TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Xiaomi klar med de første mobilene med Leica-kamera

Den nye Xiaomi 12S-serien består av tre mobiler: Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12S Pro og Xiaomi 12S.

forfatter
Publisert 05.07.22 - 13:19

Kameraprodusenten Leica har tidligere hatt et tett samarbeid med kinesiske Huawei, og sammen produserte de to selskapene klassiske kameramobiler som Huawei P30 Pro. Men den amerikanske boikott av Huawei har ruinert den kinesiske mobilprodusenten, så det var ingen stor overraskelse at Leica nylig skilte lag med Huawei og fant seg en ny kinesisk mobilprodusent i stedet.

Les også Xiaomi overgår Huawei Det kinesiske firmaet solgte mer enn 10 millioner premium-mobiler i løpet av 2020, som utgjør en stigning på 28%.

Xiaomi ble den nye partneren, og selv om det er bare seks uker siden de to selskapene annonserte sitt nye samarbeid – og Leicas samarbeid med Huawei offisielt avbrøt 31. mars – har det nye partnerskapet allerede båret frukter.

Xiaomi har nå lansert tre nye kameramobiler med Leica-teknologi på det kinesiske markedet, nemlig Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12S Pro og Xiaomi 12S.

De to selskapene har sammen utviklet nye «sofistikerte optiske linser» for å «ta bildebehandlingsteknologi til nye nivåer», det skriver Xiaomi i en pressemelding, hvor de også lover at den nye kamerateknologien byr på spesielle bildebehandlingsmetoder fra Leica (filtre). Herunder «Leica Authentic Look», som bruker «et naturlig bildespråk, som er den klassiske Leica-estetikken.»

Xiaomi 12S Ultra
Xiaomi 12S Ultras hovedkamera har en 8P asfærisk linse for at løse fotografiske problemer som f.eks. lense flare, ghosting og chromatic aberration. (Foto: Xiaomi)

Samt «Leica Vibrant Look”, som skal være en «kombinasjon av Xiaomis erfaring med mobilkameraer og Leicas evne til å skape levende bilder.»

Alle de nye mobilene kjører den nye 4 nm Snapdragon 8+ Gen 1 Mobile Platform. I første omgang lanseres de nye smarttelefonene kun på det kinesiske markedet. Så får vi se om de blir å dukke opp her til lands, til et senere tidspunkt.

Xiaomi 12 Pro

Første ekte flaggskip

Xiaomi 12 Pro er den beste high-end-mobilen fra den kinesiske produsenten til dags dato.

Xiaomi 11T Pro

Xiaomi med lynrask lading

Med Xiaomi 11T Pro har Xiaomi produsert en mobiltelefon som gir oss flaggskipfornemmelser til en rimelig pris. Og den lynraske ladingen er revolusjonerende.

Xiaomi Mi 11 Ultra

En skrytemobil du neppe vil kjøpe

Xiaomi Mi 11 Ultra er en vill mobil du nok bør styre utenom, med mindre du er “first mover” og har for mye penger.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Nye smartklokker fra Samsung med fokus på helse Den nye Galaxy Watch5-serien skal bl.a. gi deg mer innholdsrik søvnregistrering.
Samsung oppgraderer sine brettbare mobiler De to brettbare mobilene kommer blant annet med lynrask prosessor, og Galaxy Z Fold 4 får kamera fra Galaxy S22-serien.
En oppgradert nedgradering OnePlus 10T er en god mobiltelefon, men hold tungen rett i munnen. Det følger med et par kompromisser i pakken.
Stor ståhei for ingenting Kan en mobil være modig, varm og sjelfull?
Slutt med Exynos i Samsung Galaxy-modeller Qualcomm har nå offisielt bekreftet at alle modeller i den kommende Samsung Galaxy S23-serien utelukkende kommer med Snapdragon-prosessorer. Exynos er ferdig. 
En liten dynamittkubbe Zenfone 9 viser alle merkevaremobilene bakhjulet med en ytelse i high end-klassen til premiumpris. Og kameraet er vilt.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend