Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

OnePlus Nord CE 5G kommer 21. juni

Ny budsjettvennlig mobil til de unge og smarte.

I 2020 lanserte kinesiske OnePlus en helt ny serie av budsjettvennlige smarttelefoner under navnet OnePlus Nord. Vi har testet både OnePlus Nord til 5.500 kroner og den noe billigere OnePlus Nord N10 5G til 2.800 kroner.

Men for de som synes 5.500 kroner er for mye en mobil – men samtidig mener at OnePlus Nord N10 kanskje blir litt for spinkelt – så er den kinesiske mobilprodusenten nå klar med et helt nytt produkt, som legger seg mellom de to: OnePlus Nord CE 5G.

‘CE’ står for Core Edition, og tanken er at selv om prisen er nærmere 2.800 enn 5.500 kroner, så skal Nord CE gi brukerne alle de viktigste funksjonene fra den opprinnelige Nord-modellen til en billigere pris, uten å gå på kompromiss med kvaliteten.

OnePlus Nord CE 5G

Selv mindre gode fotografer skal kunne ta gode bilder med Nord CE 5G, lover OnePlus. (Foto: OnePlus)

Derfor kommer den Nord CE med den nyere Snapdragon 750G-prosessoren, samtidig som den (likt den opprinnelige Nord) byr på opptil 256 GB innebygd lagring.

Annonse

OnePlus Nord CE 5G har selvfølgelig også 5G og kommer med Android 11 + OxygenOS 11, samt med bl.a. 64 Mp hovedkamera, separat dybdesensor og et ultravidvinkelkamera med en synsvinkel på 119°. AI scene detection skal kunne hjelp selv dårligere fotografer med å ta fine bilder, lover OnePlus. Det er nok også mange brukere som vil glede seg over at OnePlus med Nord CE bringer 3,5 jacken tilbake.

E3ZVTo8XoAIHw6V E3ZVTsMXIAEUiqD
<
>
OnePlus-brukergrensesnittet OxygenOS 11 byr bl.a. på Dark Mode. (Foto: OnePlus)

Skjermen er på 6,43″ med FHD+ oppløsning (2400 x 1080), og så får man også gleden av HDR10+ samt  90 Hz oppdateringsfrekvens. Det er altså nøyaktig samme skjerm som på den opprinnelige Nord, men til halve prisen.

Annonse

Batteriet har blitt større (4500 mAh mot 4115 mAh), men kan lades likt raskt da OnePlus Nord CE kommer med 30T Warp Charge, som kan lade opp til 75% på en halv time.

E3ZVERLXwAc3R3S E3ZVHuLX0AMwvYR E3ZVLFmWQAENYAP
<
>
OnePlus Nord CE 5G kommer i tre farger: Blue Void, Charcoal Ink og Silver Ray. (Foto: OnePlus)

Pris og tilgjengelighet

OnePlus Nord CE 5G vil kunne kjøpes med 6 GB RAM og 128 GB innebygd lagring. Mellomversjonen koster 3.490 kroner for 8 GB RAM og 128 GB lagring. Den dyreste versjonen kommer med 12 GB RAM og 256 GB innebygd lagring og koster 4.290 kroner.

Full tilgang til Lyd & Bilde for 49 kr

Prøv i 30 dager og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?
forfatter

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.