Ny Motorola-mobil gir deg premium-funksjoner til budsjettpris

Motorola Moto G30 kommer med 64 Mp kamera og 90 Hz skjerm.
Annonse
Annonse
forfatter

Lenovo-eide Motorla har prøvd å markere seg på mobilmarkedet. Det med selskapets dyrere modeller – slik som Motorola Razr 5G og Motorola Edge+ – de er ikke blant de beste på markedet, men selskapet har i ettertid etablert seg i rollen som kongen av kongen av budsjett- og mellomklassen. F.eks med mobiler som Motorola Moto G8 Plus, for ikke å snakke Motorola Moto G 5G Plus, som er blant de billigste 5G-mobilene på markedet.

Den nyeste budsjettmodellen fra den kinesiske produsenten, Motorola Moto G30, kommer ikke med 5G, men bortsett fra det har det ikke blitt spart på funksjonene.

Mobilen er «utsyrt med et 64 Mp quad-kamerasystem med høy oppløsning, som gir skarpere og lysere høyoppløste bilder fra alle vinkler,» skriver Motorola i en pressemelding.

Mobilkameraet kommer med Quad Pixel-teknologi, som skal sikre at brukerens bilder blir skarpere og lysere takket være 4x følsomheten ved svak belysning. En 118° ultravidvinkellinse får 4 ganger så mye med i bildet sammenlignet med en standard 78° linse, og det dedikerte Macro Vision-kameraet kommer 4x tettere på motivet, likt som den innebygde dybdesensoren lar brukeren ta portrettbilder med bokeh-effekt, loves det.

Motorola Moto G30
Motorola Moto G30 kommer med 64 Mp quad-kamerasystem. (Foto: Motorola)

Skjermen er på 6,5″ med HD+ oppløsning og en oppdateringsfrekvens på 90 HZ, som vi ikke har sett før på en mobil i denne prisklassen.

Annonse

Under panseret sitter en Snapdragon 662 prosessor med 4GB RAM og 128 GB innebygd lagring, som kan utvides med ytterligere 512 GB ved hjelp av et microSD-kort.

Et batteri på 5000 mAh skal sørge for mer enn to dagers strøm på én oppladning, forsikrer Motorola.

Pris og tilgjengelighet

Motorola Moto G30 kommer med Android 11 til en veiledende utsalgspris på 2.000 kroner. Vi vet fortsatt ikke når mobilen blir tilgjengelig i butikkene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Den kinesiske elektronikkgiganten har meddelt til sine leverandører, at de må regne med et markant fall i bestillinger av komponenter til smarttelefoner i år.
Motorola Moto G30 kommer med 64 Mp kamera og 90 Hz skjerm.
Lesebrett for fargerike illustrasjoner.
Galaxy A52 og Galaxy A72 får 90 Hz, mens skjermen på Galaxy A52 5G kommer helt opp til 120 Hz.
Negative kommentarer renner inn etter trøbbel med forhåndsbestillingen av IONIQ 5.
Kjapp deg om du ønsker James Bonds kamera.
Elektrostatiske hodetelefoner og drivere fra Stax er bare begynnelsen.
Volkswagen ID.4 har ankommet norske forhandlere. Vi har tatt en rask titt - og lytt - på infotainment-systemet!
Canon oppgraderer EOS M50 Mark II med flere videofunksjoner.
Den nye, internasjonale, strømmetjenesten Paramount+ kommer snart til Norden. Nå er prisen (og litt av innholdet) klar.
Ryktet sier at Sony WF-1000XM4 er like rundt hjørnet
Etter en fullstendig mislykket forhåndsreservering av den elektriske SUV-en IONIQ 5 tirsdag, var det ingen som kom igjennom og fikk reservert. Hyundai gjør nå et nytt forsøk.
Med radar og 3D-teknologi får du full kontroll med Ring Video Doorbell Pro 2. Men den har en stor ulempe for oss nordmenn.
Razer Kiyo Pro takler både Zoom-møter om dagen og stemningslys i gamingrommet.
Med lanseringen av Star kan Disney+ tilby 300 "nye" film- og serietitler - inkludert Die Hard og Big Sky.
Sony slipper FX3 for håndholdt proffvideo.