Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Samsung lanserer Galaxy Watch 6 og Watch 6 Classic

Den nye Galaxy Watch 6-serien skal blant annet gi deg mer personlig tilpassede helseråd.

Skrevet av / 26.07.23 - 13:01
Samsung lanserer Galaxy Watch 6 og Watch 6 Classic

To nye brettbare mobiler var ikke det eneste Samsung hadde på programmet i dag. Den koreanske elektronikkgiganten lanserte også to nye smartklokker, Galaxy Watch 6 og Galaxy Watch 6 Classic, som ifølge pressemeldingen “hjelper brukerne med å legge til rette for sunnere vaner hver dag og om natten”.

Først og fremst handler det om søvn. Galaxy Watch 5-serien tilbyr allerede søvnregistrering – med snorkeregistrering og måling oksygennivå i blodet – og med de to Galaxy Watch 6-modellene introduseres en ny, omfattende analyse av Sleep Score Factors – dvs. søvntid, søvnsyklus, våkentid og fysisk og mental restitusjon – for å hjelpe brukerne med å forstå kvaliteten på den søvnen de får hver natt.

Samsung Galaxy Watch 6Samsung Galaxy Watch 6 Classic
Samsung Galaxy Watch 6 (til venstre) fås med sporty reimer, mens Samsung Galaxy Watch 6 Classic (til høyre) fås med lærreimer. Uansett modell er klokkereimene enkle å klikke av og på, slik at klokken kan tilpasses den aktuelle situasjonen og påkledningen. (Foto: Peter Gotschalk)

En ny Sleep Coaching-funksjon gjør det enklere å bruke den forbedrede innsikten i hverdagen med instruksjoner, tips og påminnelser basert på den enkeltes spesifikke søvnmønster.

På helsefronten gir den nye funksjonen Personalized Heart Rate Zone brukerne mulighet til å analysere sin egne fysiske egenskaper. Den finner så fem optimale intensitetsnivåer for løping – fra fettforbrenning til høyintensiv trening – og sørger for at Galaxy Watch 6-brukeren får mest mulig ut av treningsøkten.

Både Samsung Galaxy Watch 6 og Galaxy Watch 6 Classic er utstyrt med en 20 prosent større safirglass-skjerm enn sine respektive forgjengere, noe som gir plass til mer tekst på skjermen og et større tastatur.

Spesifikasjoner

Alle modellene kommer med Samsungs egen Exynos W930 Dual-Core-prosessor samt 2 GB RAM og 16 GB innebygd lagring.

Her er et lite utvalg av de mange forskjellige reimene som finnes til Samsung Galaxy Watch 6 og Watch 6 Classic. (Foto: Peter Gotschalk)

Klokkene er basert på Googles Wear OS og Samsungs eget One UI Watch-grensesnitt i versjon 5. Begge kommer også med eller uten 4G, samt Bluetooth 5.3, NFC, Wi-Fi og innebygd GPS og IP68-sertifisering.

Samsung Galaxy Watch 6

Klokken kommer i to størrelser, 40 mm og 44 mm, med skjermstørrelser på hhv. 1,3″ og 1,5″. Den lille AMOLED-skjermen har en oppløsning på 432 x 432 piksler, mens den store klokken har en oppløsning på 480 x 480 piksler.

Den lille modellen har et batteri på 300 mAh, mens 44 mm-modellen har et batteri på 425 mAh.

Samsung Galaxy Watch 6 Classic
Den nye Samsung Galaxy Watch 6 Classic har den største urskiven på en smartklokke fra Samsung, med hele 47 mm (Foto: Peter Gotschalk).

Klokken er tilgjengelig fra 11. august i 44 mm i Graphite og Silver og i 40 mm i Graphite og Gold. Den veiledende startprisen er 3.790 kroner for 40 mm-modellen med kun Bluetooth. For 44 mm-modellen med kun Bluetooth er prisen 4.190 kroner.

Samsung Galaxy Watch 6 Classic

Den litt større Galaxy Watch 6 Classic kommer i rustfritt stål i fargene Black og Silver og med klassiske lærreimer. Urskiven er innrammet av en smal, roterende ramme.

Klokken er også tilgjengelig fra 11. august i størrelsene 43 mm og 47 mm til en veiledende startpris på hhv. 4.890 kroner og 5.290 kroner for modellene uten 4G og dermed kun med Bluetooth.

Lyd & Bilde presiserer at reiseomkostningene til denne reportasjen ble betalt av produsenten.

Mer som dette:

Samsung Galaxy Z Flip 5 og Samsung Galaxy Z Fold 5 lansert

Samsung forbedrer sine brettbare smarttelefoner over hele linjen.

Les videre

Samsung Galaxy Tab S9-serie lansert med tre nye nettbrett

Samsung Galaxy Tab S9 Ultra, Tab S9+ og Tab S9 kommer med hhv. 14,6", 12,4" og 11" skjerm.

Les videre
Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

3 hendelser på “Samsung lanserer Galaxy Watch 6 og Watch 6 Classic”

  1. Altfor dårlig batterikapasitet. Klokka er 4 mnd og holder ikke mer enn 18-19 timer

  2. elendig batteri på watch 6 classic har testet den og batteriet måtte lades før den var benyttet en dag og det er skrekkelig dårlig i forhold til watch 5 pro som kan klare mellom 2 og 3 dager fø ny lading. Samsung går altså bakover i utviklingen mens andre strever etter lengere batteritid. er veldig skuffet av den nye watch 6 seriern

  3. Edith karin kalvøy

    Jeg har samsung galaxy wach 6.
    Ekg, stemmer ikke , ga utslag gang på gang, havna på sykehus ingen hjerteflimmer, en klokke som skremmer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch Fit 3

Den riktige smartklokken er den perfekte treningskameraten

Les mer

Ærlig talt, Apple?

Nå skal budsjettmobiler være lekre

Apples årlige programvareoppdatering

Slapp av! Litt skjermlys skader ikke søvnen

Gemini-appen på norsk

Samsungs smartklokker får kunstig intelligens

57 prosent av Googles mobilkunder vil bytte

Rykte: iOS 18 får AI-genererte emojier og ChatGPT-partnerskap

M4-brikken innleder Apples sluttspurt i AI-kappløpet

Full furore: Apple ber om unnskyldning for brutal reklame

Nokia 3210 er tilbake!

Smartere og sterkere - samme kamera

Scroll to Top