Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Nok en gang korona-utsettes Mission: Impossible

Kinopremierene for to Tom Cruise blockbuster-filmer skyves ut i det blå.

Skrevet av / 24.01.22 - 12:01
Nok en gang korona-utsettes Mission: Impossible

Det blir enda lenge til vi kan se Tom Cruise i sin syvende og åttende film som Ethan Hunt.

Til tross for en stadig økende andel av befolkningen kan erklære seg korona-fullvaksinerte (dvs. med 3 doser), så skyller nå omikron-bølgen gjennom USA – med påfølgende smittevernsrestriksjoner fra delstat til delstat.

Med unntak av reiselivsnæringen er kultur- og underholdningsindustrien blant de hardest rammede bransjene som følge av nedstengte samfunn.

De siste to årene har film etter film enten fått utsatt kinopremieren (revidert gang etter gang), eller simpelthen blitt solgt til en av strømmegigantene (slik som med Coming 2 America).

Mission Impossible 7 2
Tom Cruise, under innspillingen av «Mission: Impossible 7», i Venezia i fjor (Foto: Paramount)

Bond-filmen med Daniel Craig i hovedrollen som den verdensvante agenten, var opprinnelig satt til premiere den 2. april 2020. No Time to Die ble første «offer» for koronaviruset, og utsatt til 12. november 2020. Etter tredje gangs utsettelse fikk vi endelig se Daniel Craigs svanesang den 1. oktober i fjor.

Les også Ut med et smell! Etter fem filmer takker Daniel Craig av som agent 007 – og for en spektakulær exit han leverer.

Allerede på høsten 2020 begynte det å versere rykter om at Disney ønsket å lansere sin blockbuster-film Black Widow rett på Disney+; den 24. mars 2021 kom endelig bekreftelse: Black Widow ble (nok en gang) utsatt, til 9. juli, da den ble sluppet rett på Disney+ (som betalingsfilm), samt utvalgte kinoer som fortsatt var åpne.

Les også Black Widow til Disney+ Disney lanserer nå Marvel-storfilmen rett på Disney+.

Med dette grepet stilte The Walt Disney Company for alvor spørsmål ved sin fremtidige distribusjonsmodell av filmer.

Paramount har, så langt, tviholdt på at Top Gun: Maverick skal få en kinopremiere. Etter utallige utsettelser var premieredatoen satt til 2. juli 2021. I april i fjor ble så premieren flyttet til 19. november 2021.

Foreløpig (!!) kinopremiere for Tom Cruise i rollen som det villstyrige flyesset er satt til: 27. mai i år.

Tom Cruise i «Top Gun: Maverick» (Foto: Paramlount)

Nå annonserer Paramount at de planlegger å opprettholde den siste premieredatoen for Top Gun 2, men for Mission: Impossible-franchisen derimot…

Premieren på den syvende Mission: Impossible-filmen, en film som har store deler av innspillingen satt til Norge, får du ikke se på det store lerret før (tidligst) 14. juli 2023 (her er det verdt å bite seg merke i at Paramount i september i fjor satset på en M:I7-premiere den 30. september i år).

Enda verre stilt er det med den 8. filmen i serien, som nå har fått skjøvet premieredatoen til 28. juni 2024 (!)

Ha da i mente at filmene ble spilt inn samtidig, og at de avsluttet innspillingen den 21. september i fjor; filmene vil dermed være h.h.v. ca. 2 og 3 år «gamle» innen de slippes på kino/strømmetjenester.

Vi kommer dermed til å se en «kunstig» ung Cruise, samt muligens flere teknologiske gadgets som er utdaterte – Nokia forlangte at enkelte scener i No Time to Die måtte skytes på nytt, på grunn av at mobilen de hadde betalt dyrt for produktplassering av, ville være utdatert innen premieredatoen på filmen.

I forbindelse med den siste utsettelsen uttaler Paramount:

After thoughtful consideration, Paramount Pictures and Skydance have decided to postpone the release dates for Mission: Impossible 7 & 8 in response to delays due to the ongoing pandemic. The new release dates will be July 14, 2023, and June 28, 2024, respectively. We look forward to providing moviegoers with an unparalleled theatrical experience.

PS! Du kan nå strømmer mengder av Tom Cruise-klassikere på den nye strømmetjenesten Paramount+.

 

Kinoindustrien er så hardt rammet at enkelte stiller spørsmål ved om Covid-19 vil ta livet av, i det minste radikalt endre, kinomarkedet for all fremtid. En ting er sikkert, pandemi med påfølgende lockdown og hjemmesitting har vært en gullgruve for strømmetjenestene, slik som Netflix og Disney+.

Les også Korona-boost for Netflix Hjemmekontor og koronakarantene gir voldsom seervekst for strømmegiganten.

Under en investorkonferanse i mars i fjor, uttalte Disney-CEO Bob Chapek følgende:

The consumer is probably more impatient than they’ve ever been before, particularly since now they’ve had the luxury of an entire year of getting titles at home pretty much when they want them. So, I’m not sure there’s going back. […] Consumers are impatient for releases, because they’ve had the luxury of an entire year of getting titles at home.

Her henger Tom Cruise på kanten av Preikestolen (Norge) i «Mission Impossible 6 – Fallout» (Foto: Paramount)

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Høyreekstrem valgmanipulering!

Se Robert Downey Jr. i ny spionserie!

Premiere i dag!

Yellowstone lever videre!

Kommende høydepunkter på Netflix!

Hel-MAX?

Se trailer!

Premiere i dag!

Følelsene er tilbake!

Netflix slår tilbake!

Premiere i dag!

And the Oscar Goes to...

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top