Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

MWC 2023: Xiaomi 13-serien lansert

De nye Xiaomi 13 og Xiaomi 13 Pro har den nyeste Snapdragon-prosessoren, Wi-Fi 7, høy IP-sertifisering og Leica-kamerateknologi. De to nye flaggskiptelefonene følges av en billigere Lite-modell, og alle kommer på det nordiske markedet i begynnelsen av mars.

Skrevet av / 26.02.23 - 17:00
MWC 2023: Xiaomi 13-serien lansert

[Oppdatert med nye produkter, kl 18:55 – les mer i bunnen av artikkelen]

Xiaomi har ankommet mobilmessen MWC i Barcelona med et team av helt nye smarttelefoner. Vi deltok på søndagens pressekonferanse der Xiaomi 13-serien ble avduket.

Serien består av tre modeller. Øverst i hierarkiet er flaggskipet Xiaomi 13 Pro, som utmerker seg med et heftig kamera, laget i samarbeid med den tyske kameraeksperten Leica, som ikke bare assisterte med programvare, de har også laget linsene til de tre innebygde kameraene. Denne mobilen kan du lese mer om i vår test, som er ute allerede nå.

Les også Tross et fantastisk kamera: Xiaomis nye toppmobil treffer ikke blink Xiaomi 13 Pro er et ambisiøst produkt for den kinesiske mobilprodusenten, og samtidig også den dyreste mobilen Xiaomi har lansert på det norske markedet til dags dato. Spørsmålet er om den dyre mobilen er verdt pengene?

Hvis du ikke er klar for å betale den svimlende sum av 13.990 kroner for Xiaomi 13 Pro, er mange av de samme funksjonene tilgjengelige i standardmodellen Xiaomi 13, som koster noen tusenlapper mindre.

Den har ikke like stor sensor som Pro-modellen og den har generelt litt svakere teknologi på tvers av de tre kameraene, som tilbyr henholdsvis 15 mm, 24 mm og 75 mm brennvidde (eller 0,6 til 3,2x optisk zoom). Men den bruker det samme Leica Vario-Summicron-objektivet med f/ 1.8 blenderåpning og har fargeprofiler, filtre, vannmerker og portrettmodus fra Leica, for ikke å nevne den ikoniske lukkerlyden som mange kjenner fra Leica-kameraer.

 

Xiaomi 13 Pro. (Foto: Rasmus Elm Rasmussen)
Xiaomi 13 Pro. (Foto: Rasmus Elm Rasmussen)

Selfie-kameraet byr på 32 megapiksler og har intelligent innramming, HDR, nattmodus og mer.

Spekket med kraftig teknologi

I likhet med Pro-modellen bruker Xiaomi 13 Snapdragon 8 Gen 2-prosessoren og har den helt nye Wi-Fi 7 med Dual Band Simultaneous Multi-Link for hastigheter på opptil 3,6 Gbps, pluss Bluetooth 5.3.

Batterikapasiteten er 4500 mAh – litt lavere enn Xiaomi 13 Pro, som har 4820 mAh. Ladehastigheten er også lavere. Det er 67 W på 13 mot 120 W på 13 Pro. Begge telefonene lades trådløst med opptil 50 W.

Les også Er Xiaomi 13 Pro god nok til video? Betyr partnerskapet med Leica at Xiaomi 13 Pro også er god på video? Vi har satt den på prøve

Xiaomi 13 har en flat 6.36 «FHD + AMOLED-skjerm med 120Hz oppdatering og stereohøyttalere med Dolby Atmos.

Xiaomi 13. (Foto: Rasmus Elm Rasmussen)
Xiaomi 13. (Foto: Rasmus Elm Rasmussen)

Robust og holdbar

Mobilene er laget med glass på baksiden og har IP68-sertifisering for vann- og støvmotstand – en funksjon vi har savnet på tidligere Xiaomi-telefoner.

Xiaomi har også utvidet oppdateringsperioden, så med Xiaomi 13 og 13 Pro er du garantert 3 Android-oppdateringer og 5 år med sikkerhetsoppdateringer. Produsenten tilbyr også gratis reparasjon innenfor det første året, uavhengig av den globale garantien, som nå dekker enda flere land, inkludert Norge, Sverige, Danmark og Finland.

Rimeligere ungdomsmobil

Sammen med de to flaggskipmodellene kommer den billigere Xiaomi 13 Lite. En ungdommelig og stilig smarttelefon med fokus på selfies og SoMe. Det er to frontkameraer – et 32 MP vidvinkel og et 8 MP dybdekamera for bokeh-effekter. Pluss funksjoner som Dynamic Framing, som oppdager mennesker og automatisk innstiller rammen, og Selfie Pocket Mirror og Selfie Glow, som optimaliserer videosamtaler og selfies.

Xiaomi 13 Lite. (Foto: Rasmus Elm Rasmussen)
Xiaomi 13 Lite. (Foto: Rasmus Elm Rasmussen)

Xiaomi 13 Lite benytter seg ikke av Leica-teknologi. Det bakre kameraet har det som best kan beskrives som en standard mellomklassekonfigurasjon med 50 MP hovedkamera, 8 MP vidvinkel og 2 MP makro.

Det er 6.55 «FHD+ AMOLED-skjerm med 120 Hz oppdatering samt Snapdragon 7 Gen 1-prosessor, 8 GB RAM og 256 GB lagringsplass. Batteriet er på 4500 mAh og kan lades ved 67 W.

Kommer til i Norden i nærmeste fremtid

Alle de tre mobilene i Xiaomi 13-serien kommer på det nordiske markedet allerede 8. mars.

Xiaomi 13 Pro er tilgjengelig i svart og hvitt til en norsk pris på 13.990 kroner.

Xiaomi 13 er også tilgjengelig i svart og hvitt. Den norske prisen er 10.990 kroner.

Xiaomi 13 Lite er tilgjengelig i blå, rosa og svart til en norsk pris på 5.990 kroner.

Også ørepropper og smartklokker

Xiaomi benyttet også anledningen til å presentere nytt tilbehør til mobilene. Produsenten viste frem den nye Watch S1 Pro, en ny smartklokke i klassisk design med 1,47″ AMOLED-skjerm, en roterende krone, hardt safirglass og muligheten for enten en metallisk urkasse med lærrem eller en svart urkasse med matchende gummireim. Klokken er i stand til å registrere over hundre idretter i sanntid med 10 spesialprogrammer for løpere. Den er også i stand til å måle søvnkvalitet og stress. Batterilevetiden er opptil 14 dager. Ti minutter i laderen gir strøm i to dager, og en trådløs lader er inkludert.

Xiaomi Watch S1 Pro: Foto: Rasmus Elm Rasmussen.
Xiaomi Watch S1 Pro. (Foto: Rasmus Elm Rasmussen)

De nye Xiaomi Buds 4 Pro-øreproppene har høyoppløselig lyd via Sonys LDAC-teknologi samt Dimensional audio, som gir en tredimensjonal lydopplevelse ved å spore brukerens hodebevegelser. Det er også ANC og transparency-modus.

Batterilevetiden er 9 timer, med ytterligere 31 timer i det polerte ståletuiet.

Xiaomi Buds Pro 4 Pro (Foto: Rasmus Elm Rasmussen)
Xiaomi Buds Pro 4 Pro (Foto: Rasmus Elm Rasmussen)

Rasmus Elm Rasmussen
(f. 1980): Journalist på L&B Home. Rasmus skrev sin første artikkel om tech i 1999 til magasinet Alt om NET. Siden er det blitt til et vell av innhold til magasiner, aviser og webmedier innenfor kultur, livsstil og tech. De seneste årene har Rasmus fungert som redaktør på magasinet Alt om DATA. Rasmus skriver om alt fra PC-er og mobiler til elbiler, smarte hjem og lydutstyr.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch GT 4

Gir smartklokken deg den dataen du trenger?

Les mer

Her er testene du leste mest i 2023

Black Week: Let etter Årets Beste produkter!

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

0
Scroll to Top