Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Smart Food ID – ansiktsgjenkjenning for mat

Kombiner Mieles ovner med innebygd kamera med Smart Food ID, og du får automatisk matlaging ved hjelp av AI.

Skrevet av / 20.07.23 - 15:10
Smart Food ID – ansiktsgjenkjenning for mat

2019 introduserte Miele innebygde kameraer i sine ovner, som overførte bilder i sanntid til mobilen – og brukeren kunne enkelt kontrollere og justere matlagingen uten å stå ved ovnen. Et år senere «tyvstartet» Smart Food ID, som innebærer at ovnskameraet identifiserer hvilken rett som er i ovnen, og så foreslår et passende matlagingsprogram. Alt man så trenger å gjøre er å klikke på OK.

Smart Food ID har blitt lansert i blant annet Sveits og Østerrike, og i løpet av kort tid vil det bli bredere lansert, blant annet i Tyskland. Men selv om det ennå ikke har blitt lansert på alvor i Norge kan man benytte funksjonen.

Hvordan fungerer det?

Når man har satt maten inn i ovnen, tar det innebygde ovnskameraet bilder. Ved hjelp av AI identifiserer kameraet hvilken mat som er i ovnen, og velger automatisk et passende program. Brukeren trenger så bare bekrefte det valgte programmet på ovnen for å starte. I løpet av matlagingsprosessen fortsetter kameraet regelmessig å ta bilder slik at en intelligent algoritme kan kontrollere matlagingen. Når den har fått perfekt farge avbryter oven så prosessen.

Smart Food ID er nå i gang med å bli bredt lansert. Kameraet i ovnen tar et bilde, AI tolker retten og videre matlaging skjer automatisk. Foto: Miele

Smart Food ID kjenner på nåværende tidspunkt igjen et 30-talls oppskrifter, og Miele kommer suksessivt til å øke tilbudet. Det som kan identifiseres i dag er varianter av følgende retter: poteter, pommes frites, bakverk, pizza, rundstykker, kjøtt, grønnsaker, paier, fisk og lasagne.

En finesse er at AI-en blir bedre og bedre etter hvert ved hjelp av brukernes (anonymiserte) bildedata, informerer selskapet.

Miele tilbyr for øyeblikket tre ovner med innebygd kamera på det norske markedet, noe som i kombinasjon med Mieles apper muliggjør bruken av Smart Food ID.

Ola Larsson
(f. 1970): Frilansjournalist for L&B Home. Ola har i 24 år jobbet med å holde oversikt over - og skrive om - trender, innovasjoner og produkter innenfor forbrukerelektronikk, hvitevarer og husholdningsapparater. I perioden 1999-2017 jobbet Ola i de svenske fagbladene Rateko, El&Vitt og ElektronikBranschen som journalist, teknisk redaktør og sjefredaktør. Siden 2017 har Ola jobbet som konsulent - i sitt eget firma Eor AB, grunnlagt i 2014 - med hovedvekt på det skrevne ord.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Matter versjon 1.3

Motorisert mopp fra Dyson

Et kamera for enhver vinkel

Ny monsterrobot fra Roborock

Matlaging uten ledning med KitchenAid Go

Robotstøvsuger lover støvsuging og gulvrengjøring med menneskelig presisjon

Ønsker å endre gulvrengjøring

Rundere kurver på dine stikkontakter og lysbrytere

Nutribullet gjør comeback i Norden

Ny Matter-sikkerhetsstandard for det smarte hjem

LG utvider sin premium-serie

Lover kaffe med baristakvalitet

Scroll to Top