Nyhet

Qualcomm lanserer Snapdragon 8 Gen 2

Slik blir Qualcomms nye prosessor til markedets dyreste Android-mobiler.

Skrevet av / 17.11.22 - 10:03
Qualcomm lanserer Snapdragon 8 Gen 2

Amerikanske Qualcomm leverer mobilprosessorer til de fleste av verdens ledende smarttelefon-produsenter. Nå er selskapet klar med den nyeste i rekken, nemlig Snapdragon 8 Gen 2, som vi kan regne med å se i kommende toppmobiler allerede senere på året.

Snapdragon 8 Gen 2’s CPU er en 64-bit, 4 nm chip (lik den nyeste Apple A16 Bionic, som sitter i iPhone 14 Pro og 14 Pro Max) og har åtte kjerner, herunder en primær 3,2 GHz Cortex X3.

CPU-en suppleres av en ny Adreno GPU, som lover 25% raskere grafikkytelse samt lavere strømforbruk.

Snapdragon 8 Gen 2 leveres selvfølgelig også med 5G, mer overraskende er det at prosessoren kommer med Wi-Fi 7. Siden Wi-Fi 6E først nå begynner å finne veien til forbrukernes hjem, er Wi-Fi 7 støtten med på å gjøre Qualcomms nye prosessorer mer fremtidssikre.

Snapdragon 8 Gen 2
(Foto: Qualcomm)

Kunstig intelligens (AI) blir viktigere og viktigere i moderne smarttelefoner – ikke minst når det gjelder kameraet, noe Googles nyeste Pixel 7 Pro er et godt eksempel på – og derfor lover Qualcomm også at Snapdragon 8 Gen 2 kommer med markant forbedret AI-ytelse.

Ifølge Qualcomm vil produsenter som Asus, Motorola, OnePlus, Sony og Xiaomi om kort tid lansere nye smarttelefoner basert på Snapdragon 8 Gen 2.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Tilbud i samarbeid med vår kommersielle partner Prisjakt.no

Ny kompakt flaggskipmobil fra Asus

10 nye funksjoner å glede seg til i iOS 17

Kongen av klapptelefoner er tilbake med Motorola Razr 40 Ultra.

Mobil med basisfunksjoner er målrettet skjermtrøtte unge

Apples Min bildestrøm stenges

Airtags til Android

Scroll to Top