TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR
Nyhet

Qobuz kommer til Norge

Strømmetjenesten Qobuz satser på musikk med høy lydkvalitet. Nå kommer den til Norge.

forfatter
Publisert 15.04.21 - 13:00

Når det kommer til musikkstrømming er det et vell av tjenester å velge blant. Størst er Spotify, men om du er ute etter den beste lydkvaliteten er Tidal tingen. Det vil si, inntil nå.

For andre steder i verden har Tidal nemlig en erkefiende i Qobuz. En musikktjeneste med opphav i Frankrike, som har omtrent samme musikkutgvalget som Spotify og Tidal, og dessuten leverer musikken i høy oppløsning. Høyere enn CD-kvalitet.

Torsdag 15.april klokken 13:00 lanseres Qobuz i Norge.

Les også Tidal Connect tar kontroll over musikken Tidal gjør som Spotify: Med Tidal Connect blir det enklere å strømme musikken til kompatible høyttalere.

Tidal bruker lydformatet MQA, som på fiffig vis kan komprimere høye oppløsninger ned til en bitstrøm tilsvarende tapsfritt komprimert CD-kvalitet (FLAC). MQA hevder å faktisk låte bedre enn originalinnspillingen, noe som er kontroversielt, men uansett hvordan man vrir og vender på det er lyden med MQA noe endret.

Qobuz strømmer derimot rett og slett i rent PCM-format komprimert tapsfritt med FLAC. Dette krever høyere båndbredde enn MQA, men gjør heller ingen endringer på originalinnspillingen.

Qobuz
Qobuz illustrerer høyoppløst lyd (øverst) som tro til originalen, mens CD-kvalitet er et hakk dårligere og 320 kbps MP3 enda dårligere. Illustrasjon: Qobuz

Qobuz med norsk profil

Når Qobuz endelig kommer til Norge, gjør de det med en norsk profil. Og, kanskje noe overraskende, blant annet med redaksjonelt fokus på metal-sjangeren.

– Norge er velkjent for heavy metal-musikken sin. Den sterke lokale musikken i Norge er noe vi vil ta i betraktning når vi utvikler tjenesten vår og innholdet vi tilbyr, sier den franske nestlederen i Qobuz, Georges Fornay i en pressemelding, og legger til:

– I Qobuz er vi opptatt av å få fram artistenes originale lydkvalitet. Vi ønsker å sørge for at fans kan lytte til sangene slik artistene mente at de skulle være – på den måten artistene selv hørte dem da de spilte dem. Ved å investere i høykvalitets musikk, investerer vi i å få fram artisters originale visjon, nemlig den versjonen av sangen de mente å lage.

Du trenger selvsagt ikke like metal for å bruke Qobuz, siden nesten all musikken du kjenner og liker ligger klar til å strømmes. I full lydkvalitet.

Qobuz

Utvidet informasjon om musikken

I tillegg til å tilby musikken tapsfritt, deler Qobuz metadataene til hver sang. Du får vite både både komponistene og låtskriverne som er bak sangen, i tillegg til artisten. Og den digitale lydkvaliteten. Opptil 24-bit / 192 kHz. For ordens skyld er CD-kvalitet 16-bit / 44,1 kHz, som tross alt gjelder det meste av utvalget.

Mens Spotify har 320 kbps som beste lydkvalitet (selv om de har annonsert at CD-kvalitet er på vei) og Tidal også tilbyr et abonnement med dårligere lydkvalitet, har ikke Qobuz noe dårligere enn tapsfri CD-kvalitet.

Priser

Qobuz tilbyr flere ulike abonnementer:

Studio Premier / Studio Premier Family

Studio Premier gir tilgang til å strømme hele Qobuz-katalogen. Med Studio Premier Family-abonnementet kan familiemedlemmer i samme hjem dele opptil seks kontoer med ett abonnement.

 • Studio Premier – 199,99 kr / mnd
 • Studio Premier Family – 349,99 kr / mnd
 • Studio Premier – 1799,99 kr / år (149,90 kr / mnd)
 • Studio Premier Family – 3499,99 / år (291,60 kr / mnd) 

Studio Sublime / Studio Sublime Family

Studio Sublime gir tilgang til å strømme og kjøpe nedlastinger med eksklusive Studio Sublime-rabatter på Hi-Res-spor på opptil 60%. Med Studio Sublime Family-abonnementet kan familiemedlemmer i samme hjem dele opptil seks Qobuz-kontoer med ett abonnement.

 • Studio Sublime – 2499,99 kr / år
 • Studio Sublime Family – 4999,99 kr / år

qobuz.com

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

3 kommentarer om “Qobuz kommer til Norge”

 1. Testet med noen av de beste hodetelefonene fra Beyerdynamic, og er imponert. Mitt nye førstevalg av strømmetjenester. Definitivt! 😁

  Svar
 2. Nå må dere gjøre dette klarere for folk flest, husk det er ikke bare ihuga stereofrelste musikk ansatte mennesker som leser dette!!!

  Svar
 3. Det kommer ikke klart frem om sublime gir en bedre lydkvalitet og et større utvalg enn premier. Eller er det bare rabatt ved nedlastinger som er forskjellen?

  Svar

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Nytt album fra The Boss Det er offisielt! Den 11. november slipper The Boss sitt 21. studioalbum.
Nytt album? Den amerikanske rockelegenden er snart klar med sitt 21. studioalbum - og denne runden covrer han soul-legender.
90-tallet har ringt: Winamp er tilbake I internettets barndom og skribentens ungdom var det Winamp som styrte musikken til festen. Nå er avspilleren tilbake etter nesten 10 års fravær.
TikTok som musikktjeneste? Det populære sosiale mediet kan få sin egen musikkstrømmetjeneste.
Kjøpe Twitter, eller Springsteen-billetter? Etter 3-års koronahiatus er den amerikanske rockelegenden Bruce Springsteen tilbake på verdensturné neste år; men til hvilke billettpriser?
Hør musikken fra «Stranger Things» Er du klar for sesongfinalen på Stranger Things? Med denne spillelisten kommer du i rett stemning.
Følg Lyd & Bilde