Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi
Vi utfører vedlikehold på våre nettsider fra kl 23:00 22.04.24. Noe nedetid vil forekomme.

Nyhet

Er Xiaomi 13 Pro filmskaperens venn?

Betyr partnerskapet med Leica at Xiaomi 13 Pro også er god på video? Vi har satt den på prøve

Skrevet av / 26.02.23 - 20:00
Er Xiaomi 13 Pro filmskaperens venn?

Takket være samarbeidet med Leica er Xiaomi 13 godt egnet til stillbilder. Det er også det aspektet det snakkes mest om i markedsføringen. Men hva med videoytelsen? Vi fikk et øyeblikk til å prøve det selv, og her er noen eksempler på videoer der vi utsatte videomodus for vanskelige forhold.

Les også Tross et fantastisk kamera: Xiaomis nye toppmobil treffer ikke blink Xiaomi 13 Pro er et ambisiøst produkt for den kinesiske mobilprodusenten, og samtidig også den dyreste mobilen Xiaomi har lansert på det norske markedet til dags dato. Spørsmålet er om den dyre mobilen er verdt pengene?

Takket være mobilens ytelse kan du ta opp video med imponerende innstillinger. 4K-video med opptil 60 fps, og du kan til og med ta opp 8K-video i HDR. Hvis du er en av de få som har en TV med høy nok oppløsning til å vise det på …

Screenshot_2023-02-24-18-25-08-685_com.android.camera Screenshot_2023-02-24-18-25-25-351_com.android.camera
<
>
Videoinnstillinger på Xiaomi 13 Pro (skjermbilde)

I ekstrainnstillingene finner man også en modus for korte videoer, egnet for Tiktok, Youtube Shorts eller andre videoorienterte sosiale medier. Det er også moduser for slike effekter i stedet for naturtro video, samt dobbeltvideo som er populært når du vil bli sett i bildet mens du kommenterer det som blir filmet med hovedkameraet.

For å teste videomoduser prøvde vi ut et utfordrende motiv i Leica-museet, der forskjellige mønstre projiseres på modellen. Det er mye bevegelse, raskt skiftende lysforhold og mønstre som lett kan ødelegge ting. Vi må si at telefonen gjorde en god jobb.

Testvideo med Xiaomi 13 Pro. (Film: Jonas Ekelund)

Da mobilen er i stand til å ta bilder i så høy oppløsning med høye bildefrekvenser, er det ikke overraskende at den også kan ta skikkelig gode slow-motion-opptak.

 

Ekstrem slow-motion 1080@960 fps med Xiaomi 13 Pro (Film: Jonas Ekelund)

I videomodus er det tre grader av bildestabilisering. Av (som er standard), på og ekstra stabilisering. Hvorfor kameraet ikke kan slå på stabilisering selv når telefonen rister er dog litt merkelig. I den ekstreme modusen imponerer Xiaomi 13 Pro virkelig. Når du går opp en trapp, stabiliserer den seg så godt at du skulle tro det ble filmet med en stabiliserende gimbal.

I testfilmen vår gjør vi en håndholdt sideveis bevegelse med normal stabilisering på. Dette er et bedre resultat enn da vi først prøvde det uten stabilisering. Men det ser veldig hakkete ut, ikke den jevne bevegelsen vi håpet på.

Håndholdt filming med stabilisering, med Xiaomi 13 Pro (Film: Jonas Ekelund)

At det er en egen modus for nattfotografering er ikke noe spesielt. Det innebærer ofte en lengre eksponering med ekstra stabilisering, eller å slå sammen mange bilder med forskjellige eksponeringer til ett. Mer uvanlig er det at det finnes en nattmodus for video, da den er mye vanskeligere å «jukse» seg til. Du må fange mye lys på tidspunktet for filmingen.

Denne nye funksjonen viste seg imidlertid å ha noen barnesykdommer, noe vi håper vil bli løst i neste programvareoppdatering.

 

Svært merkelige halo-effekter rundt de få lyskildene (Film: Jonas Ekelund).

Pixel 7 Pro har ikke nattmodus, men gjør likevel en god jobb med mørke motiver (Film: Jonas Ekelund).

Det er tydelig at hovedfokuset deres har vært å få fotofunksjonene til å fungere så godt som mulig til lanseringen. Mobilen har likevel alle forutsetninger for å bli en utmerket videomobil også. La oss håpe det er noe de jobber med i fremtidige programvareoppdateringer.

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhetsredaktør. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

OnePlus er på vei med nye produkter

Heineken lanserer trist mobil

Årets Edge-serie er her

Billigere iPhone-reparasjoner

Sporingsbrikker for alle Android-mobiler

Smart kombi-lader til ferieturen

Hva vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite oppgraderes

Design drømmemobilen din

Enklere å bytte fra iPhone til Android

Se Google Pixel på stor skjerm

Samsung klar med to nye budsjettvennlige mobiler

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top