Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Vi kårer

Apple iPhone 14 Pro

iPhone 14 Pro er den beste mobilen vi noensinne har testet.

Skrevet av / 01.11.22 - 12:00
Apple iPhone 14 Pro

Med et helt nytt kamera og nye funksjoner, er iPhone 14 Pro mobilen alle andre produsenter må slå. Hvis de klarer. For årets modell er ikke bare raskere enn forgjengeren, den er også en bedre kameramobil enn før.

Et helt nytt 48 megapiksler kamera, og forbedret bildebehandling, gir skarpere bilder med flere detaljer og mindre støy. Med bildestabilisering innebygget, får du klassens beste videokvalitet, og nå kan du filme i Dolby Vision HDR med 4K-oppløsning.

Den utskjelte busslommen, det passive sorte feltet øverst på skjermen, er omdøpt til Dynamic Island og er ikke passiv lengre. Nå kan feltet brukes til noe fornuftig, som å vise alarmer, meldinger eller musikkavspilling, blant mye annet.

På 14 Pro og den større 14 Pro Max, kan skjermen alltid være på. Da skrus lysstyrken og skjermhastigheten ned for å spare strøm, samtidig som du kan se klokken, været, dato, eller hva annet du måtte ha valgt å vise på den konfigurerbare hjemskjermen.

Krasjdetektoren fra Apple Watch er også inkludert i iPhone 14 Pro. Den bruker akselerometeret i mobilen til å registrere plutselige støt, som kan oppstå hvis man kommer ut for en ulykke. Da ringer den nødsentralen for deg, hvis du selv ikke responderer.

Den nye iPhone 14 Pro er ikke bare raskere enn forgjengeren, den er mye bedre på omtrent alt unntatt ladehastigheten. De fleste vil kanskje ikke merke at mobilen er raskere, men alle vil kjapt se at kameraene er blitt bedre. Særlig det nye 48 Mp kameraet, som når man bruker ProRaw, gir fotografen en bildekvalitet vi ikke har sett maken til fra en mobil. Apple Cinematic video i 4K er en fryd å bruke, og dynamic Island er en kjærkommen oppfinnelse, som vi ikke visste at vi trengte.

At mobilen også skal være enklere å reparere, virker betryggende. Det største minuset er egentlig den høye prisen. Særlig hvis man velger 1 TB lagring, noe som bare de som aktivt fotograferer i ProRaw og filmer i ProRes, egentlig trenger.

Les videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde

LB+ Home

Tilgang til ALT innhold på L&B Home

49,- / for 30 dager
119,- / mnd
65,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.
Nyhet

På innsiden av Elkjøp Campus

Bli med innenfor dørene på Elkjøps "hemmelige" elektronikkmesse.
Les mer
Scroll to Top