Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Nothing gir ut betaversjon av nytt brukergrensesnitt

Nothing phone (1) kommer først til sommeren, men brukergrensesnittet er allerede ute i en betaversjon på Android. Les hvordan du kan prøve det ut

Skrevet av / 04.05.22 - 15:16
Nothing gir ut betaversjon av nytt brukergrensesnitt

OnePlus-grunnleggeren Carl Pei lanserer nå en ny smarttelefon, produsert av Peis nye selskap, Nothing.

Les også Nothing – ingenting eller noe? Sjelden har vel et par bitte små trådløse ørepropper vært så spot-on som Nothing Ear (1).

Den Android-baserte mobilen ble annonsert i slutten av mars, og nå får den sitt eget brukergrensesnitt, kalt Nothing OS, som «tar utgangspunkt i de beste funksjonene i ren Android og destillerer operativsystemet til kun det essensielle. «Hver byte har et eget formål,» forklarte selskapet i en pressemelding.

Samtidig lovte Nothing at den første betaversjonen av Nothing OS ville bli tilgjengelig via launcheren, som kunne lastes ned på utvalgte smarttelefon-modeller fra april.

Dette løftet har selskapet holdt; siden 28. april har man kunnet laste ned en launcher – altså startskjerm og brukergrensesnitt, fra Google Play. Det er snakk om en betaversjon, som foreløpig er kompatibel med følgende smarttelefon-modeller:

Nothing lover også at en ny versjon av launcheren, som også støttes av OnePlus-mobiler, er på vei.

Slik installerer du Nothing Launcher

Det er ikke veldig komplisert å installere og prøve Nothing Launcher – så lenge man har en smarttelefonene ovenfor.

Screenshot 20220503 165249 Google Play Store

1. Åpne Google Play og søk etter «nothing launcher», installér så appen.
2. Gå inn på innstillinger på mobilen og velg Apper >> Velg standardapper >> Startapp, og velg Nothing Launcher

Voila! Nå kjører du Nothings nye brukergrensesnitt. For å endre tilbake ditt gamle brukergrensesnitt, går du bare inn igjen på innstillingene, og velger det normale brukergrensesnittet som startapp.

Vi har prøvd Nothing Launcher

På presentasjonen av Nothing phone (1), fortalte Carl Pei at det nye brukergrensesnittet ville «være et sammenhengende brukergrensesnitt, hvor hardware integreres med programvaren gjennom skreddersydde skrifttyper, farger, grafiske elementer og lyder.»

Det er for tidlig å si om det blir tilfellet, men brukergrensesnittet ser i hvert fall nokså annerledes ut, sammenlignet med hva vi er vant til fra Android. Nothings brukergrensesnitt bruker prikker, sammen med en kombinasjon av svart og hvit for å skape en unik estetikk, og rent praktisk kan man også forstørre app-ikonene, hvis man har behov for det.

Nothing gir deg tre widgets med det nye brukergrensesnittet – vær, samt digital og analog klokke. Ellers har ikke Nothing Launcher så mye mer å by på, i første omgang.

Hvis du selv laster ned og prøver betaversjonen av Nothing OS, fortell oss og de andre leserne hva du synes i kommentarfeltet.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Smart kombi-lader til ferieturen

Hva vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite oppgraderes

Design drømmemobilen din

Enklere å bytte fra iPhone til Android

Se Google Pixel på stor skjerm

Samsung klar med to nye budsjettvennlige mobiler

Magnetisk lagringsdisk til mobile filmskapere

Polestar-mobiltelefonen er på vei

Apple tillater likevel webapper

Budsjettmobil fra Nothing

Ringenes Herre?

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top