde ovnskameraet bilder. Ved hjelp av AI identifiserer kameraet hvilken mat som er i ovnen, og velger automatisk et passende program. Brukeren trenger så bare bekrefte det valgte programmet på ovnen for å starte. I løpet av matlagingsprosessen fortsetter kameraet regelmessig å ta bilder slik at en intelligent algoritme kan kontrollere matlagingen. Når den har fått perfekt farge avbryter oven så prosessen.

Smart Food ID er nå i gang med å bli bredt lansert. Kameraet i ovnen tar et bilde, AI tolker retten og videre matlaging skjer automatisk. Foto: Miele

Smart Food ID kjenner på nåværende tidspunkt igjen et 30-talls oppskrifter, og Miele kommer suksessivt til å øke tilbudet. Det som kan identifiseres i dag er varianter av følgende retter: poteter, pommes frites, bakverk, pizza, rundstykker, kjøtt, grønnsaker, paier, fisk og lasagne.

En finesse er at AI-en blir bedre og bedre etter hvert ved hjelp av brukernes (anonymiserte) bildedata, informerer selskapet.

Miele tilbyr for øyeblikket tre ovner med innebygd kamera på det norske markedet, noe som i kombinasjon med Mieles apper muliggjør bruken av Smart Food ID.

Ola Larsson
(f. 1970): Frilansjournalist for L&B Home. Ola har i 24 år jobbet med å holde oversikt over - og skrive om - trender, innovasjoner og produkter innenfor forbrukerelektronikk, hvitevarer og husholdningsapparater. I perioden 1999-2017 jobbet Ola i de svenske fagbladene Rateko, El&Vitt og ElektronikBranschen som journalist, teknisk redaktør og sjefredaktør. Siden 2017 har Ola jobbet som konsulent - i sitt eget firma Eor AB, grunnlagt i 2014 - med hovedvekt på det skrevne ord.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • LB+ Total i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 Mnd
    Kun 149,- mnd

    Du sparer 288 ,-

Ønsker du kun tilgang til Lyd & Bilde eller L&B Home?

Klikk her for å bestille tilgang til Lyd & Bilde.

Klikk her for å bestille tilgang til L&B Home.

Smart hjem med finsk teknologi

Slutt for Meet på Google Nest

Nespresso lanserer Vertuo Creatista

Et trivelig hjem med Beurer

Få liv i hjemmekontoret med Wiz

Frittstående kjøleskap og fryser fra Bertazzoni

Scroll to Top