TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
CYBER MONDAY // - 12 MND 50%!
Nyhet

Samsung Galaxy S23 kommer utelukkende med Snapdragon

Qualcomm har nå offisielt bekreftet at alle modeller i den kommende Samsung Galaxy S23-serien utelukkende kommer med Snapdragon-prosessorer. Exynos er ferdig. 

forfatter
Publisert 28.07.22 - 16:37

Samsung har gjennom mange år produsert to forskjellige versjoner av toppmobilene i selskapets Galaxy S-serie. Modellene som selges i USA og Asia er utstyrt med Snapdragon-prosessor fra chip-produsenten Qualcomm, mens mobilene på det europeiske markedet typisk kommer med såkalte Exynos-prosessorer som er fremstilt av Samsung selv.

Av årets Galaxy S22-modeller ble 30% av enhetene produsert med Exynos 2200-chip-er, mens 70% kom på marked men en Snapdragon 8 Gen 1-prosessor under skjermen.

Og det var mange europeiske Samsung-brukere misfornøyd med, for mobiler med Snapdragon 8 Gen 1 som f.eks. OnePlus 10 Pro eller Xiaomi 12 Pro er på et annet nivå enn Samsung-mobiler med Exynos 2200 når det er snakk om rå ytelse. Noe vår test av Samsung Galaxy S22+ også påpekte.

Derfor blir det neppe mange europeiske tårer over kunngjøringen fra Cristiano Amon, CEO for Qualcomm, etter et møte med en rekke analytikere etter offentliggjøringen av Qualcomms seneste kvartlasregnskap.

Les også Den hemmelige Galaxy er tilbake Det beste valget hvis du vil ha en ekte Galaxy S-mobil.
Samsung Galaxy S22+ 5G

Her bekreftet han nemlig en ny avtale mellom de to selskapene, som innebærer at mobilene i den kommende Galaxy S23-serien utelukkende blir basert på prosessorer fra Qualcomm. Dessuten fortalte han at Samsung i fremtiden vil bruke Qualcomm-chip-er i langt flere produkter enn tidligere, det gjelder blant annet PC-er, nettbrett og andre produkttyper. Han poengterte at den nye avtalen gjelder på globalt plan.

Som svar på et spørsmål fra en av analytikerne om flere detaljer fra avtalen, utgreide Amon:

«Måten du skal tenke på det på, er at Snapdragon vil drive sin egen Galaxy-produktlinje, sine Galaxy-flaggskipsprodukter. Og på nåværende tidspunkt er vi i 75% av Galaxy S22-enheter før avtalen. Det blir langt mer enn det med Galaxy S23 og i fremtiden.»

Nyheten fra Qualcomm betyr likevel ikke at Samsung stopper all utvikling av Exynos-prosessorer. Den koreanske elektronikkgiganten er i stedet i gang med å omorganisere forretningsenheten som står for utvikling og produksjon av system-on-chip (SoC)-løsninger, skriver tech-mediet Sammobile.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kongen av brettmobiler er tilbake Motorola Razr 2022 beviser at alle god ting er tre. Endelig lever Motorolas brettmobil opp til sin ikoniske forgjenger.
Lang, men middelmådig brukstid Nokia X30 5G er den grønneste mobilen fra finske HMD, men ytelsen er ikke imponerende.
Black Week 2022: Seks knallgode mobiltilbud Du kan finne gode smarttelefoner til gode priser på Black Friday, men forhandlerne prøver også å kvitte seg med de dårligst selgende varene. Slik unngår du bomkjøp.
Huawei: Slik unngår du HBO's blokkering Huawei bekrefter problemer med streamingtjeneste, men foreslår en løsning.
Følg Lyd & Bilde