Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Mola Mola Ossetra: Monoforsterker med Trajectum-teknologi

Den nye mono-effektforsterkeren Mola Mola Ossetra erstatter Kaluga, og vi loves et betydelig steg opp i lydkvalitet.

Skrevet av / 13.05.24 - 12:13
Mola Mola Ossetra: Monoforsterker med Trajectum-teknologi

Mola Molas nye Trajectum forsterkerplattform, som først ble introdusert i den integrerte forsterkeren Kula og deretter stereo effektforsterkeren Perca, er Mola Molas videreutvikling av Hypex Ncore klasse D-teknologien. Målsetningen er lavere forvrengning, lavere utgangsimpedans (høyere dempefaktor), lavere støy, økt båndbredde og bedre immunitet mot støy fra strømforsyningen.

I utviklingen av Ossetra startet Mola Mola med blanke ark og redesignet hver eneste del av forsterkeren for å presse grensene for Trajectum-teknologien enda lenger.

Bedre strømforsyning

En av de største endringene finner vi i strømforsyningen, der det er lagt stor vekt på støyreduksjon og økt utgangseffekt. Resultatet er, ifølge Mola Mola, en betydelig reduksjon av støy og forbedring av både dynamisk og kontinuerlig utgangseffekt, noe som sammen med økt strømleveranse til utgangstrinnet skal gjøre Ossetra i stand til å drive praktisk talt enhver høyttaler på markedet.

Les også Klasse D låter som klasse A Mola Mola Perca er en klasse D-effektforsterker som setter en ny standard for ren og nøytral lydgjengivelse.

Mola Mola Ossetra er fullt brokoblet

Ossetra benytter også en helbro-topologi i motsetning til halvbro-designen i tidligere Mola Mola forsterkere. Dette skal gjøre forsterkeren til en enklere last for strømforsyningen og dermed bidra til en litt mindre kompleks strømforsyningsdesign. På den annen side blir selve forsterkerdesignen mer komplekst, ved at forsterkeren nå blir fullbalansert, helt fra inngangen til utgangen. Tidligere slapp man å balansere utgangen, slik at man nøt de fleste fordelene med balansert drift, uten ulempene med doble utgangskomponenter. At forsterkeren nå er fullbalansert øker derfor den totale kostnaden.

Mola Mola har utviklet helt nye diskrete klasse A forsterkertrinn for Ossetra. Disse skaper mesteparten av forsterkningen som trengs – en oppgave som vanligvis håndteres av mer ordinære operasjonsforsterkere. Resultatet skal være mindre støy og forvrengning gjennom hele systemet.

Les også Den fantastiske forsterkeren overser ikke den minste detalj Mola Mola Kula er et unikum av en forsterker. Vi har sannsynligvis aldri hørt denne overfloden av detaljer noensinne!

Ny klasse A-design i inngangstrinnet

Også inngangstrinnet er en ny, diskret klasse A-design, med DC-kobling for å slippe bruken av kondensatorer i signalveien. Her benyttes en lignende teknikk som i Mola Molas Makua forforsterker, der små DC-forskyvninger korrigeres og en kondensator settes inn i signalveien ved høyere nivåer for å sikre kompatibilitet med andre produkter.

90-99 prosent lavere forvrengning

Mola Mola hevder at alle typer forvrengning er redusert med minst 20 dB (90%) i Ossetra sammenlignet med forgjengeren, med en enda mer imponerende reduksjon på 40 dB (99%) i effektområdet under 50 W – hvor jo det meste av lyttingen foregår. Støyen skal også være redusert med 3 dB (30%), båndbredden økt til over 100 kHz, og avhengigheten av høyttalerimpedans og kvalitet på strømmen som kommer inn, er brakt enda lenger ned.

Les også Denne DAC-en er virkelig unik Fra produsenten jeg ikke hadde hørt om, kommer et virkelig unikum av en DAC. Faktisk den beste jeg har hørt.

Alt i alt virker Ossetra som en svært lovende arvtaker til den legendariske Kaluga. Som vi takker for lang og tro tjeneste. Vi gleder oss til å høre om Ossetra lever opp til forventningene i lytterommet!

Mer info: mola-mola.nl

P.S: Artikkelbildet er av Mola Mola Kaluga, sammen med Tambaqui DAC. Ossetra vil se identisk ut som Kaluga.

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde

LB+ Home

Tilgang til ALT innhold på L&B Home

49,- / for 30 dager
119,- / mnd
65,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.

Sonos hadde et ess i ermet

Revuelto får bedre lyd

Gitarformet kjendisspiller

Streamer og strømmeforsterkere fra Arcam

Heftig mono-toppmodell fra Mola Mola

Dansk debut det svinger av

Nå har de laget en DAC

Ultra-streamer fra Wiim

Concorde er tilbake

Denne så vi ikke komme

Denne har du neppe sett før

Polsk hi-fi er en greie

Scroll to Top