Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Ny Xiaomi 13T-serie med Leica-kameraer

Dropper Snapdragon-prosessoren, får 144 Hz-skjerm, nye Leica-kameraer og lavere pris.

Skrevet av / 27.09.23 - 10:44
Ny Xiaomi 13T-serie med Leica-kameraer

Nå er de nye Xiaomi 13T og 13T Pro lansert, etterfølgerne til Xiaomi 13 og 13 Pro. I tillegg til de forventede moderniseringene har de overraskende nok en prosessor fra en annen produsent. Og Xiaomi har presset prisen på toppmodellen under 10.000 kroner!

Les også For kinesisk for de fleste Xiaomi 13 profiterer på den kinesiske mobilprodusentens nye samarbeid med den tyske kameraprodusenten Leica.

I likhet med tidligere understreker Xiaomi at kameraene er utviklet i samarbeid med Leica og har objektiver fra den tyske kameraprodusenten. Hovedkameraet er på 50 Mp med en brennvidde på 24 mm og optikk som skal fange opp mer lys og gi et større dynamisk område. Ultravidvinkelen er imidlertid begrenset til 12 Mp. Teleobjektivet er på 50 mm, dvs. 2x zoom.

Foto: Xiaomi

Begge modellene har arvet funksjonen for tilpassede fotografiske stiler i Pro-modus fra Xiaomi 13 Ultra. Med den kan du justere og forhåndsinnstille tone, tonalitet og tekstur, samt bevare flere detaljer og fargenyanser for etterbehandling.

Skjermen har litt lavere oppløsning, men høyere lysstyrke, kan gjengi flere farger og er oppdatert til 144 Hz oppdateringsfrekvens for bedre flyt i spill og scrolling.

Foto: Xiaomi

Noe overraskende har mobilene forlatt Snapdragon 8 Gen 2 fra forgjengerne. Den vanlige Xiaomi 13T har i stedet en MediaTek Dimensity 8200 Ultra, mens 13T Pro har en Dimensity 9200+.

Begge modellene har 5-minutters hurtiglading, der 13T når 21 % og 13T Pro hele 36 % takket være en imponerende ladeeffekt på 120 watt.

Les også Tross et fantastisk kamera: Xiaomis nye toppmobil treffer ikke blink Xiaomi 13 Pro er et ambisiøst produkt for den kinesiske mobilprodusenten, og samtidig også den dyreste mobilen Xiaomi har lansert på det norske markedet til dags dato. Spørsmålet er om den dyre mobilen er verdt pengene?

Vi har mottatt et testeksemplarer, så hold utkikk etter testen vår på lbhome.no i tiden fremover!

Pris og tilgjengelighet

Xiaomi 13T og Xiaomi 13T Pro fås i svart eller blå. Basismodellen har 8/256 GB minne og lagring og har en rekordpris på 7.990 kroner. Pro-modellen har 12/512 GB minne og lagring og koster ca. 9 990 kroner.

Spesifikasjoner og lanseringstilbud på Mistore.

Jonas Ekelund
(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Apple Vision Pro er forsinket

OnePlus 12 lanseringsdato avslørt?

Sikkerhetsnivå: Nothing

Apple gir etter på SMS

En mer praktisk Apple-reiselader

iMessage på Android

Er Humane AI Pin et steg mot en fremtid uten skjermer?

App Store-monopolet opphører

iPhone-angrep uten forsvar

Samsung satser på AI

Batteritørste Apple-klokker

Nå får Sony Xperia 1 V Android 14

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top