Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Samsung Galaxy Tab S9-serie lansert med tre nye nettbrett

Samsung Galaxy Tab S9 Ultra, Tab S9+ og Tab S9 kommer med hhv. 14,6", 12,4" og 11" skjerm.

Skrevet av / 26.07.23 - 13:00
Samsung Galaxy Tab S9-serie lansert med tre nye nettbrett

Selv om Samsung og Apple bytter på å selge flest smarttelefoner på verdensbasis, er det ingen tvil om hvem av dem som har størst andel på nettbrettmarkedet. Det er selvfølgelig Apple, som med sine mange iPad-modeller har en markedsandel som er nesten dobbelt så stor som andreplassen på lista, nemlig Samsung.

Men den koreanske elektronikkgiganten har virkelig satt inn støtet de siste par årene og lansert nettbrett som vi begynner å få sansen for. Slik som Galaxy Tab S8 Ultra fra 2022 og selvfølgelig den absolutte toppscoreren, Samsung Galaxy Tab S7+ fra 2020, som vi ga 6 stjerner og vår spesielle anbefaling da vi testet den.

Og nå er Samsung på banen igjen med en ny serie bestående av tre nye nettbrett, som selskapet har presentert på dagens lanseringsevent Galaxy Unpacked.

Samsung Galaxy Tab S9 Ultra

I likhet med forgjengeren kommer Samsungs nyeste gigant-nettbrett også med en 14,6-tommers skjerm, denne gangen av typen Dynamic AMOLED 2X, som blant annet innebærer at nettbrettet har en dynamisk oppdateringsfrekvens fra 60-120 Hz. Dette skal balansere jevn respons med optimal batterieffektivitet, lover Samsung.

Samsung Galaxy Tab S9 Ultra
Samsung Galaxy Tab S9 Ultra med 14,6″ Dynamic AMOLED 2X-skjerm. (Foto: Peter Gotschalk)

Samsung Galaxy Tab S9 Ultra byr på WQXGA+-oppløsning (2960 x 1848 piksler) og 16:10-format, og skjermen støtter også HDR10+.

Det loves god lyd med Dolby Atmos i form av fire høyttalere fra AKG.

Samsung Galaxy Tab S9
Alle de tre nettbrettene i Galaxy Tab S9-serien kommer med en IP68-sertifisert S-Pen som kan lades opp i den magnetiske holderen på baksiden av nettbrettet. (Foto: Peter Gotschalk)

Galaxy Tab S9 Ultra er fremstilt av pansret aluminium og måler bare 5,5 mm, noe som gjør den så syltynn at du nesten kan skjære deg på den. Både nettbrettet og den medfølgende S-Pen er IP68-sertifisert.

Nettbrettet drives av Android 13 og Qualcomms kraftigste Snapdragon 8 Gen 2-prosessor. Batteriet er på 11200 mAh, og hurtiglading er støttet med opptil 45 W.

Galaxy Tab S9 Ultra kommer med to kameralinser foran og bak (13 Mp + 8 Mp ultravidvinkel bak, 12 Mp + 12 Mp ultravidvinkel foran) og er tilgjengelig i ulike konfigurasjoner med 12 og 16 GB RAM, 256 eller 512 GB og 1 TB innebygd lagring, som kan utvides til ytterligere 1 TB via microSD-kort.

Samsung Galaxy Tab S9 og S9+

De to mindre nettbrettene i serien har nesten samme konfigurasjon, men skjermstørrelsene er litt forskjellige.

Galaxy Tab S9 kommer med en 11″ Dynamic AMOLED 2X-skjerm (2560 x 1600 piksler), mens Tab S9+ har en større 12,4″ skjerm (2800 x 1752 piksler).

Begge nettbrettene må nøye seg med et enkelt 12 Mp ultravidvinkelkamera på forsiden, mens Galaxy Tab S9+ har det samme 13 Mp + 8 Mp-oppsettet på baksiden som Tab S9 Ultra. Den minste Tab S9 må klare seg uten ultravidvinkelobjektivet på 8 Mp.

Samsung Galaxy Tab S9
Samsung Galaxy Tab S9 og Samsung Galaxy Tab S9+ med 11″ og 12,4″ skjerm. (Foto: Peter Gotschalk)

De kommer også med samme Snapdragon 8 Gen 2-prosessor samt Android 13 og er tilgjengelige i konfigurasjoner med 8 eller 12 GB RAM og enten 128 eller 256 GB innebygd lagring (Tab S9), eller med 12 GB RAM og enten 256 eller 512 GB lagring (Tab S9+). På alle modellene kan minnet utvides med opptil 1 TB via microSD-kort.

Galaxy Tab S9 har et batteri på 8400 mAh under skjermen, mens Galaxy Tab S9+ har et batteri på 10090 mAh. Begge støtter hurtiglading med opptil 45 W.

Det populære notatverktøyet GoodNotes er klart for de tre nettbrettene i Galaxy Tab S9-serien (Foto: Peter Gotschalk).

Nye tricks

Alle de tre nettbrettene leveres med S-Pen, som kan plasseres i et innfelt feste på baksiden, der S-Pen også lades.

Multi Window er en ny funksjon som lar brukeren vise tre apper som et organisert rutenett med vinduer som er enkle å justere.

Det er også nye produktivitetsapper klare for Galaxy Tab S9-serien, blant annet GoodNotes, LumaFusion og Clip Studio Paint.

Pris og tilgjengelighet

Alle de tre produktene i Galaxy Tab S9-serien er tilgjengelige fra 11. august. Tab S9 Ultra, Tab S9+ og Tab S9 er tilgjengelige i fargene Beige og Graphite og som 5G og Wi-Fi 6E eller kun Wi-Fi.

Det samme gjelder animasjonsverktøyet “Clip Studio Paint”. (Foto: Peter Gotschalk)

Startprisen for den minste Samsung Galaxy Tab S9 (med Wi-Fi, 8 GB RAM og 128 GB lagringsplass) blir 9.490 kroner.

Galaxy Tab S9+ med Wi-Fi, 12 GB RAM og 256 GB lagring koster 12.290 kroner, mens Galaxy Tab S9 Ultra med Wi-Fi, 12 GB RAM og 256 GB lagring koster 14.790 kroner.

Lyd & Bilde presiserer at reiseomkostningene til denne reportasjen ble betalt av produsenten.

Mer som dette:

Samsung Galaxy Z Flip 5 og Samsung Galaxy Z Fold 5 lansert

Samsung forbedrer sine brettbare smarttelefoner over hele linjen.

Les videre

Samsung lanserer Galaxy Watch 6 og Watch 6 Classic

Den nye Galaxy Watch 6-serien skal blant annet gi deg mer personlig tilpassede helseråd.

Les videre
Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch Fit 3

Den riktige smartklokken er den perfekte treningskameraten

Les mer

Ærlig talt, Apple?

Nå skal budsjettmobiler være lekre

Apples årlige programvareoppdatering

Slapp av! Litt skjermlys skader ikke søvnen

Gemini-appen på norsk

Samsungs smartklokker får kunstig intelligens

57 prosent av Googles mobilkunder vil bytte

Rykte: iOS 18 får AI-genererte emojier og ChatGPT-partnerskap

M4-brikken innleder Apples sluttspurt i AI-kappløpet

Full furore: Apple ber om unnskyldning for brutal reklame

Nokia 3210 er tilbake!

Smartere og sterkere - samme kamera

Scroll to Top