TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
SOMMERTILBUD PÅ LB+
Nyhet

Nå er Tidal på Apple Watch

Nå kan du laste ned Tidal til Apple Watch, og nyte musikken uavhengig av mobilen.

forfatter
Publisert 01.06.21 - 11:11

Hvis du er blant de som stropper en iPhone til armen når du legger ut på joggeturen, så tilbyr musikktjenesten Tidal nå en løsning på problemet. Har du en Apple Watch, kan du nemlig nå strømme musikken direkte fra klokken.

Tidal Apple Watch(2)
Tidal lastes direkte ned på Apple Watch. Foto: Geir Gråbein Nordby

Tidal for Apple Watch frigjør deg fra mobilen

Last ned Tidal-appen direkte til Apple Watch, koble opp til et par trådløse hodetelefoner eller ørepropper, og lytt til musikk – helt uavhengig av mobilen.

Tidal, som tilbyr både lossless og høyoppløste musikkopplevelser, er i ferd med å miste mye av sitt forsprang hva lydkvalitet angår, når giganttjenester som Spotify og Apple Music er på vei med tilsvarende tilbud.

Link Tidal Apple Watch
Før du kan bruke Tidal for Apple Watch, må den linkes til kontoen din med mobiltelefonen. Foto: Tidal

Men Tidals siste grep, som lar deg spille musikk direkte fra Apple Watch – og dessuten laste ned dine favorittspillelister offline –setter strømmetjenesten tilbake på radaren.

Les også Nå blir strømmetjenestene høyoppløst Stadig flere musikktjenester blir høyoppløst. Hva betyr det for deg?
broadband bredbånd

Vær oppmerksom på at du trenger en Apple Watch Series 3 eller nyere, med watchOS 7.1.

Musikken på Apple Watch er begrenset til 96 kbps – som er langt fra lossless, men som likevel låter ganske ok. I situasjoner hvor du ønsker best mulig lydkvalitet, henvendes du fremdeles til mobilen eller datamaskinen.

Tidal Apple Watch
Førsteinntrykket av Tidal for Apple Watch er at det funker som det skal, men lagger litt. Foto: Geir Gråbein Nordby

Vårt førsteinntrykk

Undertegnede har sjekket ut tjenesten på egen Apple Watch SE, og tjenesten fungerer som annonsert. Grensesnittet er meget minimalistisk, uten søkefunksjon. Du kan bla gjennom og spille fra dine dine favorittlåter, album og spillelister, og dessuten laste ned album og spillelister til offline.

Det eneste problemet er at det er litt tregt og laggete. Når man spiller en sang, og vil hoppe til neste, tar det noen sekunder før avspilleren reagerer. Og det lysende, turkise tegnet som ligner AirPlay-symbolet nederst under avspilleren-widgeten, skulle man kanskje tro man kan trykke på for å endre lydkilde. Om man for eksempel ønsker å bytte til et annet par hodetelefoner. Men dette later i stedet til å ikke ha noen funksjon. I hvert fall skjer det ingenting når jeg trykker på det.

Sannsynligvis kommer en snarlig oppdatering som gjør opplevelsen glattere, og vi ønsker den nye Apple Watch-appen velkommen og tror mange Tidal-brukere som også har en Apple Watch vil komme til å bruke den.

Les mer hos tidal.com

Tidal Apple Watch
Foto: Tidal

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Hør musikken fra «Stranger Things» Er du klar for sesongfinalen på Stranger Things? Med denne spillelisten kommer du i rett stemning.
Her finner du musikken fra favorittseriene dine Ny nordisk hub gjør det enklere å finne musikken fra Stranger Things og andre Netflix-serier.
En æra er forbi iPods 21 år lange historie er nå over. Apple produserer ikke flere eksemplarer av iPod Touch
Tidal oppgraderer i dag alle kundene sine til HiFi Premiumkunder får nå CD-kvalitet, mens de eksisterende HiFi-kundene får tilgang til surroundformater, HD-kvalitet og god samvittighet.
Nå er Apple Music live på PS5 Apples musikktjeneste er nå tilgjengelig på PS5, med videoer i 4K-kvalitet.
“Never Gonna Give You Up” har nå 1 milliard YouTube-visninger Sangen fra 1987 er fortsatt populær, dog av spesielle grunner.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend