Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Ringenes Herre Maktens Ringer – se NY trailer!

I dag slipper Prime Video ny trailer til sin største seriesatsing noensinne: Tolkiens Ringenes Herre.

Skrevet av / 14.07.22 - 15:28
Ringenes Herre Maktens Ringer – se NY trailer!

I høst kommer den meget etterlengtede, og særs påkostede, Ringenes Herre-serien.

Amazons strømmetjeneste, Prime Video, har blitt en stadig større og viktigere aktør i markedet (blant annet gjennom store oppkjøp), og senest i fjor høst kom de med den storslagne fantasyserien The Wheel of Time.

Les også Amazon closer gigantoppkjøp 2021 ligger an til å bli det store konsolideringsåret innenfor strømmebransjen. Nå vokser innholdet på Prime Video kraftig.

Men Jeff Bezos & Co har ennå til gode å komme opp med en seriesuksess tilsvarende HBOs Game of Thrones, Netflix’ Bridgerton eller Disneys The Mandalorian. Den 2. september vil nok det endre seg.

Den episke serien har fått navnet: “The Lord of the Rings – The Rings of Power” (eller: “Ringenes Herre – Maktens Ringer”)

I dag slipper Prime Video ny trailer:

 

Serien baserer seg på bøkene til J.R.R. Tolkiens (1892-1973), som blant annet skrev fantasyromanene:

  • The Fellowship of the Ring (1954)
  • The Two Towers (1954)
  • The Return of the King (1955)

Alle tre aldeles fortreffelig filmatisert av kiwien Peter Jackson i perioden 2001-2003.

Les også The Lord of the Rings Trilogy Extended Edition I april i år kom den etterlengtede Blu-ray-utgivelsen av Peter Jacksons massive eventyrsaga om Frodo og hans vei til Mordor for å tilintetgjøre ”den kostelige”.

Om du er av den oppfatning at spillefilmene ikke var lange nok (11:22 t. i forlenget utgave), så kan du for alvor se frem til serien som slippes om knappe to måneder.

Ringenes Herre Maktens Ringer 2
Ringenes Herre – Maktens Ringer (Foto: Prime Video)

Den nye serien er dog ikke en gjeninnspilling av Peter Jacksons velkjente trilogi, i stedet finner handlingen sted i Midgards såkalte second age, som i Tolkiens univers er flere tusen år før hendelsene i bøkene Hobbiten og Ringenes Herre. 

Ifølge pressemelding vil serien:

…følge et ensemble av både velkjente og nye figurer, som konfronterer ondskapens lenge fryktede gjenoppstandelse i Midgard (…) og ta seerne tilbake til en epoke der stormakter ble smidd, kongedømmer reiste seg til ære og falt i ruiner, usannsynlige helter ble testet, håp hang i en tynn tråd, og en av de største skurkene som noen gang strømmet fra J.R.R. Tolkiens penn truet med å dekke hele verdenen i mørke.

Den nye serien vil være en av de dyreste som noen gang har blitt produsert. Ifølge The Verge har første sesong kostet rundt $ 465 millioner, som tilsvarer ca. 4,1 milliarder norske kroner! I tillegg har Amazon punget ut ca. 2,2 milliarder til Tolkiens etterkommere, for TV-rettighetene til Ringenes Herre-universet; da er det kjekt at hovedaksjonæren har dype lommer.

Innspillingen har primært funnet sted på New Zealand, og Amazon lover at det vil bli flere sesonger. Serieskapere er Patrick McKay og John D. Payne.

Les også Mest for blodfansen! Prime Videos nye storsatsing innenfor den populære fantasygenren faller for sine egne grep.
Ringenes Herre Maktens Ringer 1
Ringenes Herre – Maktens Ringer (Foto: Prime Video)

Blant skuespillerne vi får se i Amazons storsatsning er Cynthia Addai-Robinson, Robert Aramayo, Owain Arthur, Maxim Baldry, Nazanin Boniadi, Morfydd Clark, Ismael Cruz Córdova, Charles Edwards, Trystan Gravelle, Sir Lenny Henry, Ema Horvath, Markella Kavenagh, Joseph Mawle, Tyroe Muhafidin, Sophia Nomvete, Lloyd Owen, Megan Richards, Dylan Smith, Charlie Vickers, Leon Wadham, Benjamin Walker, Daniel Weyman og Sara Zwangobani.

 

Ringenes Herre – Maktens Ringer får premiere på Prime Video i 240 land, fredag den 2. september. Det vil slippes én episode ukentlig.

Ringenes Herre Maktens Ringer 6
Ringenes Herre Maktens Ringer (Foto: Prime Video)
Les også Alle nye strømmetitler, juli Disse seriene/filmene kan du strømme i juli.
Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

1 hendelser på “Ringenes Herre Maktens Ringer – se NY trailer!”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch Fit 3

Den riktige smartklokken er den perfekte treningskameraten

Les mer

RIP Wheeler?

Tid for mer fransk romantikk

No more Netflix... !

Ny trailer fra kostymedramaverdenen

Nå er traileren her!

Komilegenden vender tilbake til røttene!

Ventetiden er over!

Premiere til høsten!

Sci-fi-klassiker klar for strømming!

Premieredatoen er klar!

MILF-trailer!

Klar for nok en runde?

Scroll to Top