Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Tre toppmodeller fra Motorola

Motorola har nettopp lansert den nye Edge-serien av mobiler bestående av Motorola Edge 20 Pro, Edge 20 og Edge 20 Lite.

Vi har flere ganger kalt Motorola for Kongen av Mellomklassen, og selskapet har gitt oss mange glimrende mobiler i den fornuftige prisklassen – slik som budsjettmodellen Moto G30, premiummobilen Moto G100 og den superbillige 5G-mobilen Moto G 5G Plus.

Men frem til nå har Motorola hatt problemer med å etablere seg på markedet for mobiler i toppklassen. Den svindyre brettbare Motorola Razr 5G var en stor skuffelse, og den mer klassiske toppmodellen, Motorola Edge+ var en lunken affære.

Men nå blir det andre boller. Motorola har nettopp lansert hele tre modeller i den nye Edge 20-serien, som lovet et avansert kamerasystem, imponerende skjermteknologi, lynrask databehandling, fenomenal batterilevetid og neste generasjons 5G-hastighet i én samlet pakke, som Motorola skriver i en pressemelding.

Motorola skulle ha ventet med å lansere denne mobilen. Tålmodighet er en dyd, noe Motorola dessverre ikke har lært. Den ellers utmerkede Motorola Edge+ lider under flere unødvendige feil, og en litt klumpete design hjelper heller ikke på helhetsinntrykket.

Motorola Edge 20 Pro

Den absolutte flaggskipsmodellen er Motorola Edge 20 Pro, og her har det ikke blitt spart på noe når det gjelder specs og funksjoner. Edge 20 Pro kommer med et nytt 108 Mp hovedkamera, som ifølge produsenten gir en enestående bildekvalitet.

Kameraet er utstyrt med Motorolas såkalte Ultra Pixel-teknologi, hvor ni og ni piksler kombineres til en stor ultra-piksel, som forbedrer lysfølsomheten ni ganger. Kameraet har også en ultravidvinkellinse med innebygd Macro Vision, som gir brukeren muligheten til å få med fire ganger så mye på bildet, lover Motorola.

Annonse

Det tredje kameraet er Motorolas første teleskoplinse i periskop-stil noeninne, som bøyer lyset 90 grader og skal gi “overlegen klarhet” på 5x avstand.

I tillegg introduserer Motorola Edge 20 Pro 50x Super Zoom, som fanger detaljer fra laaaaang avstand, og kan ta videoopptak i 8K-oppløsning, som er første gang i en Motorola-smarttelefon. Det gleder vi oss til å teste ut.

Annonse

Motorola Edge 2o Pro er videre utstyrt med en 6,7″ Max Vision-skjerm med OLED-teknologi, som ifølge produsenten gir et krystallklart bilde med 10-bit farge, som understøtter DCI-P3-fargeområdet og leverer opptil HDR10+-standarden. Dette er også den første Motorola-telefonen med en 144Hz oppdateringshastighet.

En Snapdragon 870-prosessor driver maskineriet, og mobilen støtter også 5G, Wi-Fi 6 og 30W hurtigladning.

Alle tre modellene i den nye Edge 20-serien – i alle tilgjengelige farger. Edge 20 Pro til venstre, Edge 20 i midten og Edge 20 Lite lengst til høyre. (Foto: Motorola)

Motorola Edge 20 og Edge 20 Lite

Standardmodellen Edge 20 har samme 108 Mp-hovedsensor, vidvinkel og makroobjektiv som i Motorola Edge 20 Pro samt et 30x Super Zoom-teleobjektiv. Skjermen måler 6,7″ og kommer også med 144 Hz oppdateringshastighet. Qualcomm leverer Snapdragon 778g-prosessoren som støtter både Wi-Fi 6 og 5G. Og telefonen kommer likt som toppmodellen med 30W hurtigladning.

Den billigste modellen i serien, Edge 20 Lite, kommer med 108 Mp kamera samt med den samme 6,7″ OLED-skjermen som de andre modellene i serien. I tillegg kommer en 5G-prosessor fra MediaTek samt 5000 mAh batteri, som understøtter 30W hurtigladning.

Ready for

Alle de tre modellene i den nye Edge 20-serien understøtter Motorolas Ready for-plattform, som lar brukeren koble sin Motorola-mobil til TV-en, dataskjermen eller den bærbare – en teknologi som i utgangspunktet minner en del om Samsung DeX.

Vi testet Ready for i forbindelse med vår anmeldelse av Moto G100, men teknologien byr nå også på trådløs forbindelse og PC-kompatibilitet. Takket være de trådløse tilkoblingsmulighetene kan man nå flytte spillet fra telefonen og opp på den store skjermen og bruke appene dine på en dataskjerm. Med Ready For PC-funksjonalitet kan man dessuten få tilgang til mobil-apper og pc-filer fra samme skjerm ved å opprette en trådløs forbindelse og åpne Ready For. Man kan også jobbe på to filer samtidig eller flytte filer frem og tilbake mellom enhetene.

Tilgjengelighet og pris

Motorola Edge 20 Pro med 12 GB RAM og 256 GB innebygd lagring blir tilgjengelig til en veiledende startpris på 6.999 kr; Motorola Edge 20 med 8 GB RAM og 256 GB lagring til en veiledende startpris på 4.999 kr, mens Motorola Edge 20 Lite kommer til å koste 3.999 kroner for en konfigurasjon med 8 GB RAM og 128 innebygd lagring.

Annonse

Info om lokal tilgjengelighet kommer på et senere tidspunkt, opplyser Motorola.

Full tilgang til Lyd & Bilde for 49 kr

Prøv i 30 dager og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?
forfatter

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.