Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Tre toppmodeller fra Motorola

Motorola har nettopp lansert den nye Edge-serien av mobiler bestående av Motorola Edge 20 Pro, Edge 20 og Edge 20 Lite.

Skrevet av / 30.07.21 - 11:12
Tre toppmodeller fra Motorola

Vi har flere ganger kalt Motorola for Kongen av Mellomklassen, og selskapet har gitt oss mange glimrende mobiler i den fornuftige prisklassen – slik som budsjettmodellen Moto G30, premiummobilen Moto G100 og den superbillige 5G-mobilen Moto G 5G Plus.

Men frem til nå har Motorola hatt problemer med å etablere seg på markedet for mobiler i toppklassen. Den svindyre brettbare Motorola Razr 5G var en stor skuffelse, og den mer klassiske toppmodellen, Motorola Edge+ var en lunken affære.

Men nå blir det andre boller. Motorola har nettopp lansert hele tre modeller i den nye Edge 20-serien, som lovet et avansert kamerasystem, imponerende skjermteknologi, lynrask databehandling, fenomenal batterilevetid og neste generasjons 5G-hastighet i én samlet pakke, som Motorola skriver i en pressemelding.

Les også Motorola skulle ha ventet med å lansere denne mobilen. Tålmodighet er en dyd, noe Motorola dessverre ikke har lært. Den ellers utmerkede Motorola Edge+ lider under flere unødvendige feil, og en litt klumpete design hjelper heller ikke på helhetsinntrykket.

Motorola Edge 20 Pro

Den absolutte flaggskipsmodellen er Motorola Edge 20 Pro, og her har det ikke blitt spart på noe når det gjelder specs og funksjoner. Edge 20 Pro kommer med et nytt 108 Mp hovedkamera, som ifølge produsenten gir en enestående bildekvalitet.

Kameraet er utstyrt med Motorolas såkalte Ultra Pixel-teknologi, hvor ni og ni piksler kombineres til en stor ultra-piksel, som forbedrer lysfølsomheten ni ganger. Kameraet har også en ultravidvinkellinse med innebygd Macro Vision, som gir brukeren muligheten til å få med fire ganger så mye på bildet, lover Motorola.

Det tredje kameraet er Motorolas første teleskoplinse i periskop-stil noeninne, som bøyer lyset 90 grader og skal gi «overlegen klarhet» på 5x avstand.

I tillegg introduserer Motorola Edge 20 Pro 50x Super Zoom, som fanger detaljer fra laaaaang avstand, og kan ta videoopptak i 8K-oppløsning, som er første gang i en Motorola-smarttelefon. Det gleder vi oss til å teste ut.

Motorola Edge 2o Pro er videre utstyrt med en 6,7″ Max Vision-skjerm med OLED-teknologi, som ifølge produsenten gir et krystallklart bilde med 10-bit farge, som understøtter DCI-P3-fargeområdet og leverer opptil HDR10+-standarden. Dette er også den første Motorola-telefonen med en 144Hz oppdateringshastighet.

En Snapdragon 870-prosessor driver maskineriet, og mobilen støtter også 5G, Wi-Fi 6 og 30W hurtigladning.

Alle tre modellene i den nye Edge 20-serien – i alle tilgjengelige farger. Edge 20 Pro til venstre, Edge 20 i midten og Edge 20 Lite lengst til høyre. (Foto: Motorola)

Motorola Edge 20 og Edge 20 Lite

Standardmodellen Edge 20 har samme 108 Mp-hovedsensor, vidvinkel og makroobjektiv som i Motorola Edge 20 Pro samt et 30x Super Zoom-teleobjektiv. Skjermen måler 6,7″ og kommer også med 144 Hz oppdateringshastighet. Qualcomm leverer Snapdragon 778g-prosessoren som støtter både Wi-Fi 6 og 5G. Og telefonen kommer likt som toppmodellen med 30W hurtigladning.

Den billigste modellen i serien, Edge 20 Lite, kommer med 108 Mp kamera samt med den samme 6,7″ OLED-skjermen som de andre modellene i serien. I tillegg kommer en 5G-prosessor fra MediaTek samt 5000 mAh batteri, som understøtter 30W hurtigladning.

Ready for

Alle de tre modellene i den nye Edge 20-serien understøtter Motorolas Ready for-plattform, som lar brukeren koble sin Motorola-mobil til TV-en, dataskjermen eller den bærbare – en teknologi som i utgangspunktet minner en del om Samsung DeX.

Vi testet Ready for i forbindelse med vår anmeldelse av Moto G100, men teknologien byr nå også på trådløs forbindelse og PC-kompatibilitet. Takket være de trådløse tilkoblingsmulighetene kan man nå flytte spillet fra telefonen og opp på den store skjermen og bruke appene dine på en dataskjerm. Med Ready For PC-funksjonalitet kan man dessuten få tilgang til mobil-apper og pc-filer fra samme skjerm ved å opprette en trådløs forbindelse og åpne Ready For. Man kan også jobbe på to filer samtidig eller flytte filer frem og tilbake mellom enhetene.

Tilgjengelighet og pris

Motorola Edge 20 Pro med 12 GB RAM og 256 GB innebygd lagring blir tilgjengelig til en veiledende startpris på 6.999 kr; Motorola Edge 20 med 8 GB RAM og 256 GB lagring til en veiledende startpris på 4.999 kr, mens Motorola Edge 20 Lite kommer til å koste 3.999 kroner for en konfigurasjon med 8 GB RAM og 128 innebygd lagring.

Info om lokal tilgjengelighet kommer på et senere tidspunkt, opplyser Motorola.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Apple Vision Pro er forsinket

OnePlus 12 lanseringsdato avslørt?

Sikkerhetsnivå: Nothing

Apple gir etter på SMS

En mer praktisk Apple-reiselader

iMessage på Android

Er Humane AI Pin et steg mot en fremtid uten skjermer?

App Store-monopolet opphører

iPhone-angrep uten forsvar

Samsung satser på AI

Batteritørste Apple-klokker

Nå får Sony Xperia 1 V Android 14

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top