Nå kan du bestille nye Model S Plaid og Model X Plaid
TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Nå kan du bestille nye Model S Plaid og Model X Plaid

De heldigste får sin Model S Plaid og Model X Plaid allerede før nyttår.

forfatter
Publisert 03.08.22 - 12:05

Ventetiden er over – nå settes endelig villkattene Tesla Model S Plaid og den større Model X Plaid endelig i produksjon! Med 1020 hestekrefter og en 0-100-akselerasjon på henholdsvis 2,1 og 2,6 sekunder med rullende start, skal det nok bli vei i vellinga!

Utseendet på bilene er til forveksling veldig lik de gamle. Men det meste ellers er nytt: Både interiør, drivlinje, termiske systemer, elektronikk, chassis og mer.

0x0 ModelSPLAID 1
Tesla Model S Plaid. Foto: Tesla

Bilene får også et «firkantet» ratt (yoke) lignende styringskontrolleren i en fly-cockpit, med steer-by-wire for en mer nøyaktig styring som automatisk tilpasses hastigheten.

Vekten er redusert siden sist, og vi loves «helt nye nivåer av luksus, teknologi og ytelse», og dessuten «rekordhøye standarder».

Det må bety at interiøret er mer premium enn tidligere, og vi er veldig spent på å få klørne i et testeksemplar!

0x0 ModelX 03
Tesla Model X Plaid. Foto: Tesla

Lang rekkevidde

Model S Plaid har en estimert rekkevidde på 600 km (WLTP), mens den større Model X nødvendigvis går noe kortere. 528 kilometer er likevel mer enn respektabelt for en bil på nesten 2,5 tonn.

Les også Blant de aller råeste familiebilene Når du trenger plass til hele familien, men ønsker noe som skikkelig biter fra seg, er Model Y Performance noe av det heftigste som finnes.
Tesla Model Y Performance front angle 2

Lydanlegg med aktiv støydemping

Vi har tidligere skrevet om det nye lydanlegget bilene får, med hele 22 høyttalere og 960 watt forsterkereffekt! Ikke nok med det – lydanlegget skal også være utstyrt med aktiv støydemping.

Teslas modeller har tidligere måttet tåle noe kritikk for vind- og veistøy utenfra. Men med aktiv støydemping kan man oppnå lavere støy og høyere kjørekomfort – uten å legge til ekstra vekt. Vi er spent på hvordan dette fungerer i praksis!

0x0 ModelS 17
Foto: Tesla

Priser og tilgjengelighet

Model S Plaid starter på 1.196.990 kroner, mens Model X Plaid får en startpris på 1.225.990 kroner. Men med disse ytelsene kan det kanskje være smart å gå opp til de største felgene, noe som vil koste 43.000 kroner ekstra for Model S (21″), og 53.000 kroner ekstra for Model X (22″).

Bestiller du nå, beregner Tesla å kunne levere bilen en gang mellom desember 2022 og februar 2023. For noen få vil bilen dermed forhåpentligvis komme akkurat tidsnok før momsen!

Mer info: tesla.com

Korte fakta:

Model S Plaid
 • Rekkevidde (WLTP est.) : 600 km
 • 0-100 km/t : 2,1 sekund
 • Toppfart : 322 km/t
 • 1,020 hestekrefter
 • Tre høyytelsesmotorer med karbonhylsede rotorer
 • Startpris i Norge : 1.196.990 NOK
Model X Plaid
 • Rekkevidde (WLTP est.) : 528 km
 • 0-100 km/t : 2,6 sekund
 • Topfart : 262 km/t
 • 1,020 hestekrefter
 • Tre høyytelsesmotorer med karbonhylsede rotorer
 • Startpris i Norge : 1.225.990 NOK
0x0 ModelX 23 0x0 ModelS 13 0x0 ModelS 17 0x0 ModelS 16 0x0 ModelS 07 0x0 ModelSPlaid 10 0x0 ModelSPLAID 3 0x0 ModelSPlaid 2 0x0 ModelSPLAID 1
<
>
Foto: Tesla

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om

1 Kommentar
nyeste
eldste mest poulære
Inline Feedbacks
View all comments

Når en jobber aktivt for trafikksikkerhet og begrense antall døde i trafikken, hvorfor skal vi da tillate biler som går 0-100 på 2,5 sekunder? Ville det ikke heller vært greit å sette et krav at det bør ta minimum 8 sekunder for en bil som ferdes på offentlig vei ? Her vil det nok dukke opp mange tullete argumenter for at rask akselerasjon er viktig osv, men slik er det alltid. Vi har samme diskusjon om fartsertifikat for båter og politiet tapte sin argumentasjon for 40 knop, men hvor høyre ville ha 50, noe som da er godkjent. Nå får… Les videre »

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Polestar 6 blir en Porsche-killer Du kan bestille din Polestar 6 nå.
Superdatamaskin er Teslas våpen Superdatamaskinen Tesla Dojo er deres våpen i kampen om å ha de sikreste, mest selvkjørende bilene.
Bluetooth sikrer dekkene Det finnes en app for det: Pass på dekktrykket på sykkelen digitalt.
Great Scott! DeLorean Alpha5 får lyd fra Cambrige Audio Kan det bli en bilstereo med hele 1,21 gigawatt?
NIO: Ny stasjon for batteribytte Vestby blir stedet for NIOs andre batteribyttestasjon. Flere kommer.
Teslas villdyr kan endelig bestilles De heldigste får sin Model S Plaid og Model X Plaid allerede før nyttår.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend