TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
L&B JULEKALENDER 2022
Nyhet

Xiaomi 12T-serien kommer til Norge

Xiaomi 12T Pro kommer med 200 Mp kamera, mens den alminnelige Xiaomi 12T må "nøye seg" med 108 Mp.

forfatter
Publisert 06.10.22 - 12:03

Det er lagt stor vekt på kameraene i den kinesiske mobilprodusentens nye mobilserie. Det loves at både Xiaomi 12T og Xiaomi 12T Pro «er utstyrt med Xiaomis nyeste bildebehandlingssytem, som byr på forbedrede og kreative måter å produsere innhold på,» skriver Xiaomi i en pressemelding.

Xiaomi 12T og 12T Pro er begge utstyrt med en 6,67″ AMOLED-skjerm med 120 Hz oppdateringsfrekvens og en oppløsning på 2712 x 1220 pixel. Fingeravtrykksleseren er integrert i skjermen.

Les også Første Xiaomi-mobiler med Leica-linser lansert i Kina Den nye Xiaomi 12S-serien består av tre mobiler: Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12S Pro og Xiaomi 12S.
Xiaomi12SPro TOP NEW

Begge telefonene har dessuten et stort 5000 mAh batteri og har 120W HyperCharge, som gjør det mulig å lade batteriet til 100% på bare 19 minutter.

Xiaomi 12T Pro

Pro-modellen har en Snapdragon 8+ Gen 1-prosessor under skjermen, og den kommer som sagt med et hovedkamera på hele 200 Mp. Vidvinkelkameraet er fremstilt av Samsung og har en sensorstørrelse på 1/1.22″. Kameraet byr på 2x optisk zoom og har støtte for optisk bildestabilisering. Takket være den høye oppløsningen kan man ta 8K-videoopptak.

Xiaomi 12T Pro
(Foto: Xiaomi)

Utover den store vidvinkellinsen består det primære kameraet av ytterligere to kameralinser; en 8 Mp ultravidvinkel og en 2 Mp makrolinse. Selfiekameraet er for øvrig på 20 Mp.

Xiaomi 12T

En av de vesentlige forskjellene på Xiaomi 12T og Pro-modellen, er at 12T har en prosessor fra MediaTek. MediaTek Dimensity 8100-Ultra.

Xiaomi 12T
(Foto: Xiaomi)

Videre kommer Xiaomi 12T med samme kamera-oppsett som Xiaomi 12T Pro, med ett unntak; vidvinkelkameraet er på 108 Mp.

Begge modellene er basert på Android 12 samt Xiaomis eget MIUI 13-brukergrensesnitt.

Pris og tilgjengelighet

Xiaomi 12T-serien kommer i butikkene fra 17. oktober. Mobilene blir tilgjengelige i fargene svart, sølv og blå.

Les også Første ekte flaggskip Xiaomi 12 Pro er den beste high-end-mobilen fra den kinesiske produsenten til dags dato.
Xiaomi 12 Pro

Xiaomi 12T Pro kommer i en utgave med 12 GB RAM og 256 GB innebygd lagring. Veiledende pris er på 8.490 kroner.

Xiaomi 12T kommer med 8 GB RAM og 128 GB innebygd lagring. Veiledende pris er på 5.990 kroner.

Annonse
forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

En kommentar om “Xiaomi 12T-serien kommer til Norge”

  1. Lurer på når de kommer med 5G teknologi som ikke suger all strøm fra batteriet. Gjelder egentlig alle produsenter.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Ny oppdatering for Garmin-brukere Garmin gir ut funksjonoppdateringer til flere av sine smarte sportsklokker og sykkeldataer
En Musk-mobil? Ja takk! Elon Musk hevder at Apple truer med å fjerne Twitter fra App Store. Skulle det skje, lover teknologi-milliardæren å utvikle sin egen smarttelefon. Vi gleder oss allerede.
Nei, USA forbyr IKKE alle Huawei-produkter Amerikanske myndigheters fokus er på å stoppe salget av telekommunikasjonsutstyr og overvåkningsteknologi fra fem navngitte kinesiske selskaper
Kongen av brettmobiler er tilbake Motorola Razr 2022 beviser at alle god ting er tre. Endelig lever Motorolas brettmobil opp til sin ikoniske forgjenger.
Lang, men middelmådig brukstid Nokia X30 5G er den grønneste mobilen fra finske HMD, men ytelsen er ikke imponerende.
Følg Lyd & Bilde