Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Rimelig 5G-mobil fra Motorola

Motorola Moto G 5G+ blir den billigste 5G-mobilen på markedet.

Skrevet av / 07.07.20 - 19:34
Rimelig 5G-mobil fra Motorola

Motorola har gradvis etablert seg som kongen av mellomklassen på mobilmarkedet. Med produkter som Motorola Moto G8 Plus, Motorola One Zoom og Motorola One Vision har den tidligere amerikanske mobilprodusenten – nå en del av kinesiske Lenovo – igjen og igjen demonstrert at smarttelefoenr med avanserte funksjoner som lang batterilevetid eller mobilkameraer med flere linser ikke trenger å koste skjorta.

Nå har turen kommet til 5G. Motorola har nettopp lansert Moto G 5G+, som er en vaskeekte 5G-mobil til under 4.000 kroner. Den eneste andre 5G-mobilen i samme prisklasse, som vi har hørt om, er Xiaomi Mi 10 Lite 5G, som kinesiske Xiaomi lanserte i slutten av mars.

Moto G 5G+ lanseres allerede i august, det lovte Motorola nettopp på et online-pressemøte som ble holdt fra Warszawa i Polen.

Og for 3.990 kroner får man på papiret en smarttelefon med imponerende spesifikasjoner.

Skjermen på 6,7″ kommer i 21:9-format med Full HD+ oppløsning. (Foto: Peter Gotschalk)

Skjermen er 6,7″ og er likt som den langt dyrere Sony Xperia 1 II i det kinolignende 21:9-formatet, som passer perfekt til en stor del av det originale innholdet på f.eks. Netflix og Youtube.

HDR10 sørger for dynamisk og levende fargegjengivelse, mens en oppdateringsfrekvens på 90 Hz (samme teknologi som Motorola bruker i den langt dyrere Motorola Edge+) skal sikre en flytende brukeropplevelse.

Kameraet kommer med fire linser, herunder en 48 Mp hovedlinse, som ved hjelp av piksel-binding kombinerer fire piksler til én piksel, hver gang man tar et bilde. Det skaper ifølge Motorla 12 Mp bilder med stor detaljgrad, skarphet og dybde i fargegjengivelsen.

I tillegg har kameraet en 8 Mp ultravidvinkel-linse med et synsfelt på 118 grader, en dedikert macro-linse samt en dybdesensor, som hjelper brukeren med å ta perfekte bilder med bokeh-effekt.

Baksidekameraet har en hovedsensor på 48 Mp med Quad Pixel-teknologi og 4x lysfølsomhet, som gir flotte bilder selv ved lav belysning. Ultravidvinkellinsen får også 4 ganger så mye med på skjermen. Dybdesensoren med DSLR-kvalitet gjør bakgrunnen uklar, og et dedikeret Macro Vision-kamera lar deg komme 5x tettere på motivet sammenlignet med en normal linse. (Foto: Peter Gotschalk)

Motorola Moto G 5G Plus får sine krefter fra en Snapdragon 765-prosessor kombinert med Snapdragon X52 Modem-RF System, som sikrer den lovte 5G-støtten.

Mobilen er for øvrig utstyrt med et kraftig 5.000mAh-batteri, som lades opp via den medfølgende 20W TurboPower-laderen.

Pris og tilgjengelighet

Den nye 5G-mobilen blir tilgjengelig fra 15. juli i Norge i to versjoner til en foreslått utsalgspris på 3990 kr for versjonen med 4 GB RAM og 64 GB lagringsplass og en foreslått utsalgspris på 4490 kr for versjonen med 6 GB RAM og 128 GB lagringsplass. Begge kommer i fargen Surfing Blue.
Du finner bilder og pressematerialer her (du godtar lisensvilkårene våre når du laster ned bilder eller videoer).

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Se Google Pixel på stor skjerm

Samsung klar med to nye budsjettvennlige mobiler

Magnetisk lagringsdisk til mobile filmskapere

Polestar-mobiltelefonen er på vei

Apple tillater likevel webapper

Budsjettmobil fra Nothing

Ringenes Herre?

OnePlus Watch 2 presentert i Barcelona

Come on, Barbie, let's go party

Her er Xiaomi 14 og Xiaomi 14 Ultra

Ikke tørk mobiltelefonen din i ris

Får din gamle Samsung-mobil Galaxy AI?

0
Scroll to Top