Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Spotify lanserer AI Playlist (beta): lager personlige, KI-genererte spillelister

Spotifys nye funksjon bruker KI for å lage skreddersydde spillelister.

Skrevet av / 08.04.24 - 21:56
Spotify lanserer AI Playlist (beta): lager personlige, KI-genererte spillelister

Spotify introduserte i dag en ny søkefunksjon som mange litt spøkefullt refererer til som «Spotify GPT». Det offisielle navnet på funksjonen er AI Playlist (AI-spillelister) – og poenget er at du nå kan be strømmetjenesten om å lage deg en skreddersydd spilleliste, bare ved hjelp av enkle skriftlige forespørsler og ledetekster(prompts).

Funksjonen er for øyeblikket i betatesting og ble rullet ut til Android- og iOS-enheter i Storbritannia og Australia mandag, men det forventes at den også vil utvides til Premium-abonnenter i andre markeder etter hvert.

Les også Spotify-appen blir smartere: lanserer personlig DJ med AI-teknologi Ny versjon av mobil-appen med kraftig forbedret brukervennlighet- deriblant en egen DJ med AI-teknologi. Derimot er det intet nytt om Hi-Fi eller Spatial Audio.

Spotify AI Playlist: Vil lage smartere spillelister

Spotify har allerede hatt suksess med sin populære AI DJ-funksjon, og nå vil de altså utvide bruken av KI til å komponere skreddersydde spillelister på kommando.

I tillegg til vanlige spillelister basert på sjanger eller tidsepoke, vil Spotifys nye AI-funksjoner innebære at du kan be om mer egendefinerte personlige spillelister. Du kan be om å få skreddersydde spillelister basert på steder, dyr, aktiviteter, filmkarakterer, farger eller emojier.

Spotify forteller at de beste spilleliste-resultatene genereres når du definerer søket med en kombinasjon av sjangere, stemninger, artister og tiår – for eksempel «gi meg en spillesliste med 90-talls svensk hip hop» «norsk black metal», «romantiske sanger fra amerikanske artister på 80-tallet» eller «west coast hip hop fra 90-tallet» etc.

Ved hjelp av ledetekster kan du nå be Spotify lage skreddersydde spillelister. (Foto: Spotify)

Etter at spillelisten er generert, kan du også gi feedback til AI-verktøyet for å redigere søkeresultatet videre – «mer pop», eller «kun kvinnelige sangere» for eksempel. Du kan også sveipe til venstre for å fjerne enkeltsanger.

Spotify AI Playlist bruker store språkmodeller (LLM) for å forstå brukerens hensikt. Spotify legger til at de også bruker dine eksisterende brukerdata(lyttehistorikk og preferanser) for å lage din personlig AI-genererte spilleliste. Den er foreløpig bare tilgjengelig til Spotify Premium-abonnenter i Australia og Storbritannia.

Vi gleder oss til å sjekke ut funksjonen når den kommer til Norden! I mellomtiden har Spotify AI Playlist allerede vært testet av Mike Russell på YouTube:

Kilde: Spotify pressemelding

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde

LB+ Home

Tilgang til ALT innhold på L&B Home

49,- / for 30 dager
119,- / mnd
65,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.

Sonos hadde et ess i ermet

Revuelto får bedre lyd

Gitarformet kjendisspiller

Streamer og strømmeforsterkere fra Arcam

Heftig mono-toppmodell fra Mola Mola

Dansk debut det svinger av

Nå har de laget en DAC

Ultra-streamer fra Wiim

Concorde er tilbake

Denne så vi ikke komme

Denne har du neppe sett før

Polsk hi-fi er en greie

Scroll to Top