TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR
Nyhet

OnePlus lanserer ny mobil uten Snapdragon

OnePlus Nord 2 5G kommer med prosessor fra MediaTek.

forfatter
Publisert 23.07.21 - 10:05

Det er knapt en måned siden OnePlus lanserte OnePlus Nord CE 5G, men hvis man trodde at den budsjettvennlige mobilen, som fokuserer på nøkkelfunksjoner fra fjorårets mellomklasse-suksess OnePlus Nord, ville bli OnePlus sin eneste Nord-modell i 2021, så kan man godt tro om igjen.

I går har OnePlus nemlig avduket den direkte etterfølgeren til den første Nord-modellen. Navnet er OnePlus Nord 2, og den kinesiske produsenten sier at selv at de anser den nye mobilen som deres “flagship killer”, som skal kunne konkurrere med vesentlig dyrere modeller på både kamera, skjerm og ytelse.

Og derfor er det veldig overraskende at OnePlus Nord 2 i motsetning til alle de tidligere mobilene ikke kommer med en Snapdragon-prosessor fra Qualcomm, men heller med den såkalte Dimensity 1200-AI prosessor fra MediaTek.

MediaTek kommer fra Taiwan, og selskapets prosessorer er som oftest å finne i mobiler i budsjettklassen, f.eks Nokia 2.4 og Samsung Galaxy A32, som begge koster under 2.000 kroner.

Men OnePlus forklarer at samarbeidet med MediaTek om Dimensity 1200-AI har gjort det mulig å skreddersy en prosessor, som ved hjelp av nye AI-funksjoner forbedrer brukeropplevelsen på tvers av forskjellige kjernefunksjoner, bl.a. fotografi, skjerm og responstid.

Les også Mer enn bare skryt? OnePlus Nord ble markedsført som om mobilen var ensbetydende med Jesus gjenkomst. Det er den ikke, men mindre kan vel også være bra.

Dette kan den kunstige intelligens

Funksjonen AI Photo Enhancement kan gjenkjenne opptil 22 forskjelige bildescenarioer og justerer automatisk fargetoner og kontraster, som sikrer den best mulige bildekvaliteten – selv om natten og i andre situasjoner med begrenset lys, lover OnePlus bl.a. og fortsetter:

AI Video Enhancement-funksjonen gjør det mulig for brukere å ta opptak med live HDR-effekter i realtid. Det AI-optimerte chipset-et bruker DOL-HDR teknologi for å sikre bedre bildekvalitet, justere bildet under opptak samt forbedre fargeskala- og nøyaktighet i videoer.

Og sist men ikke minst brukes AI Color Boost-teknologi til å konvertere standard dynamic range automatisk til high dynamic range. AI Resolution Boost forbedrer automatisk videoppløsningen til HD-oppløsning på tvers av sosiale apper. Skjermen har også Smart Ambient Display, som bruker AI til å dynamisk justere skjermens lysstyrke basert på lysforholdene rundt brukerne og innholdet som vises på skjermen.

OnePlus Nord 2
OnePlus Nord 2 er tilgjengelig i to farger: Blue Haze og Gray Sierra. (Foto: OnePlus)

Kamera og skjerm

Samarbeidet med MediaTek er nok med på å senke prisen litt, slik at det til gjengjeld kan bli råd til et bedre kamera enn hva forgjengeren var utstyrt med.

OnePlus Nord 2 byr på en real oppgradering med en ny 50 Mp Sony IMX 766 kamerasensor med optisk bildestabilisering, i tillegg kommer en 119,7° 8 Mp ultravidvinkel og en 2 Mp mono-linse som skape mer skarphet i bildene.

På telefonens forside finner man en 32 Mp IMX 615-sensor, som har en spesiell funksjon med autofokus på opptil fem ansikter. Det dobbelte frontkameraet med ekstra ultravidvinkel, som OnePlus introduserte med den første Nord-modellen, må vi til gjengjeld ta avskjed med.

OnePlus Nord 2
På telefonens forside finner man en 32 Mp IMX 615-sensor, som har en spesiell funksjon med autofokus på opptil fem ansikter. (Foto: OnePlus)

Til gjengjeld har OnePlus Nord 2 fått nøyaktig samme skjerm som sin forgjenger – 6,43″ Fluid AMOLED med FHD+ oppløsning (2400 x 1080) og en oppdateringsfrekvens på 90 Hz.

Skjermen er beskyttet av Gorilla Glass 5 og det understøttes en lysstyrke på opptil 1.100 nits.

Øvrig konfigurasjon

OnePlus Nord 2 kommer naturligvis med 5G samt med Android 11 og OnePlus sitt eget OxygenOS-brukergrensesnitt i versjon 11.3 – og selskapet lover at mobilen vil bli oppdatert i hvert fall til og med Android 13.

Batteriet er på 4500 mAh, og den nye mobilen støtter WarpCharge 65, som kan lade opp mobilen fra 0 til 100% på under en halv time (samme batteri og oppladningsteknologi som man finner i toppmodellen OnePlus 9 Pro). Men OnePlus Nord 2 støtter ikke trådløs oppladning.

Pris og tilgjengelighet

OnePlus Nord 2 er tilgjengelig i to farger (Blue Haze og Gray Sierra), og kommer I to versjoner med hhv. 8 GB RAM og 128 GB innebygd lagring (4.490 kroner) og 12 GB RAM og 256 GB lagring (5.290 kroner).

Mobilen kan kjøpes fra 28. juli hos Telia, ICE, Komplett, Power og Elkjøp. Samt via Oneplus.com.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
For feinsmeckeren Garmin gjør virkelig sitt ytterste for å kunne tilby en klokke for alle smaker. Nå har de presentert en smartklokke med så klassisk utseende at den ofte tas for å være en tradisjonell analog klokke.
Stor mobil til stort budsjett Apple iPhone 14 Pro Max er naturligvis en verdig arvtaker til sin skamroste forgjenger. Men likevel er vi ikke helt der oppe denne gangen.
Kommende brettbar iPhone vil selv kunne reparere riper og buler i skjermer I forbindelse med utviklingen av en brettbar mobil, jobber Apple med en ny teknologi som vil la skjermene reparere seg selv. Det viser en patentsøknad, som er sparsom med detaljer.
Tre grunner til å kjøpe iPhone 14 Pro Den skal stå tidlig opp, den som skal klare å lage en bedre mobil enn iPhone 14 Pro.
Følg Lyd & Bilde