Nyhet

Qobuz kommer til Norge

Strømmetjenesten Qobuz satser på musikk med høy lydkvalitet. Nå kommer den til Norge.

Skrevet av / 15.04.21 - 13:00
Qobuz kommer til Norge

Når det kommer til musikkstrømming er det et vell av tjenester å velge blant. Størst er Spotify, men om du er ute etter den beste lydkvaliteten er Tidal tingen. Det vil si, inntil nå.

For andre steder i verden har Tidal nemlig en erkefiende i Qobuz. En musikktjeneste med opphav i Frankrike, som har omtrent samme musikkutgvalget som Spotify og Tidal, og dessuten leverer musikken i høy oppløsning. Høyere enn CD-kvalitet.

Torsdag 15.april klokken 13:00 lanseres Qobuz i Norge.

Les også Tidal Connect tar kontroll over musikken Tidal gjør som Spotify: Med Tidal Connect blir det enklere å strømme musikken til kompatible høyttalere.

Tidal bruker lydformatet MQA, som på fiffig vis kan komprimere høye oppløsninger ned til en bitstrøm tilsvarende tapsfritt komprimert CD-kvalitet (FLAC). MQA hevder å faktisk låte bedre enn originalinnspillingen, noe som er kontroversielt, men uansett hvordan man vrir og vender på det er lyden med MQA noe endret.

Qobuz strømmer derimot rett og slett i rent PCM-format komprimert tapsfritt med FLAC. Dette krever høyere båndbredde enn MQA, men gjør heller ingen endringer på originalinnspillingen.

Qobuz
Qobuz illustrerer høyoppløst lyd (øverst) som tro til originalen, mens CD-kvalitet er et hakk dårligere og 320 kbps MP3 enda dårligere. Illustrasjon: Qobuz

Qobuz med norsk profil

Når Qobuz endelig kommer til Norge, gjør de det med en norsk profil. Og, kanskje noe overraskende, blant annet med redaksjonelt fokus på metal-sjangeren.

– Norge er velkjent for heavy metal-musikken sin. Den sterke lokale musikken i Norge er noe vi vil ta i betraktning når vi utvikler tjenesten vår og innholdet vi tilbyr, sier den franske nestlederen i Qobuz, Georges Fornay i en pressemelding, og legger til:

– I Qobuz er vi opptatt av å få fram artistenes originale lydkvalitet. Vi ønsker å sørge for at fans kan lytte til sangene slik artistene mente at de skulle være – på den måten artistene selv hørte dem da de spilte dem. Ved å investere i høykvalitets musikk, investerer vi i å få fram artisters originale visjon, nemlig den versjonen av sangen de mente å lage.

Du trenger selvsagt ikke like metal for å bruke Qobuz, siden nesten all musikken du kjenner og liker ligger klar til å strømmes. I full lydkvalitet.

Qobuz

Utvidet informasjon om musikken

I tillegg til å tilby musikken tapsfritt, deler Qobuz metadataene til hver sang. Du får vite både både komponistene og låtskriverne som er bak sangen, i tillegg til artisten. Og den digitale lydkvaliteten. Opptil 24-bit / 192 kHz. For ordens skyld er CD-kvalitet 16-bit / 44,1 kHz, som tross alt gjelder det meste av utvalget.

Mens Spotify har 320 kbps som beste lydkvalitet (selv om de har annonsert at CD-kvalitet er på vei) og Tidal også tilbyr et abonnement med dårligere lydkvalitet, har ikke Qobuz noe dårligere enn tapsfri CD-kvalitet.

Priser

Qobuz tilbyr flere ulike abonnementer:

Studio Premier / Studio Premier Family

Studio Premier gir tilgang til å strømme hele Qobuz-katalogen. Med Studio Premier Family-abonnementet kan familiemedlemmer i samme hjem dele opptil seks kontoer med ett abonnement.

 • Studio Premier – 199,99 kr / mnd
 • Studio Premier Family – 349,99 kr / mnd
 • Studio Premier – 1799,99 kr / år (149,90 kr / mnd)
 • Studio Premier Family – 3499,99 / år (291,60 kr / mnd) 

Studio Sublime / Studio Sublime Family

Studio Sublime gir tilgang til å strømme og kjøpe nedlastinger med eksklusive Studio Sublime-rabatter på Hi-Res-spor på opptil 60%. Med Studio Sublime Family-abonnementet kan familiemedlemmer i samme hjem dele opptil seks Qobuz-kontoer med ett abonnement.

 • Studio Sublime – 2499,99 kr / år
 • Studio Sublime Family – 4999,99 kr / år

qobuz.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

3 hendelser på “Qobuz kommer til Norge”

 1. OLE JACOB

  Testet med noen av de beste hodetelefonene fra Beyerdynamic, og er imponert. Mitt nye førstevalg av strømmetjenester. Definitivt! 😁

 2. Nå må dere gjøre dette klarere for folk flest, husk det er ikke bare ihuga stereofrelste musikk ansatte mennesker som leser dette!!!

 3. Fredy Vogel

  Det kommer ikke klart frem om sublime gir en bedre lydkvalitet og et større utvalg enn premier. Eller er det bare rabatt ved nedlastinger som er forskjellen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

 • LB+ Total i 30 dager
  Kun 49,-

  Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

 • LB+ Total i 12 Mnd
  Kun 149,- mnd

  Du sparer 288 ,-

Ønsker du kun tilgang til Lyd & Bilde eller L&B Home?

Klikk her for å bestille tilgang til Lyd & Bilde.

Klikk her for å bestille tilgang til L&B Home.

Denon lager platespiller igjen

Nye tonearmer til platespillere

Ser du hva som er nytt?

Slank og rimelig forsterker fra Marantz

Billig platespiller med innebygget høyttaler

Strøm vinylplatene dine

Scroll to Top