Nyhet

Nå er Tidal på Apple Watch

Nå kan du laste ned Tidal til Apple Watch, og nyte musikken uavhengig av mobilen.
Tidal Apple Watch
forfatter

Hvis du er blant de som stropper en iPhone til armen når du legger ut på joggeturen, så tilbyr musikktjenesten Tidal nå en løsning på problemet. Har du en Apple Watch, kan du nemlig nå strømme musikken direkte fra klokken.

Tidal Apple Watch(2)
Tidal lastes direkte ned på Apple Watch. Foto: Geir Gråbein Nordby

Tidal for Apple Watch frigjør deg fra mobilen

Last ned Tidal-appen direkte til Apple Watch, koble opp til et par trådløse hodetelefoner eller ørepropper, og lytt til musikk – helt uavhengig av mobilen.

Tidal, som tilbyr både lossless og høyoppløste musikkopplevelser, er i ferd med å miste mye av sitt forsprang hva lydkvalitet angår, når giganttjenester som Spotify og Apple Music er på vei med tilsvarende tilbud.

Link Tidal Apple Watch
Før du kan bruke Tidal for Apple Watch, må den linkes til kontoen din med mobiltelefonen. Foto: Tidal

Men Tidals siste grep, som lar deg spille musikk direkte fra Apple Watch – og dessuten laste ned dine favorittspillelister offline –setter strømmetjenesten tilbake på radaren.

Nå blir strømmetjenestene høyoppløst Stadig flere musikktjenester blir høyoppløst. Hva betyr det for deg?
broadband bredbånd

Vær oppmerksom på at du trenger en Apple Watch Series 3 eller nyere, med watchOS 7.1.

Musikken på Apple Watch er begrenset til 96 kbps – som er langt fra lossless, men som likevel låter ganske ok. I situasjoner hvor du ønsker best mulig lydkvalitet, henvendes du fremdeles til mobilen eller datamaskinen.

Tidal Apple Watch
Førsteinntrykket av Tidal for Apple Watch er at det funker som det skal, men lagger litt. Foto: Geir Gråbein Nordby

Vårt førsteinntrykk

Undertegnede har sjekket ut tjenesten på egen Apple Watch SE, og tjenesten fungerer som annonsert. Grensesnittet er meget minimalistisk, uten søkefunksjon. Du kan bla gjennom og spille fra dine dine favorittlåter, album og spillelister, og dessuten laste ned album og spillelister til offline.

Det eneste problemet er at det er litt tregt og laggete. Når man spiller en sang, og vil hoppe til neste, tar det noen sekunder før avspilleren reagerer. Og det lysende, turkise tegnet som ligner AirPlay-symbolet nederst under avspilleren-widgeten, skulle man kanskje tro man kan trykke på for å endre lydkilde. Om man for eksempel ønsker å bytte til et annet par hodetelefoner. Men dette later i stedet til å ikke ha noen funksjon. I hvert fall skjer det ingenting når jeg trykker på det.

Sannsynligvis kommer en snarlig oppdatering som gjør opplevelsen glattere, og vi ønsker den nye Apple Watch-appen velkommen og tror mange Tidal-brukere som også har en Apple Watch vil komme til å bruke den.

Les mer hos tidal.com

Tidal Apple Watch
Foto: Tidal

 

Les alle artikler i 1 måned for 49 kr

Få tilgang alle +artikler samt hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.