Følg oss på

Søk etter tester, nyheter, anmeldelser..

Xiaomi lanserer ny 5G mobil-serie

Med hele tre 5G-mobiler gjør Xiaomi nå for alvor sitt inntog på det norske markedet.

Hvor mange kinesiske mobilprodusenter er det plass til på det skandinaviske markedet? Kanskje bare én stor aktør, og de siste årene har Huawei sittet tungt på posisjonen som den tredje største mobilleverandøren i Norge, Sverige og Danmark etter Apple og Samsung.

Men Huawei har hatt et hardt år i 2019 på grunn av den amerikanske boikott, og selskapet går en vanskelig fremtid i møte i forsøket på å overtale forbrukere utenfor Kina til å kjøpe smarttelefoner uten Googles apper og tjenester. Som med Huawei P40-serien som nettopp ble lansert.

Shou Zi Chew, direktør for Xiaomis internasjonale forretning, presenterer Xiaomi Mi 10 Pro ved online-lanseringen, som fant sted fredag den. 27. mars. (Foto: Peter Gotschalk)

Xiaomi på Huaweis bekostning

På det kinesiske hjemmemarkedet er Huawei altdominerende og dermed langt større enn konkurrenten Xiaomi, som bare er den femte største leverandøren i Kina etter selskaper som Apple og Hisense. Men på det globale markedet utgjør Huaweis utfordringer en sjanse for Xiaomi, som allerede har lansert flere rimelige smarttelefoner som Xiaomi Mi Note 10, Xiaomi Mi 9 og Xiaomi Mi Mix 3 på våre breddegrader.

Og nå tyder mye på at Xiaomi for alvor har ambisjoner om å utnytte situasjonen og øke sine markedsandeler på det europeiske markedet, herunder i de skandinaviske landene, på Huaweis bekostning.

Xiaomi Mi 10 Pro kommer bl.a. i den matte fargen Alpine White. (Foto: Xiaomi)

Mi 10, Mi 10 Pro og Mi 10 Lite 5G

Xiaomi har i hvert fall nettopp presentert den mest ambisiøse globale lanseringen av produkter noen gang, herunder hele tre 5G-mobiler, som alle med stor sannsynlighet blir tilgjengelige i Skandinavia i nær fremtid: Xiaomi Mi 10 Pro, Xiaomi Mi 10 og Xiaomi Mi 10 Lite 5G

Xiaomi Mi 10 Pro er seriens absolutte flaggskip, og ser man på spesifikasjonene i forhold til prisen, kan den nye mobilen konkurrere med både Huawei P40 Pro, som kommer i butikkene om en ukes tid, og Samsung Galaxy S20-serien, som ble lansert i februar.

Annonse

Som Samsung Galaxy S20 Ultra kommer Xiaomi Mi 10 Pro’s kamera med 108 Mp bildesensor (med optisk bildestabilisering) samt hele fire linser. Utover den primære linsen byr kameraet på 20 Mp ultravidvinkel og hele to telelinser med henholdsvis 10 Mp og 8 Mp sensorer samt 10x optisk zoom. Til sammen gjør de to telelinsene det mulig for brukeren å ta alt fra superskarpe makrobilder til bilder med 50x hybridzoom.

Både Xiaomi Mi 10 og Mi 10 Pro har imponerende kamera-spesifikasjoner. (Foto: Peter Gotschalk)

Benchmark-ekspertene hos DxOMark har allerede gitt kameraet på Xiaomi Mi 10 Pro en score på 124, som faktisk gjør mobilens kamera til det beste på markedet blant alle testede produkter foran konkurrende mobiler fra Huawei, Apple og Samsung.

Når det gjelder video er Xiaomi Mi 10 Pro på linje med Samsung Galaxy S20 Ultra og støtter opptak i 8K-oppløsning.

Den alminnelige Xiaomi Mi 10 har ikke Pro-modellens ville 50x hybridzoom og 10x optisk zoom, men ellers er kameraene på de to modellene nesten identiske.

Både Mi 10 og Mi 10 Pro kommer med 6,67″ AMOLED-skjerm. Men kun Mi 10 kommer i fargen Coral Green. (Foto: Xiaomi)

Skjerm, prosessor og 5G

Både Mi 10 Pro og Mi 10 kommer med 6,67″ AMOLED-skjerm med 90 Hz oppdateringsfrekvens og Full HD+ oppløsning. Begge mobilene har HDR10+, mens Mi 10 Pro også byr på 5.000.000:1 kontrastforhold og en lysstyrke på 1200 nits.

Begge mobilene kommer med Snapdragon 865-prosessor som støtter både 5G og Wi-Fi 6.
Utover det er minnet av typen LPDDR5-RAM, som sikrer raskere ytelse i forhold til tidligere RAM-typer.

Annonse

Xiaomi Mi 10 Pro kommer dessuten med 4500 mAh batteri og støtter helt opptil 50W hurtigladning samt 30W trådløs ladning, mens den alminnelige Mi 10 må nøye seg med 30W oppladning, uansett om det er med kabel eller trådløst.

Xiaomi Mi 10 Lite 5G

5G trenger ikke å koste en formue, og derfor lanserte Xiaomi også en modell med mer beskjedne spesifikasjoner, som likevel støtter den raskeste mobile nettverksteknologien.

Xiaomi Mi 10 Lite 5G kommer så med Snapdragon 765G-prosessor, LPDDR4-RAM samt 4160 mAh batteri med 20 W oppladning.

Den nye Xiaomi Mi 10 Lite 5G byder på 5G-funktionalitet for kun EUR 349. (Foto: Xiaomi)

Pris og tilgjengelighet

Xiaomi Mi 10 Pro kommer på markedet i de europeiske landene i løpet av april i fargene Alpine White og Solstice Grey til en veiledende utsalgspris på EUR 999 for en modell med 8 GB RAM og 256 GB innebygd lagring.

Xiaomi Mi 10 kommer i fargene Twilight Grey og Coral Green med 8 GB RAM og 128 GB innebygd lagring til EUR 799.

Xiaomi Mi 10 Lite 5G kommer til å koste EUR 349.

Vi vet fortsatt ikke når og til hvilke lokale priser de tre modellene kommer i butikkene i Norge, Sverige og Danmark.

Annonse

Full tilgang til Lyd & Bilde for 1 kr

Prøv i en uke og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?
forfatter
Skrevet av

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

1 Comment

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.
  1. Arne Følsvik

    06.04.20 at 19:23

    Tror ikke dette er den beste Dxo scoren huawei p40 pro har 128.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Redaksjonen anbefaler

Les også

Med hele tre 5G-mobiler gjør Xiaomi nå for alvor sitt inntog på det norske markedet.

Med hele tre 5G-mobiler gjør Xiaomi nå for alvor sitt inntog på det norske markedet.

Med hele tre 5G-mobiler gjør Xiaomi nå for alvor sitt inntog på det norske markedet.

Kate Beckinsale beviser, nok en gang, at hun kan sine action-moves.

Med hele tre 5G-mobiler gjør Xiaomi nå for alvor sitt inntog på det norske markedet.

Med hele tre 5G-mobiler gjør Xiaomi nå for alvor sitt inntog på det norske markedet.

Med hele tre 5G-mobiler gjør Xiaomi nå for alvor sitt inntog på det norske markedet.

Med hele tre 5G-mobiler gjør Xiaomi nå for alvor sitt inntog på det norske markedet.

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.