TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Guide Samsung DeX

Samsung DeX

Galaxy S21-serien og andre Galaxy-mobiler fra Samsung kan i stor grad erstatte den vanlige datamaskinen din.

forfatter
Oppdatert: 05.08.21 - 11:25 // Først publisert: 28.02.21

Det kan godt hende at mobilene i Samsungs forskjellige Galaxy-smarttelefonserier koster skjorta, men det de færreste vet, er at hvis man har en Galaxy S eller Galaxy Note i lommen, går man også rundt med en mini-PC som kan klare produktivitetsoppgaver og andre funksjoner minst på nivå med en chromebook eller billig bærbar PC.

Navnet på løsningen er Samsung DeX, og vi snakker om desktop-programvare som lar deg bruke de fleste apper og filer på Galaxy-smarttelefonen din i en Windows-lignende brukerflate via din vanlige datamaskin, eller til og med på Smart TV-en eller en PC-skjermen.

Samsung Galaxy Note 20 er blant de Samsung Galaxy-enhetene som støtter DeX. (Foto: Samsung)

Galaxy-enheten kobles til maskinen eller skjermen enten via kabel eller trådløst via Wi-Fi. Hvis DeX kjører på en PC eller MacBook, har Galaxy-enheten automatisk adgang til alt tilbehør som er koblet til datamaskinen, mens man trådløst via Bluetooth kan koble f.eks. tastatur og mus til Galaxy-enheten, hvis DeX kjører på en PC-skjerm eller en Smart TV.

Samsung DeX gjør at stort sett alle apper på Galaxy-enheten din kan brukes i en desktop-versjon. Enten på PC eller MacBook, eller til og med via en Smart TV eller en alenestående PC-skjerm. (Foto: Samsung)

Samsung DeX er i dag tilgjengelig på følgende enheter:

Samsung Galaxy S8-serien

Samsung Galaxy Note 8-serien

Samsung Galaxy S9-serien

Samsung Galaxy Note 9-serien

Samsung Galaxy S10-serien

Samsung Galaxy Note 10-serien

Samsung Galaxy S20-serien

Samsung Galaxy Note 20-serien

Samsung Galaxy S21-serien

Samsung Galaxy Tab S4

Samsung Galaxy Tab 5e

Samsung Galaxy Tab S6

Samsung Galaxy Tab S7 og S7+

Samsung Galaxy Tab Active Pro

 

Vil du bruke Samsung DeX på datamaskinen, må du først laste ned en app til enten Windows eller MacOS via Samsungs hjemmeside. (Foto: Peter Gotschalk)

Du kan koble Galaxy-enheten din til både Windows- og Mac-maskinen. DeX til PC er tilgjengelig på utvalgte enheter og på Windows 7, 10 og versjoner av Mac OS som er nyere enn 10.13.

Samsung DeX kan også brukes trådløst på Smart TV-er som støtter speiling av Android-smarttelefonskjerm (Miracast), og på alle øvrige skjermer via USB-C til HDMI-kabel.

Hva kan DeX brukes til?

Enkelt og greit gjør Samsung DeX at stort sett alle apper på Galaxy-enheten din kan brukes i en desktop-versjon. Hele brukerflaten fra smarttelefonen blir speilet på data- eller TV-skjermen, men i et Windows-lignende miljø.

Du kan koble Galaxy-enheten din til en Windows-PC eller MacBook trådløst via Wi-Fi. (Foto: Samsung)

Det åpner opp for en lang rekke forskjellige muligheter. Er du for eksempel på et hotellrom, og har du Netflix eller andre streaming-apper på mobilen, kan du bruke Galaxy-enheten som videoavspiller utenom hotellets interne system. Har du trådløst tastatur og mus med i bagasjen, kan du også arbeide på hotellrommet bare ved hjelp av Samsung-mobilen din. Den bærbare maskinen kan du legge igjen hjemme!

Det finnes nemlig en lang rekke produktivitets-apper til mobilen, som sammen med DeX plutselig kan brukes som om du har en chromebook, Windows-PC eller MacBook med i vesken. Ikke minst Microsoft Office – inklusive Excel, Powerpoint og Word – men også mobilens email-app, Gmail og andre Google-apper samt mobilversjonen av Adobe Photoshop.

Slik ser DeX-brukerflaten ut på dataskjermen eller Smart TV-en. (Foto: Peter Gotschalk)

Og hvis man faktisk har med maskinen sin, og bruker DeX sammen med Windows eller MacOS, kan man naturligvis dra og slippe filer, noter, bilder og andre dokumenter sømløst mellom datamaskin og mobil.

De fleste appene på Galaxy-enheten din kan kjøres på den Windows-lignende DeX-brukerflaten. Både Google Play og Email som her, men også produktivitetsverktøy som Microsoft Excel, Powerpoint og Word. (Foto: Peter Gotschalk)
Lese hele artikkelen? eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Ut av mørket Er du lei av bildestøy og matte, kjedelige farger? Da er Logitech Litra Glow et billig alternativ.
Dell-PC'er til hverdagen Fornuft og gjenbruksmaterialer er nøkkelordene for de nye Dell Inspiron-modellene
Ingen reservedeler: Kunder må vente i flere måneder Apple er på etterskudd med reparasjoner
Dell XPS blir enda mer minimalistisk 2022-generasjonen av ultrabook'en Dell XPS 13 er skåret 1,8 ganger lengere inn til beinet.
Kjempe på leirføtter Samsung Galaxy Book2 Pro 360 er et godt eksempel på en god idé som er dårlig utført.
Philips: To dataskjermer for jobb og fritid Hjemmekontor eller bortekontor? Philips' dataskjermer har innebygd lyd og kamera.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend