Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

OnePlus 10 Pro på vei til Norge

Nesten tre måneder etter den kinesiske lanseringen er OnePlus 10 Pro 5G på vei til norske butikker.

Skrevet av / 31.03.22 - 16:30
OnePlus 10 Pro på vei til Norge

Kinesiske OnePlus lanserte årets flaggskipsmodell, OnePlus 10 Pro, allerede i begynnelsen av året. Men da i første omgang kun på det kinesiske markedet.

Les også Ny OnePlus toppmobil er allerede lansert Den kinesiske produsenten er klar med ny toppmodel flere måneder før de pleier

Siden da har vi sett mobilen utstilt på Mobile World Congress i Barcelona, i tillegg til at OnePlus inviterte utvalgte medier til å prøve kameraet på den nye mobilen for et par uker siden. Da fikk vi også vite mer om samarbeid med svenske Hasselblad.

Les også MWC 2022: Her er OnePlus 10 Pro Vi har intervjuet Tuomas Lampén, OnePlus’ Head of European Strategy, og her viser han oss for første gang den kommende toppmobilen, OnePlus 10 Pro.

Men nå er ventetiden over, hvis man er blant dem som har ventet i spenning på den nye smarttelefonen, som kommer utstyrt med den helt nye 8 Gen 1 prosessoren fra Qualcomm. OnePlus 10 Pro har nettopp blitt annonsert for lansering på markedet i India, Europa og Nord-Amerika. Så nå får resten av verden også hendene på OnePlus nye flaggskipsmobil.

OnePlus 10 Pro
OnePlus 10 Pro kommer i to matte farger. Volcanic Black og (som på bildet) Emerald Forest, også kjent som fargen grønn. (Foto: OnePlus)

«Vi er svært begeistret for å nå kunne presentere OnePlus 10 Pro 5G til lansering i India, Europa og Nord-Amerika. Etterfølgeren til OnePlus 9 Pro kommer med andre generasjon av Hasselblad kamera, i tillegg kommer super rask hurtiglading og den beste ytelsen i en OnePlus-smarttelefon til dato, og derfor mener vi at OnePlus 10 Pro 5G er et flaggskips som er ekstremt konkurransedyktig i forhold til prisen på mobilen,» det fortalte Pete Lau, som er grunnlegger av OnePlus, i forbindelse med dagens lansering av det nye flaggskipet.

Kamera utviklet i samarbeid med Hasselblad

Allerede i fjor annonserte OnePlus sitt nye samarbeid med den svært ikoniske kameraprodusenten Hasselblad, som gjennom de siste 80 årene har vært ledende på markedet for kamerateknologi i toppklassen. Hasselblad har i mange år vært brukt av flere av verdens beste fotografer, og det er blant annet et kamera fra Hasselblad som fanget Armstrongs første skritt på månen.

Les også Her er de første bildene tatt med OnePlus 10 Pro Lanseringsdatoen har også blitt offentliggjort. Gled deg til 31. mars.

I år byr samarbeidet på en rekke kameranyheter, som til sammen skal gjøre OnePlus 10 Pro i stand til å konkurrere og kanskje også overgå high-end kameramobilene fra Apple, Samsung og Sony.

Blant de nye funksjonene finner man blant annet OnePlus Billion Color Solution, som gjør det mulig å bruke Hasselblads nye Natural Color Calibration på over en milliard farger. Det betyr at hvert av de tre baksidekameraene på OnePlus 10 Pro 5G er i stand til å ta opptak i full 10-bit fargekvalitet og behandle 64 ganger flere farger enn andre smarttelefoner, som kun skyter med 8-bit farger, forteller produsenten.

I tillegg kommer også Movie Mode, en funksjon som lar brukeren manuelt justere ISO, hvitbalanse og lukkertid på kameraet når man filmer. Videre kommer også Pro Mode, hvor brukeren kan ta bilder i 12 bit RAW-format, som garantert vil vekke interesse for de største fotoentusiastene.

Blant andre nyheter er den nye ultravidvinkellinsen med et synsfelt på hele 150 grader også verdt å nevne.

OnePlus 10 Pro
Den nye 150° ultravidvinkellinsen kommer også med en spesiell fish eye-modus, som setter et utrolig kult preg på bildet. (Foto: OnePlus)

Kameraet i OnePlus 10 Pro består av 48 Mp Sony IMX789-optikk, 50 Mp 150-graders ultravidvinkelkamera samt et telefotokamera på 8 Mp med 3,3x optisk zoom. Frontkameraet er for øvrig på 32 Mp.

Hurtiglading og dynamisk oppdateringsfrekvens

Tidligere nevnte Snapdragon 8 Gen 1 skal gi mobilen den beste mulige ytelsen, mens 80W hurtiglading (som nå har skiftet navn fra Warp Charge til SUPERVOOC) kan lade opp det 5000 mAh store batteriet fra 0 til 100% på kun 32 minutter.

OnePlus 10 Pro sin QHD+-skjerm på 6,7″ forbedres ytterligere av LTPO 2.0-teknologi, som gjør det mulig for enheten å justere mellom en oppdateringsfrekvens fra 1 Hz opp til 120 Hz, basert på hva slags innhold som vises på skjermen.

Pris og tilgjengelighet

OnePlus 10 Pro 5G kommer til salg fra d. 5. april til de følgende prisene:

Modell med 8 GB RAM og 128 GB innebygd lagring: 10.490 kroner.
Modell med 12 GB RAM og 256 GB innebygd lagring: 10.990 kroner.

OnePlus 10 Pro
Den nye OnePlus-toppmobilen har fått en kameramodul som er mer kvadratisk og sitter plassert lengre ned mot midten enn på tidligere OnePlus Pro-modeller. (Foto: OnePlus)

 

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch GT 4

Her er fem ting smartklokken din bør kunne leve opp til

Les mer

Her er testene du leste mest i 2023

Black Week: Let etter Årets Beste produkter!

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

0
Scroll to Top