Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Samsungs nyeste Galaxy S23-mobiler lansert med Snapdragon 8 Gen 2

Samsung lanserer tre nye smarttelefoner med toppspesifikasjoner. Mobilene er tilgjengelig for salg allerede i dag.

Skrevet av / 01.02.23 - 19:14
Samsungs nyeste Galaxy S23-mobiler lansert med Snapdragon 8 Gen 2

Det har allerede vært noen år siden at det sørkoreanske selskapet Samsung viste frem nye mobiler i Galaxy S-serien på en fysisk begivenhet. Men i kveld skjedde det endelig igjen, og hvis noen var i tvil om Covid-19-pandemien faktisk var helt over, så ble Samsung Galaxy Unpacked holdt foran et publikum i San Francisco, en god pekepinn på at det faktum.

Siden de første nedstengningene i 2020 har koreanske Samsung kun presentert sine nye produkter, inkludert Galaxy S21- og Galaxy S22-seriene, gjennom virtuelle arrangementer. Og selskapet har bare forsiktig våget seg tilbake til normaliteten, så man skal ikke undervurdere hvor stor dagens lansering er for Samsung.

Det samme gjelder de tre nye smarttelefonene, som spesielt på ett punkt tar et stort steg i riktig retning sammenlignet med modellene fra de siste årene.

Det har nemlig i en årrekke vært slik at europeiske modeller i Samsung Galaxy S-serien kom med koreanernes egen Exynos-prosessor, som dessverre ikke kunne måle seg helt med de beste prosessorene fra Qualcomm, som satt i nesten alle andre Android-toppmodeller fra konkurrerende mobilprodusenter, når det gjaldt strømforbruk og ytelse.

Samsung Galaxy S23
Samsung Galaxy S23-serien med S23 til venstre, S23+ i midten og S23 Ultra til høyre. (Foto: Peter Gotschalk)

Men det er det endret på nå. Ved lanseringen i kveld avslørte Samsung tre nye Galaxy S23-modeller – Samsung Galaxy S23, Samsung Galaxy S23+ og Samsung Galaxy S23 Ultra – og i tillegg til at de alle tre kommer med Android 13 og 5G, leveres mobilene med Qualcomms nyeste og mest kraftfulle Snapdragon 8 Gen 2-prosessor, som vi også snart vil se i for eksempel OnePlus 11 5G og Xiaomi 13 og 13 Pro.

Les også Kineserne kan kjøpe OnePlus 11 allerede på mandag Lanseringen skjer mer enn en måned før den globale lanseringen, som skjer den 7. februar.

Blant annet nyheter på tvers av de tre nye modellene kan det nevnes den nye Expert RAW-appen, som gir brukere tilgang til den såkalte DSLR-stilen til å ta bilder og redigere i RAW og JPEG-formater.

Ifølge Samsung har Galaxy-seriens NPU-arkitektur (NPU står for neural processing unit, og teknologien er kjernen i den kunstige intelligensen og maskinlæringen som skal forbedre brukeropplevelsen) blitt optimalisert med 49 prosent for å kunne balansere ytelse og strøm samtidig som det brukes AI-algoritmer for å hjelpe brukerne med å ta gode bilder og videoer.

En av de mest markante forbedringene i Galaxy S23-serien er den optimaliserte GPU-en, som er ca. 41 prosent raskere sammenlignet med Galaxy 22-serien og er designet spesielt for power-brukere, forklarer Samsung i en pressemelding.

Samsung Galaxy S23 Ultra

Den absolutte toppmodellen kommer også med flere markante forbedringer, mener Samsung. Det inkluderer et nytt kamera med 200 Mp sensor og et frontkamera på 12 Mp med raskere autofokus og Super HDR, som skal kunne forbedre front-facing bilder og videoer ved å bytte fra 30 bilder per sekund til 60 bilder per sekund.

Samsung Galaxy S23 Ultra
Et bedre frontkamera med raskere autofokus og Super HDR i Samsung Galaxy S23 Ultra skal gi bedre selfies, lover Samsung. (Foto: Samsung)

Videoer tatt opp med mobilen skal bli mer stabile takket være dobbelt optisk bildestabilisering, og kameraet vil kunne ta opp 8K-video med 30 fps.

For gamere vil Galaxy S23 Ultra støtte ray tracing i sanntid, noe som vil gi en mer realistisk grafikkopplevelse med simulering og sporing av hver eneste lysstråle, lover Samsung.

Mobilen kommer med en 6,8″ Dynamic AMOLED 2X-skjerm med QHD+ oppløsning og en dynamisk oppdateringsfrekvens på 1-120 Hz.

Samsung Galaxy S23 Ultra
For gamere vil Galaxy S23 Ultra støtte ray tracing i sanntid, noe som vil gi en mer realistisk grafikkopplevelse. (Foto: Samsung)

Snapdragon 8 Gen 2-prosessoren får hjelp fra opptil 12 GB RAM, mens den største utgaven av telefonen har hele 1 TB innebygd lagringsplass. Batteriet har en kapasitet på 5000 mAh, og Galaxy S23 Ultra støtter 45W lading samt trådløs lading.

Det tidligere nevnte 200 Mp vidvinkelkameraet får følge av et ultravidvinkelkamera på 12 Mp samt to 10 Mp telelinser med henholdsvis 10x og 3x optisk zoom.

Og vi må ikke glemme at Galaxy S Ultra-serien siden lanseringen av S22 Ultra faktisk har erstattet Samsung Galaxy Note-serien, og derfor kommer også Galaxy S23 Ultra med innebygd S-Pen.

Les også S22 Ultra blir den nye Galaxy Note Samsung Galaxy S22 Ultra setter sammen Galaxy S-serien med den avviklede Galaxy Note.

Samsung Galaxy S23+ og Galaxy S23

Galaxy S23-seriens to mindre modeller har det meste til felles. De har blant annet fått nytt design siden fjorårets Galaxy S22 og S22+ modeller. Først og fremst har kamerahuset på baksiden blitt fjernet, slik at kameralinsene sitter direkte integrert i mobilene, akkurat som på Galaxy S23 Ultra.

Samsung Galaxy S23
Kamerahuset på baksiden av S23 og S23+ er fjernet, slik at kameralinsene sitter direkte integrert i telefonene, akkurat som på Galaxy S23 Ultra. (Foto: Peter Gotschalk)

Kameraoppsettet består på begge de nye modellene av et 50 Mp vidvinkelkamera, 12 Mp ultra vidvinkel og en 10 Mp telelinse med 3x optisk zoom. Frontkameraet er på 12 Mp.

Begge modellene kommer også med Snapdragon 8 Gen 2, og de har begge 8 GB RAM. Galaxy S23 kommer i to versjoner med henholdsvis 128 GB og 256 GB innebygd lagring, mens Galaxy S23+ har enten 256 GB eller 512 GB innebygd lagring.

Samsung Galaxy S23 har også en Dynamic AMOLED 2X skjerm på 6,1″ med FHD+ oppløsning og en dynamisk oppdateringsfrekvens på 48-120 Hz. Batteriet har en størrelse på 3900 mAh, og telefonen støtter 25W kablet lading og trådløs lading.

Galaxy S23-seriens to mindre modeller har det meste til felles. (Foto: Samsung)

Samsung Galaxy 23+ har nøyaktig samme skjermtype, når det gjelder panel, oppløsning og oppdateringsfrekvens, men på Galaxy S23+ måler skjermen 6,6″. Batteriet er på 4700 mAh, og Galaxy S23+ støtter 45W kablet lading akkurat som Galaxy S23 Ultra.

Pris og tilgjengelighet

Samsung Galaxy S23-serien kommer i fire «naturinspirerte» farger: Phantom Black, Cream, Green & Lavender.

Salgsstart er i dag, d. 1. februar, 2023. Galaxy S23 Ultra, Galaxy S23+ og Galaxy S23 vil være tilgjengelige hos utvalgte forhandlere i Norge og på Samsung.com. Den utvidede salgsstarten skjer 17. februar.

Samsung Galaxy S23 vil kunne kjøpes til 10.990 kroner for den minste modellen med 128 GB lagring. Modellen med 256 GB lagring koster 11.490 kroner.

Samsung Galaxy S23+ vil kunne kjøpes til 13.990 kroner for den minste modellen med 256 GB lager. Den store modellen med 512 GB koster 14.990 kroner.

Samsung Galaxy S23-serien i hhv. Green, Lavender og Cream. (Foto: Peter Gotschalk)

Samsung Galaxy S23 Ultra koster fra 15.990 kroner for den minste modellen med 256 GB lagring. Modellen med 512 GB koster 17.990 kroner, mens kredittkortet nok vil smelte hvis man skal betale den fullstendige prisen på 20.490 kroner for den største modellen med 1 TB innebygd lagring.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Full furore: Apple ber om unnskyldning for brutal reklame

Nokia 3210 er tilbake!

Smartere og sterkere - samme kamera

Ny iPad Air fås i to størrelser

IPad Pro får to OLED-paneler

Nothings designkonkurranse er avgjort

Forsov du deg i dag morges? Apple innrømmer at det var deres feil!

Ta en digital detox med Nokias nye dumme mobiler

Her er HMDs egne mobiler

Tracker for Google Find My-nettverket

OnePlus er på vei med nye produkter

Heineken lanserer trist mobil

Scroll to Top