Guide: Samsung DeX

Samsung DeX

Galaxy S21-serien og andre Galaxy-mobiler fra Samsung kan i stor grad erstatte den vanlige datamaskinen din.
Annonse
Annonse
forfatter

Det kan godt hende at mobilene i Samsungs forskjellige Galaxy-smarttelefonserier koster skjorta, men det de færreste vet, er at hvis man har en Galaxy S eller Galaxy Note i lommen, går man også rundt med en mini-PC som kan klare produktivitetsoppgaver og andre funksjoner minst på nivå med en chromebook eller billig bærbar PC.

Navnet på løsningen er Samsung DeX, og vi snakker om desktop-programvare som lar deg bruke de fleste apper og filer på Galaxy-smarttelefonen din i en Windows-lignende brukerflate via din vanlige datamaskin, eller til og med på Smart TV-en eller en PC-skjermen.

Samsung Galaxy Note 20 er blant de Samsung Galaxy-enhetene som støtter DeX. (Foto: Samsung)

Galaxy-enheten kobles til maskinen eller skjermen enten via kabel eller trådløst via Wi-Fi. Hvis DeX kjører på en PC eller MacBook, har Galaxy-enheten automatisk adgang til alt tilbehør som er koblet til datamaskinen, mens man trådløst via Bluetooth kan koble f.eks. tastatur og mus til Galaxy-enheten, hvis DeX kjører på en PC-skjerm eller en Smart TV.

Samsung DeX gjør at stort sett alle apper på Galaxy-enheten din kan brukes i en desktop-versjon. Enten på PC eller MacBook, eller til og med via en Smart TV eller en alenestående PC-skjerm. (Foto: Samsung)

Samsung DeX er i dag tilgjengelig på følgende enheter:

Samsung Galaxy S8-serien

Annonse

Samsung Galaxy Note 8-serien

Samsung Galaxy S9-serien

Samsung Galaxy Note 9-serien

Samsung Galaxy S10-serien

Samsung Galaxy Note 10-serien

Annonse

Samsung Galaxy S20-serien

Samsung Galaxy Note 20-serien

Samsung Galaxy S21-serien

Samsung Galaxy Tab S4

Samsung Galaxy Tab 5e

Annonse

Samsung Galaxy Tab S6

Samsung Galaxy Tab S7 og S7+

Samsung Galaxy Tab Active Pro

 

Vil du bruke Samsung DeX på datamaskinen, må du først laste ned en app til enten Windows eller MacOS via Samsungs hjemmeside. (Foto: Peter Gotschalk)

Du kan koble Galaxy-enheten din til både Windows- og Mac-maskinen. DeX til PC er tilgjengelig på utvalgte enheter og på Windows 7, 10 og versjoner av Mac OS som er nyere enn 10.13.

Annonse

Samsung DeX kan også brukes trådløst på Smart TV-er som støtter speiling av Android-smarttelefonskjerm (Miracast), og på alle øvrige skjermer via USB-C til HDMI-kabel.

Hva kan DeX brukes til?

Enkelt og greit gjør Samsung DeX at stort sett alle apper på Galaxy-enheten din kan brukes i en desktop-versjon. Hele brukerflaten fra smarttelefonen blir speilet på data- eller TV-skjermen, men i et Windows-lignende miljø.

Du kan koble Galaxy-enheten din til en Windows-PC eller MacBook trådløst via Wi-Fi. (Foto: Samsung)

Det åpner opp for en lang rekke forskjellige muligheter. Er du for eksempel på et hotellrom, og har du Netflix eller andre streaming-apper på mobilen, kan du bruke Galaxy-enheten som videoavspiller utenom hotellets interne system. Har du trådløst tastatur og mus med i bagasjen, kan du også arbeide på hotellrommet bare ved hjelp av Samsung-mobilen din. Den bærbare maskinen kan du legge igjen hjemme!

Det finnes nemlig en lang rekke produktivitets-apper til mobilen, som sammen med DeX plutselig kan brukes som om du har en chromebook, Windows-PC eller MacBook med i vesken. Ikke minst Microsoft Office – inklusive Excel, Powerpoint og Word – men også mobilens email-app, Gmail og andre Google-apper samt mobilversjonen av Adobe Photoshop.

Slik ser DeX-brukerflaten ut på dataskjermen eller Smart TV-en. (Foto: Peter Gotschalk)

Og hvis man faktisk har med maskinen sin, og bruker DeX sammen med Windows eller MacOS, kan man naturligvis dra og slippe filer, noter, bilder og andre dokumenter sømløst mellom datamaskin og mobil.

Annonse
De fleste appene på Galaxy-enheten din kan kjøres på den Windows-lignende DeX-brukerflaten. Både Google Play og Email som her, men også produktivitetsverktøy som Microsoft Excel, Powerpoint og Word. (Foto: Peter Gotschalk)
Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Smart-hage: Robotgressklipperen ordner gressplenen - og leasingfirmaet ordner robotten.
Rings nyeste generasjon av alarmer skal være et praktisk og fleksibelt hjemmesikkerhetssystem, som man kan installere selv.
Den interaktive smartskjermen Google Nest Hub får 50% mer bass. Og overvåker søvnrytmen.
Apple fjerner smarthøyttaleren HomePod fra sortimentet, og sier de i stedet vil satse på lillebroren HomePod Mini.
Strømmegiganten har gjort en større innholdsavtale med Sony Pictures.
Mer enn en halv million Huawei-brukere har lastet ned infiserte apper fra selskapets offisielle app-butikk, AppGallery.
Lanserer blant annet nye TV-er med MiniLED-teknologi.
TCL TS8132 er en rimelig lydplanke med Dolby Atmos, som gjenskapes av diskrete topphøyttalere.
Ny drivlinje og fleksible utstyrspakker.
Nok en gang utsettes kinopremierer på store filmtitler.
77 mil rekkevidde, Burmester lydanlegg og MBUX infotainment-system. Garantert en luksusbil av dimensjoner.
Creative SXFI Air Gamer lover å være noe for alle, og tilbyr både trådløs og kablet lyd.
Sony oppdaterer flaggskipkameraene.
AMD Ryzen vipper Intel av pinnen for første gang på 10 år i nye gaming-maskiner fra Dell og Alienware.
Helelektrisk utgave av X1.
Harrison Ford-filmen fra 1986 gjør comeback som TV-serie.
Nå kan du lete opp ting som ikke er laget av Apple.
Den nye Nokia X-serien av smarttelefoner er utviklet til å oppfordre brukeren til å beholde smarttelefonen i lengre tid med tre års garanti, sikkerhetsoppdateringer og Android-versjoner.
I dag avduker Lenovo den nye versjonen av gaming-mobilen Legion Phone Duel 2. Den byr blant annet på en Snapdragon 888-procsssor, 5G og åtte virtuelle taster.
Lanseres sammen med ny film i Contact Sheet-design