TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Nå vil Motorola menge seg med de største

Med Motorola Edge 30 Ultra lanserer den kinesiske mobilprodusenten sitt mest ambisiøse produkt noensinne

forfatter
Publisert 09.09.22 - 11:40

Det er kinesiske Lenovo som eier den tidligere amerikanske mobilprodusenten Motorola. Virksomheten er mest kjent for sine utmerkede mellomklasse- og budsjettmobiler, som Motorola Moto G100 og Motorola Moto G30 – selvom selskapets toppmodeller, f.eks. Motorola Edge 30 Pro, også har gjort seg fortjent til rosende ord.

Men en skikkelig high-end topp-toppmodell har Motorola aldri lansert.

Motorola Edge 30 Ultra
(Foto: Peter Gotschalk)

Det ble endret i går kveld i Milano, der den kinesiske produsenten viste frem Motorola Edge 30 Ultra til de måpende gjestene bestående av like deler tech-journalister, italienske fashionistaer og B-kjendiser. Her er mobilen som skal ta opp med kampen mot OnePlus 10 Pro og Samsung Galaxy S22 Ultra, for å bli kongen av Android!

Motorola Edge 30 Ultra
Motorola Edge 30 Ultra kommer med en hovedkamerasensor på 200 megapiksler. Sensoren er designet til å kunne ta inn mer lys ved å kombinere 16 piksler i en 2,56μm Ultra Pixel. (Foto: Peter Gotschalk)

Heftig kamera

Først og fremst kommer Motorola Edge 30 Ultra med en hovedkamerasensor på 200 megapiksler. Sensoren er designet til å kunne ta inn mer lys ved å kombinere 16 piksler i en 2,56μm Ultra Pixel, som skal resultere i skarpe, lyse bilder, lover produsenten. Sensoren kommer også med optisk bildestabilisering (OIS), samt støtte for videoopptak i 8K – og i 4K HDR10+.

Motorola Edge 30 Ultra
Ultravidvinkellinsen på 50 megapiksler brukes også til å ta makrobilder. Ifølge Motorola kan man komme så tett på som 3 cm fra motivet. Kamera-appen har fått en makro-snarvei, slik at man kan aktivere makromodus lynraskt. (Foto: Peter Gotschalk)

Dessuten er mobilen utstyrt med en 50 megapiksel ultravidvinkellinse samt med en 12 megapiksel telelinse med 2x optisk zoom. Frontkameraet er på hele 60 megapiksler.

Lynrask

Det er selvfølgelig Qualcomms raskeste mobilprosessor, Snapdragon 8+ Gen 1, som driver maskineriet. Sammen med opptil 12 GB RAM og 256 GB innebygd lagring.

Motorola Edge 30 Ultra
Mobilen har en pOLED-skjerm på 6,67″ med FHD+ oppløsning og en oppdateringshastighet på 144 Hz. (Foto: Peter Gotschalk)

Batteriet på 4610 mAh kan lades på et blunk med 125W hurtigladning. Motorola påstår at Motorola Edge 30 Ultra kan lades til en «hel dags bruk» på kun sju minutter, men uten å gå nærmere inn på hva det vil si.

Sikkert derimot, er at mobilen også støtter 50W trådløs oppladning samt 10W trådløs strømdeling.

Buet skjerm nesten fri for kanter

Mobilen har en pOLED-skjerm på 6,67″ med FHD+ oppløsning og en oppdateringshastighet på 144 Hz. Vi stusser litt over oppløsningen, som ikke akkurat skriker high-end, det sammen med at Motorola også har valgt den eldre glasstypen Gorilla Glass 5 til å beskytte Edge 30 Ultra mot skader.

Motorola Edge 30 Ultra
De spesialdesignede kantene på mobilen lyser opp i fem forskjellige farger for å informere om et nytt varsel, en innkommende samtale eller en planlagt alarm. (Foto: Peter Gotschalk)

Til gjengjeld er skjermen buet og byr også på såkalte kantlys, som lar brukeren velge mellom fem fargemuligheter, som skal gjøre deg oppmerksom på et nytt varsel. Man tildeler en bestemt farge til et bestemt varsel, slik at mobilen f.eks. lyser rødt når sjefen ringer …

Alt det andre

Motorola Edge 30 Ultra kommer selvfølgelig med Android 12 (produsenten garanterer tre programvareoppdateringer), med 5G og Wi-fi 6E. Dessuten støtter den Motorolas egen Ready For-plattform, som lar brukeren koble opp sin Motorola-mobil til TV-en, dataskjermen eller den bærbare – en teknologi som i utgangspunktet ligner en del på Samsung Dex.

Motorola Edge 30 Ultra
Motorola Edge 30 Ultra kommer bl.a. i fargen Starlight White. (Foto: Peter Gotschalk)

Telefonen er IP52-sertifisert, som betyr at den er støv- og sprutsikker. Men ikke mist den i toalettet.

Pris og tilgjengelighet

Motorola Edge 30 Ultra vil kunne kjøpes i Norge fra 9. september i fargene Interstellar Black og Starlight White til en veiledende pris på 8.999 kroner.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
MSI Creates a Graphics Card with Creators, Designers, and Artists in Mind Every day, designers and creators sit at their desk to make magic. Whether it is editing the next viral TikTok, or designing a 3D motion graphic character, designers and creators need a graphics card they can rely on.
Omvendt? Er virkelig iPhone den beste mobilen? Hvorfor er den i så fall det? Som innbitt Android-bruker har jeg tatt utfordringen med å leve med to iOS-produkter for en periode. Usikker på om jeg skal le eller gråte …
Har Motorola funnet G-punktet? Den kinesiske mobilprodusenten lanserer tre nye billige smarttelefoner.
Samsung Galaxy S23 rett rundt hjørnet - Nå vet vi datoen! Første fysiske Galaxy Unpacked-event på tre år.
Huawei Watch GT 3 SE For å holde fast ved dine nyttårsforsetter er det viktig å bruke alle triksene man har. Kanskje er det en ny treningsklokke som skal til?
Ny mobil til folk med slips Skal være den perfekte smarttelefonen til forretningsfolk.
Følg Lyd & Bilde